POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Tajska slonica
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Tajska slonica 
Za tajsko slonico Motolo, ki je pred desetimi leti stopila na mino in po več bolečih operacijah izgubila nogo, bo nedelja prav poseben dan, saj ji bodo strokovnjaki predvidoma namestili trajno protezo noge.
48-letna slonica Motola je postala simbol trpljenja sodobnih slonov in je bila deležna številnih izrazov sočutja ter tudi finančnih donacij iz različnih koncev sveta. Na mino je stopila med delom v gozdu nedaleč od meje Tajske z Mjanmarom.

Strokovnjaki so izdelali odlitek sloničine poškodovane sprednje leve noge in na ta način izdelali plastično protezo, ki ji jo bodo pritrdili v nedeljo.

"Resnično upam, da bo novo nogo sprejela. Bilo bi čudovito videti Motolo in malo Mosho, kako se skupaj sprehajata," je v pričakovanju nedelje dejala vodja organizacije Prijatelji azijskega slona Soraida Salwala.

Triletna Mosha, prav tako žrtev eksplozije mine, je leta 2007 kot prvi slon na svetu dobila protezo noge. Mosha kljub temu dobro napreduje in je prerasla že tri proteze. Skupaj z Motolo živi v bolnišnici za slone, ki jo je leta 1993 ustanovila Soraida.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu