POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ste izgubili mobilni telefon?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ste izgubili mobilni telefon? 
Mobilniki, še posebej tisti najnovejši, najdražji in najboljši, so bili vedno privlačni za dolgoprstneže, saj jih kradejo kot po tekočem traku, čeprav jim ne bodo kaj dosti koristili, če boste ravnali hitro in pravilno.



Mimogrede vam ga lahko sunejo iz žepa. (Foto: iStockphoto)
Najpomembneje je, da pogrešan mobilnik čim prej prijavite pri vašem mobilnem operaterju. Vašo telefonsko številko bodo začasno izklopili, da preprečijo morebitno zlorabo in s tem posledično naraščanje stroškov. Stroške do preklica nosi naročnik. Uporabnik naj krajo prijavi tudi na najbližji policijski postaji. Potem ko uporabnik krajo ali izgubo telefona javi v center za pomoč uporabnikom, mora svojo ustno prijavo tudi pisno potrditi v roku treh dni. S tem med drugim preprečijo, da bi kdo drug v imenu imetnika tega telefona in telefonske številke nepooblaščeno ustavil uporabo mobilnih storitev.

Ob klicu se seveda mora naročnik identificirati, predplačnik pa s podatki o SIM kartici, navadno s številko PUK. Z natančno identifikacijo želijo preprečiti zlorabe v primeru, da bi tretja oseba drugega uporabnika enostavno izključila iz omrežja. V nujnih primerih, ko je potreben hiter odziv in s tem preprečitev zlorabe, mobilni operater praviloma omogoči, da uporabnik telefonsko številko blokira na podlagi podane številke EMŠO in davčne številke.

Uporabnik lahko zahteva tudi sledenje ukradenemu ali izgubljenemu telefonu in prijavi nadlegovanje. Preberite, kje in kako ukrepati v takšnih primerih, da bo škoda čim manjša.
 Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink  Wink


_________________
So dnevi, so leta in so pomladi, ko se imamo preprosto radi, so trenutki,
ko je treba na novo začeti in so ljudje, ki jih je treba preprosto objeti!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu