POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Nekdanji policist reinkarnirani Jezus Kristus?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Nekdanji policist reinkarnirani Jezus Kristus? 
V Sibiriji v Rusiji obstaja človek, ki se je razglasil za reinkarniranega Jezusa Kristusa. Ustanovil je svojo cerkev in že skoraj 20 let širi svoj nauk.
Novi odrešenik po imenu Sergej Torop jemlje svoje poslanstvo zelo resno. Pustil si je rasti brado, ima dolge lase, oblečen je v bela oblačila, pohvali pa se lahko celo s svojim prestolom.

Rus, ki samega sebe imenuje Vissarion (Vizarion), je ustanovil versko gibanje, imenovano Cerkev poslednjega testamenta (znana je tudi kot Skupnost združenega upanja), s sedežem v sibirski tajgi blizu Abakana, ki velja za glavno mesto avtonomne republike Hakasije, leži pa na južnem delu srednje Rusije.

Vissarion, ki trdi, da je reinkarnacija Jezusa Kristusa, uči o reinkarnaciji, vaganizmu in neizbežnemu koncu sveta oziroma vsaj koncu zdajšnjih civilizacij. Maja leta 1990 naj bi v starosti 29 let prvič doživel mistično razodetje, javno pa je prvič nastopil 18. avgusta naslednje leto v Minusinku.

Delal je v vojski in policiji
Torop se je rodil v mestu Krasnodar. Njegova prva služba je bila vojska, pozneje pa se je zaposlil v policiji, kjer je delal kot prometni policist. Leta 1989 je službo izgubil, a se je čez dve leti, kot sam pravi, "znova rodil kot Vissarion", kot novi Jezus Kristus. Sebe nima za Boga, ampak predvsem za božjega glasnika, njegova vera pa je nekakšna mešanica Ruske ortodoksne cerkve, budizma, apokalipticizma, kolektivizma in ekoloških prizadevanj. Člani njegove cerkve sledijo strogim zapovedim, so vegani (strogi vegetarijanci) in se izogibajo pregreh, kot sta kajenje in pitje alkohola. Denarja ne priznavajo, cilj njihove vere pa je združiti vse narode sveta.

Vissarion je s svojimi privrženci leta 1994 ustanovil tudi naselbino, imenovano Tiberkul, ki danes nudi dom okoli 5.000 prebivalcem.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu