POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Pozor, krava napada!
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Pozor, krava napada! 
Britanski poljedelci so zaradi množičnih napadov krav na ljudi, ki so se končali tragično, izdali posebno opozorilo.
Smrt najmanj štirih ljudi, ki so jih v zadnjih dveh mesecih poteptale krave, je spodbudila zvezo poljedelstva v Veliki Britaniji, da je izdala opozorilo glede nevarnosti pred sicer ubogljivimi živalmi.

Krave lahko postanejo agresivne in napadalne, še posebej če so v njihovi bližini teleta in sprehajalci s psi. Nasvet sprehajalcem je torej ta, da z vrvic osvobodijo pse, ko gredo mimo polja, kjer se pasejo krave.

"Živino zanima pes in ne sprehajalec. In ker krava poskuša dobiti psa, je velika verjetnost, da bo napadla tudi njegovega lastnika," pravi Robert Sheasby, podeželski nadzornik pri zvezi poljedelcev.

V Veliki Britaniji je okoli sedem milijonov in pol krav, v zadnjih osmih letih pa beležijo 18 smrti zaradi razdražene živine, med katerimi so bili tudi biki. Največja nevarnost je spomladi, ko je večina krav starih komaj mesec ali dva, in tako so njihove matere zelo zaščitniške.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Iz lastnih izkušenj vem, da krava brez vzroka ne napade, ker je to zelo miroljubna žival. Biki so bolj agresivni. Tile strokovnjaki nimajo pojma, kako zna biti krava dobra človekova prijateljica. Vem pa za primer, ko je mojo rejnico napadla ena krava, in to predvsem zato, ker jo je le ta pretepala in mučila in nekega lepega dne se ji je krava maščevala. To kar sem videla na svoje oči lahko rečem, da je babnica zasluženo dobila svojo kazen tako, da je pristala celo v bolnišnici. Ker živali ne znajo govoriti, se branijo molče. Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu