POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
OBVESTILO - OPOZORILO
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek OBVESTILO - OPOZORILO 


Po mailu sem dobila tole sporočilo:

"Veliko uporabnikov sistema Windows nas je v preteklih letih kontaktiralo glede plačljivosti nekaterih programov (kot so MSN messenger, Media Player, ipd.). Moderne oblike neželene pošte (spam sporočil) ne komentiramo, lahko pa z gotovostjo trdimo, da se nobeden Microsoftov program, ki je že del operacijskega sistema, ne bo plačeval naknadno.
Ne vemo, s kakšnim namenom ljudje širijo take ali podobne govorice, se jim pa z vsega srca zahvaljujemo za reklamo.
 
Lep pozdrav
Microsoft Slovenija.

P.S.  - Za vse uporabnike naših operacijskih sistemov v premislek samo  še zelo kratka obrazložitev nastale zagate:

MSN Messenger je del VSEH naših operacijskih sistemov, kar pomeni, da je uporabnik z nakupom sistema Windows kupil tudi MSN messenger, Media Player, Movie Maker in vse ostale programe.

Lep pozdrav
Microsoft Slovenija."


LP Ariel
Surprised




Nazadnje urejal/a Ariel 08 Okt 2009 11:38; skupaj popravljeno 1 krat

Odgovori s citatom
Prispevek  
Ja sej to je res, kr po internetu pa krožijo neka brezvezna sporočila, ampak useen niso tak brezvezna...

Preden so se na microsoftu odločl delat windows XP, so se odločali, če bi naredili plačljiv msn messenger ali ne... nekak je to prišlo v javnost in zato so začel to sporočilo pošiljat po mailih... iz tega sicer ni bilo nič, ampak nekdo je to sporočilo našel, ga mogoče malo spremenil in poslal naprej, in zdaj ljudje vedno bolj vrjamejo v to da morjo pošiljat to naprej...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Tudi tole je prišlo danes po mailu:




Po uvedbi dodatnega varnostnega gesla pri plačevanju s Klikom se hočejo zlikovci prek lažnih strani NLB polastiti posameznih črk vašega gesla.




Uporabniki spletne banke so NLB obvestili, da so se ponovno pojavili poskusi zlikovcev, da prek lažnih strani NLB Klika pridobijo posamezne znake dodatnega varnostnega gesla.

Prava stran NLB Klik zahteva od uporabnikov vpis dveh znakov dodatnega varnostnega gesla z uporabo virtualne tipkovnice samo in izključno le v drugem koraku potrjevanja plačila oz. naročila za nakazila na račune prejemnikov, ki še niso v seznamu vaših hitrih plačil!

Kdaj se pojavi virtualna tipkovnica za vnos gesla?

Lažno stran NLB Klika pa prepoznate po tem, da je zatemnjena, na ekranu pa se pojavi dodatno svetlo pogovorno okno. V oknu je besedilo v nepravilni slovenščini, ki od vas zahteva vnos dveh naključno izbranih znakov vašega dodatnega varnostnega gesla z uporabo virtualne tipkovnice. Prikaz lažne strani v NLB Kliku ...

Če se vam virtualna tipkovnica pojavi kjer koli drugje kot na ekranih za potrditev plačila oz. naročila, takoj obvestite banko.

Vse več pojavov "ribarjenja" oz. phishing podatkov!




V zadnjem času je v svetovnem merilu vse bolj aktualen trend povečevanja števila elektronskih sporočil ali spletnih strani, ki navidezno izgledajo kot prava stran ponudnika spletnih storitev. Od uporabnika zahtevajo vnos določenih podatkov – predvsem varnostnih elementov, ki jih sicer originalni ponudniki spletnih storitev ne zahtevajo. Gre za zlonamerno pridobivanje podatkov, znano kot "ribarjenje" oz. "phishing". Pogoj za uspešen "ulov podakov" je, da nepozoren uporabnik vnese zahtevane podatke oz. izvede zahtevane aktivnosti. Tak način zlonamernega zbiranja podatkov je v svetu znan že nekaj časa in zlikovcem omogoča, da vaše varnostne elemente v vašem imenu zlorabijo v svojo korist.


LP Ariel Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Hvala Ariel za koristne informacije. Kdor tole bere, naj ve, da je vse to res, ker so povedali včeraj tudi pri poročilih. Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu