POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Jabolko na dan za srečen zakon
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Jabolko na dan za srečen zakon 
Tajvanski par že pol stoletja živi srečno zakonsko življenje, ker mož svoji soprogi vsak dan podari jabolko, s katerim "posladka" njun zakon.
77-letni Lee Tapin in 74-letna Sung Činju sta skrivnost srečnega zakona razkrila v soboto na 50. obletnici poroke, ko sta obnovila poročni zaobljubi.
Par je običaj z jabolkom začel tri mesece po poroki, ko je bil Lee, vojaški rezervist, za 30 dni vpoklican v vojsko. Takrat je Sung, za katero je vedel, da ima zelo rada jabolka, kupil košaro teh sadežev in ji rekel, naj vsak dan poje enega, ko ga bo pogrešala. "Ko boš pojedla vseh 30 jabolk, bom prišel domov in bova spet skupaj," je dejal.


Od takrat je Lee kupoval jabolka za Sung, tako da je lahko vsak dan pojedla eno. Izjema so bili dnevi, ko so bile trgovine s sadjem zaprte zaradi tajfuna. "Imela sem sladko življenje zaradi sladkih jabolk, ki mi jih je kupoval," je dejala Sung.

V 60. in 70. letih prejšnjega stoletja so bila jabolka na Tajvanu zelo draga, saj jih tam niso gojili in so jih uvažali iz ZDA. Takrat je lepo rdeče jabolko stalo dva dolarja, s katerima je bilo mogoče kupiti hrano za celo družino za več dni.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu