POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Pasji velikan, za katerim se obračajo glave
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Pasji velikan, za katerim se obračajo glave 
Višina: en meter. Dolžina: 2,1 metra. Teža: 81 kilogramov. To niso mere kakšnega manjšega goveda, ampak hišnega ljubljenčka - psa.
Takšen velikan, belo-črne barve, živi v ZDA, natančneje na veliki kmetiji v zvezni državi Severna Dakota. Psu pasme novofundlanec landseer je ime Boomer in bi se lahko zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov, seveda v kategoriji "največji pes na svetu".

Njegova lastnica Caryn Weber navdušeno pripoveduje, da je njen triletni ljubljenček tako velik, da lahko kar tako, da stoji na štirih tačkah, iz kuhinjske pipe pije vodo. Poleg tega se mu sploh ni treba povzpeti na zadnje tačke, da bi se zazrl v oči voznika v avtomobilu.

"Ko Boomer vstopi v hišo, začne tako močno mahati s svojim dolgim, košatim repom, da stvari letijo z miz in omar," pravi Weberjeva. Boomer je tudi kar velik strošek, saj v nekaj tednih "zmaže" desetkilogramsko vrečo suhih pasjih briketov.

Do zdaj največji pes, ki je svoje mesto našel v knjigi rekordov, je bil skoraj 1,2 metra visoka doga, ki je poginil poleti.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
George je kandidat za najvišjega psa
Spi v postelji z dvojnim ležiščem, odžeja se tako, da pije vodo kar iz pipe, na teden snede 15 kilogramov pasje hrane — Ime mu je George, je predstavnik pasme danska doga in se poteguje za naslov najvišjega psa na svetu — Ko se postavi na zadnje tace, se po višini lahko primerja s poklicnimi košarkarji

Biti najvišji pes na svetu ni preprosto. Glavo, veliko kot pri teletu, je težko spustiti prav do tal, zaradi tega je priročneje odžejati se kar iz pipe kot iz posode, položene na tla. Ko želiš, da te gospodar ljubkuje, moraš paziti, da ga ne podreš, ko z glavo rineš vanj v višini prsi. Ako je tvoj gospodar že zleknjen v kavču, se mu je z višino meter in šest centimetrov ter teži 111 kilogramov težko zriniti v naročje. Potrebna je silna spretnost, da se mu pridružiš na ležišču in položiš glavo na kolena, tako da te lahko počoha za ušesi. Takšno je življenje štiri leta starega psa Georgea pasme danska doga.

Njegov lastnik je Dave Nasser iz Tuscona v ameriški zvezni državi Arizona. Pravi, da je George pohleven in krotek. »Danske doge niso primerne za pesjake, to so psi, ki se najbolje počutijo v hiši, v družbi ljudi. Potrebujejo veliko pozornosti, zelo radi se ljubkujejo. George res misli, da je majhen kuža, ki lahko kar naprej poseda v mojem naročju,« razlaga.

To je zdaj čedalje težje, saj sta Dave in Christine, njegova žena, družino pred mesecem povečala za enega člana, hčerko Annabel. Novopečena očka in mamica dojenčico varujeta pred poljubi ljubeznivega orjaka, dovolita pa mu, da jo povoha. George je dobil tudi novo posteljo z dvojnim ležiščem, v kateri spi sam. Prej je prenočil kar v veliki zakonski postelji v spalnici Nasserjevih, a v njej je zanj zmanjkalo prostora. Njegov prejšnji prostor zdaj pripada Annabel.

Živeti s psom, ki se poteguje za naslov najvišjega na svetu v Guinnessovi knjigi rekordov, je vse prej kot preprosto. George v treh tednih snede dobrih 45 kilogramov pasje hrane; samo za pločevinke in drugo embalažo, v kateri je spravljena, je Dave naročil dodatni zabojnik za smeti. Tudi peljati ga na sprehod je prava pustolovščina. Treba je pripraviti veliko vrečo, kajti njegov iztrebek je lahko težak do 1,8 kilograma, povrhu pa George povsod, kamor pride, vzbudi veliko pozornosti. »Če bi dobil kovanec za pet centov vsakič, ko me kdo smejoč vpraša, ali ga kdaj osedlam in jezdim, bi bil milijonar,« pojasnjuje Dave. Georgeevi višini se čudi tudi njegov veterinar, William Wallace, saj so psi te pasme navadno visoki od 71 do 91 centimetrov. Tako visokega, kot je George, v 45 letih, odkar je veterinar, še ni videl.

Doslej najvišji pes na svetu je poginil avgusta letos. V Guinnessovo knjigo rekordov se je vpisal pred petimi leti, ko so mu izmerili višino meter in sedem centimetrov. Gibson, kot mu je bilo ime, je v spremstvu Sandy Hall, lastnice, obredel Združene države Amerike, kot pravi zvezdnik je bil gost priljubljenih pogovornih oddaj, v studiu, na primer, sta ga gostila Oprah Winfrey in Jay Leno. Ali se bo med zvezdnike vpisal tudi George, bo pokazal čas.

(A. Sa.)



+Da, tile super prevajalci ne znajo pravilno prevesti imena pasme Great Dane (ki se uporablja večinoma v Ameriki) Torej gre se o pasmi NEMŠKA DOGA, danska sploh ne obstaja!!!!!!!

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu