POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
V Zagrebu ponujajo kavo iz mačjih iztrebkov
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek V Zagrebu ponujajo kavo iz mačjih iztrebkov 
Kopi luwak, kava iz mačjih iztrebkov, bo od danes v redni ponudbi ene izmed kavarn v središču Zagreba, poročajo hrvaški mediji. Skodelico eksotičnega napitka, ki velja za najdražjo kavo na svetu, bodo ponujali za približno 26 evrov.

Omenjene kave zanimivega okusa in nenavadnega porekla sicer na Hrvaškem ne ponujajo prvič, bo pa od danes redno na voljo gostom kavarne 1st coffee.

Kopi luwak pridelujejo tako, da zrela zrna kave zaužijejo redke indonezijske divje mačke, luwak. Zrna so sicer neprebavljiva, na poti skozi mačji prebavni sistem pa izgubljajo grenkobo.

"Kava ima okus likerja iz aromatičnih rastlin in grenke pomaranče. Gre za močan in gost napitek," je dejal Saša Višnjić iz 1st coffee. Kot je poudaril, stane kilogram kopi luwaka 800 evrov.

Izdelava kopi luwaka je odvisna predvsem od omenjenih mačk, v Indoneziji pa jo letno pridelajo okoli 600 kilogramov. Blato mačk na plantažah kave nabirajo posebno usposobljeni iskalci, najdena zrna pa potem operejo in posušijo na soncu.

Zagrebčani niso preveč navdušeni nad kopi luwakom, vsaj sodeč po anketah, ki so jih na zagrebških ulicah izvedli lani, ko so kavo prvič ponudili v Zagrebu. Večina anketirancev je takrat povedala, da kave ne bi poskusili, ker jim ne diši način pridelave.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu