POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Polni želodčki malih opic
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Polni želodčki malih opic 
Opicam se je v nedeljo na Tajskem odlično godilo. Do sitega so na najedle in napile, vmes pa s svojimi vragolijami zabavale množico radovednežev.

Mesto Lop Buri, ki je 150 km oddaljeno od Bangkoka, je namreč znova gostilo veliko opičjo zabavo. Tokrat že 21., znova na zadnjo novembrsko nedeljo. Na veliko pogostitev so bile "povabljene" vse dolgorepe prebivalke, ki jih je v mestu in njegovi okolici nešteto. Opice vrste makaki si z ljudmi iz Lop Burija že dolga leta delijo življenski prostor, vsako leto pa njim v čast pripravijo tudi pravo požrtijo, čeprav jim povzročajo veliko sivih las. Male nagajivke jim namreč pogosto poškodujejo televizijske antene in pokradejo številne malenkosti.

A vseeno jim okoliški prebivalci zadnjo nedeljo v novembru prinesejo kar okoli dve toni hrane, predvsem sadja in zelenjave, ki jo opice potem z veseljem pospravijo v svoje želodčke. Prebivalci verjamejo, da jim bo to darovanje hrane prineslo srečo in blaginjo. In seveda tudi dobiček, saj se med festivalom v Lop Buri zgrnejo številni turisti in novinarji, ki se trudijo ljubke požrešne živalce ujeti v svoj objektiv.



_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu