POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Letošnje leto je bilo med petimi najtoplejšimi v zadnjih 150
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Letošnje leto je bilo med petimi najtoplejšimi v zadnjih 150 
Britanska vremenska služba je sporočila, da bodo (razen če bo december izredno mrzel) povprečne globalne temperature leta 2009 presegle lanske in se uvrstile med pet najtoplejših let v zadnjih 150 letih, odkar beležijo vremenske podatke.
Klimatski skeptiki so izpostavili dejstvo, da je napovedani dvig temperatur v zadnjem desetletju prišel z zamudo. To naj bi se zgodilo delno zahvaljujoč pojavu La Nina, ki ohlaja Zemljo.

Toda vpliv La Nine se je letošnjo pomlad zmanjšal, tako da britanski vremenarji napovedujejo, da bo letošnje leto peto najtoplejše, odkar beležijo vremenske podatke, torej v zadnjih 150 letih. Nekateri drugi viri pravijo, da bi lahko bilo celo tretje najtoplejše.

Vseh zadnjih deset let se je uvrstilo na lestvico petnajstih najtoplejših v zgodovini. Čeprav so meteorologe v Veliki Britaniji ob njihovih napovedih pasje vročega poletja v začetku leta 2009 skeptično napadli, se je na koncu izkazalo, da so se zmotili le glede napovedi padavin, ne pa tudi glede temperatur.

Britanski meteorologi pravijo, da obstaja petdeset odstotna možnost, da bodo temperature po svetu prihodnje leto najtoplejše v zadnjih 150 letih, vsaj polovica od naslednjih desetih let pa naj bi bila toplejša od leta 1998, ki je zaenkrat najtoplejše v zgodovini.

Klimatologi pojasnjujejo, da se bo to zgodilo zaradi cikličnega vremenskega pojava El Nino, zaradi katerega je prišlo do velikega dviga temperatur v morju vzhodnega Pacifika, kar bo močno vplivalo tudi na ostanek planeta.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Na Sončevih pozitivkah (30.11.09.) pa pravijo takole:





Letošnje leto utegne biti najtoplejše v zgodovini        


Letošnje leto naj bi se v zgodovino zapisalo kot eno najtoplejših v zadnjem stoletju in pol, odkar po vsem svetu obstaja enoten protokol za merjenje temperature zraka. Takšne so napovedi britanskih meteorologov, ki so prepričani, da bo letošnje leto glede temperatur rekordno. Če le ne bo december presenetil z nenadnimi močnimi ohladitvami.

Povprečna temperatura na Zemlji zadnjih je deset let sicer dokaj stabilna, za kar gre zasluga tihooceanskemu morskemu toku La Nina, ki opravlja vlogo velikanskega hladilnega telesa. Ker je omenjeni tok letos imel manjši vpliv kot pretekla leta, je povprečna temperatura na Zemlji nekoliko višja, dodajajo metrorologi.

Letošnje višje temperature so seveda voda na mlin zagovornikom globalnega segrevanja, ki se v teh dneh soočajo z "neprijetno resnico". Na spletu so se namreč pojavila elektronska sporočila, ki razkrivajo prirejanje podatkov v prid tezi o globalnem segrevanju.

Mnogi zato čedalje manj verjamejo katastrofičnim napovedim ekologov ter opozarjajo, da je vsa zadeva okrog globalnega segrevanja in toplogrednih plinov najbrž močno napihnjena. Najverjetneje zaradi ekonomskih interesov nekaterih držav, podjetij in posameznikov.

Vir: dne.enaa.com/


LP Ariel  Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
hmm saj vem komu pa ne paše tako vreme kot je zdaj, ne preveč mrzlo in ne preveč toplo.. za nekatere (tud za mene) idealna zima... amapak sem ravno zadnč gledala koliko živali (medvedov) zaradi tega kar se nam zdi tak super in fajn umre... čeprav tud če sem odkrita po eni starni tud jaz pogrešam tiste ztime iz otroštva, ki je bila prava zima, zaradi katere nekateri niso mogli v šoli... le kje je zdaj ta sneg..


_________________
smiLe & tHe worLd wiLL smiLe witH you :)

http://www.mojalbum.com/romanalesjak
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu