|
Stran 4 od 5
|
Avtor |
Sporočilo |
Ariel
Gost
|
Ja srečko, kje je pa recept
LP Ariel
Nazadnje urejal/a Ariel 29 Avg 2009 16:37; skupaj popravljeno 1 krat
|
27 Avg 2009 18:23 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Piškotki s čokolado in kokosom,te sem nabrizgal z brizgalko
Sestavine
500g moke
250g masla
200g sladkorja
1 veliko jajce[/img]
1/2 pecilnega praška
1 vanili sladkor
1 žlico ruma
Izdelava
Naredi čvrsto maso,obljkuj poljubne piškotke z brizgalko(
na peki papir in jih pečeš okoli 15 minut,pri 180 C
lahko jih malo lepše oblikuješ kot sem jih jaz)
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
29 Avg 2009 15:57 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
(Štrudelj lene gospodinje)
Pecivo iz naribanih jabolk,dobro in brez testa
testa
Suho testo;
1 jogurtov lonček ostre moke
1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba
1 jogurtov lonček slatkorja
1 pecilni prašek
Za nadev:
800 dag kislih naribanih jabolk
slatkor in cimet po ukusu
Za preliv:
1 kislo smetano
1 jogurt
2 kokošji jajci
Izdelava:
Vse sestavine za testo zmešaj,pol mase enakomerno posipaj po naoljenemu pekaču.
Nato na maso dodaj enakomerno naribane jabolka.
Čes zmes jabolk potresi preostalo polovico testa.
Na koncu enakomerno prelij zmes kisle smetane,jogurta in 2 jajc.
Peči približno 1 uro pri 180 stopinj C
[/b]
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
23 Sep 2009 14:30 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Moj sadni kolač
[/ color]
1 zvrhan globok krožnik zrezanega suhega sadja
12 dkg sladkorja
2 jajci
skupaj zmiksaj.
14 dkg ostre moke
1/2 pecilnega praška.
Sadje zvečer namoči z 2 žlicama ruma in pusti skozi noč da se navlaži
Peči na mali vročini v podolgovatem pekaču
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
03 Dec 2009 17:08 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
04 Dec 2009 19:59 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Prestice iz kvašenega testa
500 g moke
mala žlička soli
30 g margarine
pol kvasa
1dl in pol vode
1dl in pol mleka
mala žlička slatkorja
5dl vode
mala žlička soli
50 g sodebikarbone
beljak
groba sol
Najprej pripraviš kvasec,iz mleka ,
vode,kvsa in žličke sladkorja.
V večji posodi vsuješ polovico količine moke,
narasel kvas,margarino,na rob posode žličko soli
in premešaj.
Postopoma dodaj ostanek moke in mešaj tako dolgo
da se začne testo ločevati od prstov.
Iz testa naredi prestice in jih pusti vshajati
približno 1 ueo.
50ml vode naj prevre v katero si predhodno dodal
žličko vode in sodo bikarbono.
V vrelo vodo potapljaš prestice in ji polagaš v pekač oblože
z pekipapirjem.
Pečejo se pri srednjevroči vročini od 15 do 20 minut
Pečene premažeš z beljakom po želji jih posipaš,
z grobo morsko soljo
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
09 Maj 2010 20:40 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Srečko ta tvoja mojstrovina pa zelo lepo izgleda.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
13 Maj 2010 20:18 |
|
|
Ariel
Gost
|
Joj, kako me je zamikalo, da bi šla tudi sama spečt kaj takega !
LP Ariel
|
13 Maj 2010 20:35 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Pred kratkim smo praznovali rojstni dan.Bilo nas je kar nekaj.
Kot predjed nam je teknila sirova pogača.Zraven še posebno tekne kiblflaš in dobro vino ali pivo.
Mogoče bo to za koga dobra ideja.
1 kg mehke moke
1 svež kvas
3 dl mleka
300 g sira
4 jajca
žlička sladkorja
2 žlički soli
semena za posip
2,5 dl olja
V posodici pomešajte mleko,svež kvas,sladkor žličko moke in pusti da vzide.
V večjo skledo sipaj 1/2 kg presejane moke,dodaj vshajen kvas,3 jajca,sol,sir in 2 dl olja.Pripravljene snovi pomešaj,postopoma dodajaj moko,da dobiš pravilno zgneteno testo.
Testo naj vshaja vsaj 40 minut,potem ga razvaljaj na debelino 1 cm.Z okroglim modelom izrezuj testo,ga namaži z razžvrkljanim jajcem in posuj z sezamom.
Okrogli pekač vstavi pekapapir ,nanj polagajte iz testa narezane modelčke,tako da se prekrivajo,pusti jih še nekaj minut da vsahajajo.
Peci v pečici ogreti na 200 stopinj,da se pogača lepo zapeče.
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
15 Maj 2010 18:33 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Pišuka srečko, ti b' pa lohk kr svoj bekeraj odp'ru ,
kva teb use dobr laufa bom Zefo mau h teb na seminar poslov
TULIPAN
|
19 Maj 2010 16:44 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ameriške kocke
Ameriške kocke so zelo okusne,za mene malo preveč sladke
Prvi biskvit
6 jajc
7 žlic sladkorja
10 žlic mletih orehov
30 g kokosove moke,40 g moke,1/2 pecilnega praška
Drugi biskvit,6 jajc
4 žlice sladkorja
2 vrečki pudinga okus jagode
1/2pecilnega praška
Za kremo
1/2[l] mleka,200 g sladkorja
5 žlic moke,250 g margarine
150 g čokolade za preliv
Priprava prvega biskvita.
Ubijemo jajca,ločimo beljake od rumenjakov.Beljake stepemo v trd sneg.Dodamo rumenjakom sladkor med mešanjem dodamo šemlete orehe,moko,kokosovo moko,pecilni prašek,zmesi dodamostepen sneg iz beljakov.Na rahlo zmešamo z leseno kuhalnico.Pripravimo pekač obložen z peki papirjem,vanj vlijemo testo,ga poravnamo in položimo v pečico,pečemo 15 minut pri 180 stoinjC.
Priprava drugega biskvita.
Enako postopamo kot pri prvem biskvitu,samo da tu dodamo druge sestavine:Prašek pudinga in pecilni prašek..
Medtem pripravimo kremo.V kozico nalijemo3 dl mleka dodamo sladkor in premešamo ter pristavimo na štedilnik.V preostanek mleka dodamo moko,prmešamo in vlijemo v vroče mleko.Med dolivanjem neprekinjeno mešamo,dokler se vsebina ne zgosti.Nato kozico odstavimo in pustimo,da se krema ohladi.Ohlajeno kremo damo v posodo za stepanje,dodamo margarino in stepemo v gladko kremo.
Prvi biskvit namažemo kremo,nanj položimo drugi biskvit in ga premažemo z kremo.
Pripravimo čokoladni preliv,ohlajenega prelijemo kremo na kolaču.
Ohlajen kolač razrežemo na kocke.
[
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
02 Jun 2010 12:35 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Višnjev praznični zavitek
Višnje je res izredno sadje.Posebno za razna peciva.
Testo
8 plasti listnega testa,lahko je kupljen,veliko bolj je cenjeno in okusno,če ga sam narediš.
Nadev
2 jajci 2 navadna jogurta
2 jogurova lončka sladkorja
1 jogurtov lonček olja
1 zavitek vanilin sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
1,5 jogurtovega lončka pšeničnega zdroba
30 dkg svežih ali zmrženih višen
Sestavine za nadev dobro premešamo in pustimo stati najmanj 2 ure
Zavitek pravimo tako,da plast vlečenega testa razprostmo na kuhimjski serveti in nanj enakomerno namažemo štiri do pet žlic nadeva.
Nato na vrh položimo naslednjo plast vlečenega testa,ga namažemo z nadevom in tako nadaljujemo do četrte plasti,ki jo nadevamo z izkoščičenimi višnjami in sesekljano čokolado.
Nadevano testo zvijemo in ga denemo v pomaščen pekač.Zavitek premažemo z oljem in vodo.
Na enak način pripravimo še drugi zavitek in damo oba peči v pečico,na180 stopinjC približno 30 minut
Tako je nastal,višnjev praznični zavitek,
čarobnega okusa,
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
04 Jun 2010 14:31 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Srečko, ob tvojih dobrotah pa je precej težko obdržat linijo
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
08 Jun 2010 21:56 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Za začetek sezone: Adventni tiramisu!
Začetek decembra je nekako pač treba proslaviti
Začetek decembrskega predprazničnega odštevanja je potrebno nekako obeležiti. Za prvi adventni teden predlagam ta čudoviti adventni tiramisu, ki ga lahko uživajo tudi najmlajši. Ho ho ho...
Potrebujemo:
200g smetane
250 mascarponeja
250g puste skute
100 sladkorja
1 vrečico vanilijevega sladkorja
200 g keksov vrste Spekulatius
400 g različnega jagodičevja
Smetano čvrsto stepemo, v drugi posodi pa med seboj temeljito zmešamo mascarpone, skuto, sladkor, vanili sladkor, ter postopoma, po žlicah vmešamo še stepeno smetano. V oglati pekač damo tri zvrhane jedilne žlice te kreme, ter jo lepo porazdelimo. Čez položimo plast piškotov. Jagodičevje (lahko tudi tisto zamrznjeno) nato razporedimo čez kekse. Če je jagodičevje zamrznjeno, storite to na predvečer dneva serviranja, da se vse skupaj lepo prepoji. Čez jagodičevje nato nanesemo še preostanek kreme. Lepo pogladimo z lopatko, ter še enkrat prekrijemo s keksi. Pustimo v hladilniku počivati 4 do 5 ur. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu, še posebej lepo pa sladico izgleda, če nanjo s pomočjo šablon natresemo še zvezdice iz kakava.
Denis Živčec
NEDELJA, 1. DECEMBER 2013 - 12:23
pokusite, morda vam uspe
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
14 Dec 2013 20:56 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Recept: Bananino pecivo za otroke
Odlično bananino pecivo, ki ga lahko naredite z otroci. Preizkusite recept in se zabavajte.
Sestavine:
150 g olupljenih zrelih banan
2 žlici limoninega soka
160 g masla
80 g moke
70 g sladkorja v prahu
50 g mletih mandljev
50 g mlečne čokolade
50 g temne čokolade
4 jajca
1 vanilij sladkor
ščepec soli
Težavnost: nizka. Čas priprave: 60 minut.
Model za srnin hrbet ali daljši, ozek pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. V skledi zmešamo presejano moko in mlete mandlje. V kotličku penasto umešamo zmehčano maslo, tretjino sladkorja, vanilijev sladkor in ščepec soli. Pečico segrejemo na 170 °C. V kotliček dodamo še rumenjake in mešamo, da dobimo kremasto zmes. Olupljene banane podolžno razpolovimo, polovice pa še enkrat razpolovimo. Banane narežemo na majhne koščke. Sproti jih pokapljamo z limoninim sokom, nazadnje pa jih gladko razmešamo s paličnim mešalnikom. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v čvrst beljakov sneg. V masleno kremo najprej zamešamo bananin pire. Na vse skupaj presejemo moko z mletimi mandlji. Premešamo. Testu nazadnje nežno primešamo beljakov sneg. Testo nadenemo v pripravljen model / pekač, ki ga za približno 45 minut postavimo v segreto pečico. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Obe čokoladi nalomimo in v kotličku nad vodno kopeljo stopimo. Pecivo stresemo iz pekača in ohladimo. Prelijemo ga s čokolado in narežemo na kocke. Postrežemo ohlajenega.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
23 Jan 2015 18:18 |
|
|
|
Danes je 22 Nov 2024 23:10 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 4 od 5
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|