|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
Kaya1959
Pridružen/-a: 24.03. 2009, 10:05
Prispevkov: 5
|
Mesarski čevap
1/2 kg 2 x mlete govedine
4 jajca
vegeta, poper, sol
4 žlice moke
2-3 dcl mlačne vode
1/2 pecilnega
nekaj strokov česna
1/2 kg kisle smetane
Vse sestavine zmešaš in pustiš v hladilniku 2-3 ure. V posodo daj 1 l olja, segrej, z malo žličko zajemaš pripravljeno meso in ocvreš. Olje odliješ, pustiš ga samo toliko, da je posoda mastna. Dodaš nekaj strokov stisnjenega česna (po želji), 1/2 kg kisle smetane, malo soliš, segreješ (zavreti ne sme) in dodaš ocvrte mesne kroglice.
Za prilogo lahko pire krompir ali pa kar svež kruh.
|
24 Mar 2009 10:25 |
|
|
Ariel
Gost
|
POZDRAV
Bravo Kaya, komaj dobro si prišla, že nas razveseljuješ z recepti Je tole tvoj recept, morda od tvoje mame, babice
Zelo veseli bi bili, če bi se nam prišla predstavit tudi v kotiček "Spoznajmo in predstavimo se", vsekakor pa prisrčno pozdravljena med nami !
LP Ariel
|
24 Mar 2009 11:12 |
|
|
Kaya1959
Pridružen/-a: 24.03. 2009, 10:05
Prispevkov: 5
|
Recept prihaja iz Bosne in originalni naziv je Kasapski čevap, meni je zelo všeč, prav tako vsem mojim prijateljem, ki so poskusili. Hvala za spodbudne besede, zelo rada kuham in imam kar nekaj receptov, ki jih bom z veseljem posredovala in upam, da bom dobila povratno informacijo kako so zadeve uspele. V kratkem bom napisala kaj o sebi.
lep pozdravček vsem na forumu!
|
24 Mar 2009 12:40 |
|
|
Ariel
Gost
|
Se mi je kar zdelo, da recept prihaja od drugod, kajti nanj še nisem naletela . Še posebno mi je všeč, ker je smetanca zraven, njami, to mora biti res dobro . Hvala, ker ga deliš z nami, upam, da ga bo kdo preizkusil (jaz najbrž ne, ker se moram izogibati kalorijam ), mogoče ga bo preizkusil srečko , ki prav rad kuha in peče .
Halo srečko, nas boš obvestil, če se boš slučajno lotil priprave teh okusnih čevapov
LP Ariel
|
24 Mar 2009 13:07 |
|
|
zele_
Pridružen/-a: 31.03. 2009, 21:41
Prispevkov: 28
|
Po mojem najboljši recept dobimo na balkanu!
|
13 Apr 2009 13:22 |
|
|
zele_
Pridružen/-a: 31.03. 2009, 21:41
Prispevkov: 28
|
Sem našu na internetu pravi recept Bosanskih čevapov!
Sastojci(sestavine) :
450 g ovcetine, 150 g govedine, 40 g luka, 4 g papra, 12 g soli, Za somun ili lepinu: goveda juha ili juha u kocki.
Kako pripremiti :
Meso oprati, rasijeci na komadice 3x3 cm i samljeti u stroju. Mljeveno meso miješati rukom 15-20 minuta uz dodavanje zacina.Smjesu ostaviti da odstoji nekoliko sati pa cak i dan, a zatim praviti cevape.Cevapi se peku na obicnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na elektricnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pecenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipati ih paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom.Uz cevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajcicama, zelenom salatom ili pecenim zelenim paprikama, kao i sa senfom.Bosanski cevapi poslužuju se u somunu (lepini) koji se prethodno umoci u mesni sok. Mesni sok možete napraviti i od govede kocke za juhu. Najlakše je pola kocke staviti u 2 dcl vode i na 500W zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min.
|
29 Apr 2009 18:39 |
|
|
Ariel
Gost
|
Bosanski CAFE PITA v Houstonu
Čevapčiči v lepinji ... ej, da ne bom tipkovnice preveč zmočila ...
http://www.youtube.com/watch?v=pCrH-Q8vNJs
LP Ariel
|
12 Jan 2010 20:45 |
|
|
Veronika
Pridružen/-a: 02.07. 2009, 14:09
Prispevkov: 201
Kraj: Trbovlje
|
no tadva sta pa zmagala! najdla tržno nišo, jst jima prvošm! tko k praujo ni amerike brez bosanca hehe. sam tista polnjena pleskavica....to morm pa probat nardit pomoje mora bit dobr za crknt :)
|
13 Jan 2010 08:03 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
14 Jan 2010 22:34 |
|
|
maliha
Pridružen/-a: 02.01. 2014, 09:23
Prispevkov: 1
|
Bi pa pasalo kaj tajega, pa kakšen kozarec rujnega zraven Surprised
|
02 Jan 2014 09:30 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
maliha je napisal/a:Bi pa pasalo kaj tajega, pa kakšen kozarec rujnega zraven Surprised
Morda bi pasalo tudi belo vino
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
02 Jan 2014 20:00 |
|
|
|
Danes je 16 Nov 2024 09:11 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|