POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
13-letnico obsodili na 90 udarcev z bičem in 2 meseca zapora
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek 13-letnico obsodili na 90 udarcev z bičem in 2 meseca zapora 
Trinajstletna deklica iz Savdske Arabije je bila obsojena na devetdeset udarcev z bičem in na dva meseca zapora zaradi spora z ravnateljico šole. Organizacija za človekove pravice je bila šokirana nad odločitvijo sodišča in poziva k ponovnem sojenju.
Sodišče mesta Jubaila na vzhodu države je na tako brutalno kazen trinajstletnico obsodilo zaradi prepira z ravnateljico šole. Savdski časopis Al-Watan je poročal, da je deklica ravnateljici v glavo vrgla kozarec, ker ji je ta odvzela mobilni telefon s kamero.

Predstavnik društva dr. Saleh Al-Khaslan je dejal, da je kazen prestroga in da bi jo sodišče moralo spremeniti. Kazen v obliki bičanja v Savdski Arabiji ni nič nenavadnega. Oktobra lani je bil moški obsojen na pet let zapora in na tisoč udarcev z bičem, ker je javno govoril o podrobnostih svojega spolnega življenja.

Marca je savdsko sodišče 75 let staro Sirijko obsodilo na štirideset udarcev z bičem, štiri mesece zapora in deportacijo, ker je v hišo sprejela moškega, s katerim ni bila v sorodu.

Leta 2007 je bilo devetnajstletno dekle, žrtev skupinskega posilstva, obsojeno na dvesto udarcev z bičem in pol leta zapora, ker se je sestala z moškim, ki z njo ni bil v sorodu. Sedmerica posiljevalcev, ki so ugrabili njo in moškega, s katerim se je dobila, je bila obsojena na od deset mesecev do pet let zaporne kazni. Primer je pritegnil veliko pozornosti svetovnih medijev, kar je nato privedlo do tega, da se je kralj Savdske Arabije Abdullah dekletu in moškemu javno opravičil.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu