POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Slovenija se bo na Evroviziji predstavila v 2. predizboru
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Slovenija se bo na Evroviziji predstavila v 2. predizboru 
Čeprav Slovenija potnika na Norveško še ni izbrala, pa se že ve, s kom se bo zmagovalec Eme "boril" za vstop v finale na Evroviziji.
Veliki zmagovalec občinstva, ki bo na Emi prejel pozlačeni kipec Oskarja Kogoja, bo na evrovizijski oder stopil 27. maja, torej drugi večer predizbora. Tam se bo za naklonjenost evropskih poslušalcev in gledalcev pomeril s predstavnikom Švice, Litve, Gruzije, Turčije, Irske, Švedske, Ukrajine, Nizozemske, Bolgarije, Hrvaške, Danske, Azerbajdžana, Cipra, Romunije, Izraela in Armenije.

Kdo vse bo lahko glasoval?
Za našega predstavnika pa ne bodo glasovale le države, s katerimi se bo boril za vstop v finale, ampak tudi prebivalci dveh držav tako imenovalnih "velikih štirih" (Big Four) - držav, ki so (zaradi finančnega vložka v tekmovanje) neposredno uvrščene v finalni del tekmovanja. Tako bodo o slovenski usodi odločale Francija in Velika Britanija ter država gostiteljica - Norveška, ki je prav tako neposredno uvrščena v finalni izbor.

Prvi polfinalni večer 25. maja
Dva dni pred nastopom Slovenije bodo svoja "orožja" za vstop v veliki finale predstavili Srbi, Finci, Rusi, Slovaki, Bosanci, Moldavci, Estonci, Latvijci, Grki, Islandci, Maltežani, Portugalci, Makedonci, Belorusi, Belgijci, Poljaki in Albanci.

34 držav v petih bobnih
V dveh polfinalnih večerih, ki bosta potekala 25. in 27. maja, se bo pomerilo 34 držav. Na včerajšnjem žrebu v Oslu so te države razporedili v pet bobnov, in sicer glede na lanskoletne glasovalne vzorce, ki jih je analiziralo podjetje, ki skrbi za veliki evrovizijski glasovalni stroj Digame. Z razdelitvijo držav v dva polfinala so organizatorji predvsem želeli, da se omeji učinek medsosedskega podeljevanja dvanajstih točk.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu