POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Obliž za merjenje stresa pri psih in mačkah
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Obliž za merjenje stresa pri psih in mačkah 
Japonci, ki morda celo pretirano obožujejo svoje domače ljubljenčke, so razvili poseben obliž, ki pokaže, ali je žival pod stresom.
Obliž - primeren je predvsem za pse in mačke - je treba kosmatincu nalepiti na tačko oziroma blazinice. Obliž nato "opazi", če se žival preveč poti. Pretirano potenje naj bi bilo po besedah japonskih strokovnjakov dober dokaz, da je pes oziroma mačka pod stresom, je zapisal neki japonski dnevnik.

Prodaja bo stekla že letos
Majhen okrogel obliž, ki se ga nalepi na sredino blazinice, glede na količino znoja spremeni barvo. Strokovnjaki, ki so razvili obliž, so pojasnili, da so vzorce potenja pri psih in mačkah proučevali skupaj s strokovnjaki z univerze Tojama. Proizvajalec obližev, ki podobne obliže ponuja tudi za ljudi, pričakuje dobro prodajo, ki se bo začela še letos. Kakšna bo cena, se še ne ve, a japonski lastniki ljubljenčkov gotovo ne bodo varčevali.

Za kosmatince naredijo (in plačajo) vse
Japonska je namreč dežela, kjer je razvajajanje kosmatincev doseglo neslutene razsežnosti. Ta "obsedenost", ki je najhujša v Tokiu, zanima tudi sociologe. Največ denarja so za svoje štirinožce pripravljene nameniti premožne samske ženske, ki si največkrat omislijo psa majhne pasme - najbolj priljubljene so čivave, kodri in mali jazbečarji. Modne oblekice, pasje toplice, luksuzni priboljški, frizer, akupinkturist ... to je le nekaj stvari, ki so jih deležni razvajeni japonski ljubljenčki. Že nekaj časa so velik hit tudi pasji vrtci in hoteli, v katerih je nameščeno veliko kamer, zato lahko lastniki ves čas vidijo, kaj počne njihov "najdražji".



_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu