POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Štorklja čudežno preživela in ohranila ljubezen
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Štorklja čudežno preživela in ohranila ljubezen 
Štorklji, ki so jo ustrelili lovci na Hrvaškem, so bili dnevi šteti. Veterinarji, ki so jo poskusili rešiti, so že obupali, vendar je vse presenetila prava ljubezenska zgodba.
Štorklja, ki so jo poimenovali Malena, ne more več leteti, zato so bili veterinarji skoraj prepričani, da zime ne bo preživela. Zapustil jo je tudi njen partner z mladiči, s katerimi je odletel na jug v tople kraje.

K sreči pa se njihove napovedi niso uresničile, saj je za Maleno vso zimo skrbela družina Vokić. V gnezdo ji tako v mrzlih mesecih prinašajo hrano, saj si je sama ne more priskrbeti.

Najlepše presenečenje za vse pa je bilo to, da se je njen samček Rodan vrnil. Takoj po tem, ko je preletel 13 tisoč kilometrov in pristal, sta se začela pariti, čeprav so veterinarji tudi o tem močno dvomili. Ker je bila Malena pohabljena, so menili, da si bo samec izbral drugo samico.

Domačini pravijo, da so štorkljo ustrelili Italijani leta 1993. Veterinarji so ji sicer rešili življenje, zaradi hudih poškodb pa ne more več leteti. Tako se Rodan od takrat vsako leto vrača parit s svojo izbranko. Skrbi tudi za njune mladiče, prinaša hrano in jih uči leteti.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu