POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Kakšen/čigav kruh kupujete?
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Kakšen/čigav kruh kupujete? 
Živjo!

Mene pa zanima, kakšen in čigav kruh največkrat kupujete? Kako se odločite v trgovini, kateri hlebec/štruco boste kupili, saj jih na policah kar mrgoli? Kaj Vam je najbolj pomembno ko kupujete kruh? Vsem ki boste odgovarjali, že vnaprej hvala, saj mi boste pomagali pri pisanju moje diplomske naloge:))

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Lepo pozdravljen/a med nami, sercul, lepo, da si se nam pridružil/a (ne vem, kakšnega spola si ujej). Veseli bomo, če se nam prideš predstavit še v kotiček SPOZNAJMO IN PREDSTAVIMO SE klepet.

Kar pa se kruha tiče ... najraje ga pečem sama Surprised Surprised Surprised, tako vsaj vem, kaj je v njem. Če pa ga že kupujem, pa izbiram temne kruhe iz polnozrnate moke in z vidnimi semeni ( sončničnimi, bučnimi, lanenimi ...) sunflower, pa še pri teh dostikrat ne vem, če ni moka le pobarvana, semen pa le za vzorec Arrow. Dandanes je v tudi "zdravih" kruhih toliko kemije ;TT, da se jim je po moje najbolje izogniti in se raje lotiti domače peke, moko pa nabaviti kje v kakšnem mlinu ali pri bližnjem kmetu banana. Takšen domač kruh se lahko tudi dalj časa hrani v zamrzovalni skrinji Surprised Surprised Surprised, zato je bolj smotrno delati žemljice, štručke, kifeljčke ali bombetke, ki se hitreje odtajajo, okus in izgled pa ostaneta enaka njama. Pa v testo lahko vmesiš, karkoli želiš, n.pr. orehe, skuto, jajca, ocvirke, zelišča, krompir ..., ali si preprosto izmisliš in ustvariš čisto svoj kruh ... možnosti je nešteto Razz!
Kakšen kruh pa ti kupuješ? Mad




LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Serkul, jaz kupujem bel kruh, redkokdaj črnega ali pa belo in črno korenino. Saj mi je en pek sam priznal, da dajo v črn kruh barvilo, kar pa vsak ve, da je to zelo škodljivo.   Razz  Wink  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Hey!

Hvala vama za odgovore, bodo pomagali...pa še se priporočam...tko da folk: razpište se:)))

Jaz osebno raje jem prepečenec ali Crispy kruhke. Sej veste...kruh redi...kaj čm...blondinka... Sad

Od kruha pa imam najraje kakšne specialne žemlje (črne, posute, ciabatte,...), doma pa pretežno kupuje-jo/mo bel kruh.

Kupujem ga velikrat v pekarni, saj tam delam  Surprised , pa v Tušu (franšizi blizu doma), pa v eLeclercu, redko v Mercatorju ali Sparu.

LP

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
[/b]Sercul a veš, da v šparu tudi jaz ne kupujem več kruha, ker prenašajo okrog kot 100 hudičev. Narezan kruh imajo star kake tri dni pod svežega, čez rok pa ga dajo za 50% nižjo ceno. Groza. Zdaj kupujem kruh v dunajski pekarni in povem ti, da imajo božanskega. Wink  Wink  Wink


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Definiraj božanski Wink  Wink  Wink ???
Zakaj je po tvojem mnenju boljši??

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jaz ga pečem v kruhomatu, največkrat iz že pripravljene  zmesi, ki jo kupujem v Hoferju.
Preizkusila sem vse od belega, mlečnega, s sončničnimi semeni, bučnimi pečkami, vsi so dobri.
Tu blizu mene je mlin a se še nisem odpravila tja po moko, da spečem original domač kruhek.  Sad

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Men pa iz kruhomata niso preveč... no OK prvi dan ja, pol so pa hitr suhi...
Kolk pa kej stane zmes za kruh?? Nisem nč na tekočem..

Moja mami speče dobrga, da notr olivno olje, pa na dno pekača položi liste od zelja njama

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
sercul
Jaz navadno pečem beli kruh iz mešanice ki jo kupim v Hoferju. Zdaj je že več ko pol leta ni bilo, zato sem kupovala različne pripravljene mešanice moke za peko kruha. Povem ti ,da so vse odlične in kruh ni suh po par dni ,samo takoj, ko se ohladi, se ga mora dati v PVC vrečko.
Takoj , ko ga vzamem iz kruhomata ga pokrijem s kuhinjsko krpo , da se ohladi, ohlajenega pa v vrečko kjer ostane svež 2-3 dni.
Cena za  1kg moke je 0,96€.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Lep pozdrav vsem skupaj...

Sam sem preden sem se "izobrazil" seveda najraje jedel bel kruh, ko pa sem izvedel za kruh iz pirine moke jem večinoma samo še tega. V mnogih trgovinah sicer piše na etiketi pirin kruh, ki pa je v resnici mešan in konec koncev te mal našponajo po domače povedano. Wink

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Sad ;TTKr ornk ns šponajo mister Mister tapata Surprised, še clo farbajo ga eni pa not mešajo use sorte švajneraja ;TT, sam deb ja fajn biu za vid't, pa deb ostou en cajt kukr frišn Wink,  kva bo pa nš ževošc na to djav jm pa onegavov one dol vis ke do kolen, švajneraj na kvadrat ;TT. Jest sm se pa nauču kr sam testo za krh skp spackat pa spečt , ja od pire je tanarbulš, po nemu me tut nč prdci ne matrajo Embarassed, po tabeumu pa take rafale spušam kt deb' biu na soršk front
TULIPAN
Wink  Cool  Sad  Mad  ;OO  klepet  ;TT  banana


Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Ja, res, tudi jaz sem prišla do spoznanja , da je od živil, ki krasno izgledajo in omamno dišijo, najbolje zbežat stran Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad. Le preljubi bogec ve, koliko barve, umetnih sladil, konzervansov, aromatičnih snovi in drugih kemikalij so nametali noter Sad, da bi šel izdelek bolje v prodajo ;TT. Če hočemo biti zdravi, si moramo pričeti peči in kuhati sami, drugega izhoda ne vidim Wink Wink Wink. Malo me tudi skrbi, kako si bodo ljudje za velikonočne praznike kvarili želodce s kupljeno potico (konzervansi) Sad, prekajenim mesom in pobarvanimi jajci Sad, saj tudi barve (kupljene) za pirhe niso povsem neškodljive Arrow!



LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
A pa kdo ve, a te "moke", ki jim dodaš samo vodo, počakaš tri ure in kruh je narejen so v redu? Nikol sicer nisem pekel kruha sam doma zato tudi ne vem, kaj piše na etiketi te moke oz. mešanice?

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Kruh speči sploh ni nobena umetnost, sploh če imaš kruhomat ;DD (ni škodljiv, če na to misliš s svojim vprašanjem) Surprised Surprised Surprised. Hja ... kar pa se mok tiče, pa mislim, da enostavno nimamo druge izbire, kot da jim zaupamo Mad. Če pa imaš srečo, da si lahko nabaviš moko v kakem mlinu ali pri kmetu, pa še toliko bolje banana!

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Jaz že skoraj štiri leta pečem kruh v kruhomatu, kupujem pripravljeno mešanico v Hoferju, zaenkrat ni čutiti, da bi bilo karkoli narobe s to moko.
Sem jo pa nekajkrat kupila tudi v mlinu v Veržeju pa ni bilo opaziti bistvene razlike.
V Hoferju imajo polnozrnato moko več vrst, to je zelo zdravo, črno moko in seveda tudi belo in moko za masleni ali mlečni kruh ta zadnja je zelo sladka in je bolj primerna za testo za kako potičko.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu