|
Stran 2 od 3
|
Avtor |
Sporočilo |
Ariel
Gost
|
branka je napisal/a:To mi je razumljivo, ker se podpeka dela na podoben način. Samo poglej si zadnjo sliko, tam so pa drugače nakoljeni
Hm, ne bi vedela iz glave . Pa se ti da raziskovati
LP Ariel
|
09 Nov 2009 19:06 |
|
|
branka
Pridružen/-a: 12.02. 2008, 19:53
Prispevkov: 312
|
Zdelo se mi je zanimivo in dobra ideja za podpeko . . . . v bistvu pa ni raziskovanje . . . . . . mogoče sem sam bolj pogledala slike
|
09 Nov 2009 19:51 |
|
|
maja84
Pridružen/-a: 23.03. 2010, 22:47
Prispevkov: 30
Kraj: Tolmin
|
jst bi pa samo piscancka pa purana papala..tamoj pa samo svinsko pa govejo :D za njega je prasec kralj zivali :) ucasih se moram prav zamislit ce je to normalno :D se kar trese ce dnevno nepoje vsaj mal vratovince ali pancete :D ojeeej kako je blo tezko zdej cez post :) komi sem ga obvladala pa skrivala mesnate jedi :)
_________________ "Prijateljstvo je neopisljivo razkošje, da se z nekom počutimo popolnoma varne, ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede."
|
04 Apr 2010 00:59 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Dej no tatvojmu mau dotajčej de tumač mesovja ni zdrav apsolutn pa ne prasetna pa govedna, če neče engro holesterola ke u žile fasat de bo poj kukr skp pršvasane imu , potli ga pa lohk še kšn fršlok treš pa Matildi vesele nardi , nej ga nkar ne biksa, ajde nažen ga po regrat , pa krampir pa pirhe gor narežta, šunko nej pa kuža popapica
TULIPAN
|
04 Apr 2010 16:30 |
|
|
maja84
Pridružen/-a: 23.03. 2010, 22:47
Prispevkov: 30
Kraj: Tolmin
|
jst mu pravim da to ni zdravo a mislis da me uboga? cez ene usesa not cez druge pa vn on pravi da ce nebi jedu vsak dan mesa bi kar zbolel..
_________________ "Prijateljstvo je neopisljivo razkošje, da se z nekom počutimo popolnoma varne, ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede."
|
04 Apr 2010 23:52 |
|
|
Mister somebody
Pridružen/-a: 01.04. 2010, 15:00
Prispevkov: 56
Kraj: Ljubljana
|
V starih časih je bila vsa vrsta mesa dosti bolj zdrava...Sedaj pa je problem pri mesu ta, da v meso dajejo veliko več maščobe notr+soli kar pa seveda ni ok za naš telo. Sem gledal če se ne motim nekaj časa nazaj eno oddajo o Jamie-u Oliverju, kako se so se meso in mesni izdelki spremenili čez čas. Včasih ga ni bilo mesa, ki bi imel več kot 25% mašobe notr. Sedaj ga morš že kar pošteno poiskat.
|
07 Apr 2010 10:20 |
|
|
Ariel
Gost
|
Ja, maščobe so res problem , ker se nam potem tako rade nabirajo na bokih, kar pa ni prav nič seksi . Pa vsi tisti antibiotiki in hormoni, ki jih dodajajo živini za hitrejšo rast ... bljak, samo meso zastrupljajo. Moškim, ki pojedo veliko takega mesa, menda pričnejo rasti joški , ženskam pa brki . Ej, hecam se !
LP Ariel
|
07 Apr 2010 13:19 |
|
|
Mister somebody
Pridružen/-a: 01.04. 2010, 15:00
Prispevkov: 56
Kraj: Ljubljana
|
Hehe, vem da je hec, samo daleč od tega pa nismo.
|
09 Apr 2010 08:20 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Kšn švajnekotlet al pa švajnebraten se men učash tut kr prleže, sam kva k je pa u švajneflajšu tumač švajneraja, prmejkrvavedile . Deb pa sam fiš pa kuro mlatu, m' pa tut ne potegne glih ne vem koko . Je tut zagiftan tist mesovje de kr sovzn rataš, kva čmo.
TULIPAN
|
09 Apr 2010 10:21 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
09 Apr 2010 23:19 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Ti kar sama pij mlekec. Pečena piška pa kakšen glažek vinčka zraven pa je.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
10 Apr 2010 00:07 |
|
|
mati1
Pridružen/-a: 20.10. 2009, 01:39
Prispevkov: 128
Kraj: Prekmurje
|
Midva z mojo boljšo polovico sva kupila enodnevne piščančke in jih potem hranila sprva s prehrano, ki jo moajo iemti za zdravo rast, zadnej tri tedne pa so dobili prečiščevalno prehrano in sicer samo zmlato koruzo.
Imela sva tudi kokoši, ki sobile krmljene zgolj s koruzo in travo, verjeli ali ne jajčne lupine so bile lepe rjavkaste barve, rumenjak skoraj oranžen, živiva na podeželju kjer ima veliko ljudi doma kokoši, a so šla vsa jajčka dnevno v promet, dostikrat jih niti zase nisva imela.
Piščance sva večinoma podarila prijateljem, sorodnikom in znancem in so bili zelo zainteresirani, da bi jih kupili še več.
Zaradi poslabšanja mojega zdravstvenega stanja trenutno nimava ne piščancev ne kokoši in mi je prav težko jesti kupljeno meso, kajti zavedam se, da so hranjeni z umetnimi hranili, da čimprej odrastejo in gredo v promet.
|
10 Apr 2010 18:48 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Jajca domače reje pa so itak najboljša.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
13 Maj 2010 20:26 |
|
|
Ariel
Gost
|
Mesno-zelenjavna lazanja
(recept od Ariel)
Sestavine:
750 - 900 g piščančevega fileja
sesekljan peteršilj
2 – 3 stroke strtega česna
poper, sol, kurkuma
kokosova maščoba
2 sveži rdeči papriki
2 bučki
2 debela korenčka
suh drobnjak, origano, sol
250 g kisle smetane
3 jajca
150 - 200 g naribanega sira
kupljeno vlečeno testo
(najboljše je Pečjakovo)
Priprava:
Napol zmrznjen piščančev file narežemo na drobcene kockice, ki jih dobro prepražimo na kokosovi maščobi. Po koncu praženja dodamo mesu sol, poper, kurkumo in sesekljan peteršilj ter dobro premešamo.
Korenje ostrgamo, paprike razpolovimo, bučkama odrežemo konce, nato pa vso (oprano) zelenjavo nenarezano kakih 10 minut dušimo v pokriti posodi v majhni količini vode, da se napol zmehča.
Kislo smetano dobro stepemo z jajci.
Dolg pravokoten pekač obložimo s peki papirjem. Na dno položimo 2 lista vlečenega testa, odvečne robove odrežemo. Na testo razporedimo polovico mesa, ga polijemo z nekaj žlicami smetanove polivke in potresemo z 2 žlicama naribanega sira. To plast prekrijemo z dvema listoma testa, nanju pa (vzporedno z dolgo stranico pekača) izmenoma nalagamo vse tri vrste zelenjave, narezane na dolge trakove. Nekoliko jih posolimo, potresemo z malo kurkume, polijemo čeznje nekaj žlic smetanove polivke, posujemo malo suhega drobnjaka in origana, ter potresemo 2 žlici sira. Pokrijemo z dvema listoma testa in ponovimo mesno plast. Tudi to prekrijemo z dvema listoma testa, ki ga nekoliko potlačimo dol, prelijemo s preostalo smetanovo polivko in damo v pečico, kjer naj se pri 185°C peče približno 25 minut. Lazanjo nato vzamemo iz pečice, jo po vrhu posujemo s preostalim sirom in jo pečemo še kakih 10 minut, da se sir raztopi in rahlo porumeni.
LP Ariel
|
19 Mar 2011 01:12 |
|
|
Ariel
Gost
|
Puranovi zvitki v omaki
(recept od Ariel)
Sestavine:
8 manjših puranovih zrezkov
1 lonček kisle smetane
8 rezin sira
na palčke narezana bučka
drobnjak, kurkuma, sol
za omako:
zeliščni “čaj”:
(narezan peteršilj, drobnjak, origano, luštrek, timijan, majaron, šetraj
narezan gomolj zelene)
2 žlici moke
kokosova maščoba
2 stroka strtega česna
poper, sol
lovorov list
Priprava:
V litru vode skuhamo zelišča (precej peteršilja in zelene, ostalih zelišč pa kak ščepec vsakega), po nekaj minutah vrenja lonec odstavimo in “čaj” pustimo nekaj časa stati.
Zrezke potolčemo, posolimo, popopramo, premažemo z žličko kisle smetane, potresemo s suhim ali svežim drobnjakom, položimo na sredino rezino sira, na tega pa podolgovat košček bučke (ali sveže paprike), ki ga še rahlo posolimo in potresemo s kurkumo, nato pa zrezek zvijemo v rolico in stik pritrdimo z zobotrebcem. Zvitke nato na eni strani zlatorjavo popečemo na kokosovi maščobi, jih obrnemo, pokrijemo posodo in pustimo, da se zvitki nekaj minut dušijo v lastnem soku.
Medtem precedimo zeliščni “čaj”, z ročnim mešalcem vanj vtepemo moko, poper, malo soli, še malo kurkume in strt česen, nato pa to omako zlijemo na zvitke, dodamo večji lovorjev list, še kak kolobar zelene, malo origana, ter vse skupaj kuhamo na majhnem ognju še dobre pol ure. Čisto na koncu vmešamo v omako še nekaj sesekljanega peteršilja.
LP Ariel
|
19 Mar 2011 21:16 |
|
|
|
Danes je 22 Nov 2024 20:34 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 2 od 3
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|