POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ulični pridigar aretiran...
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Ulični pridigar aretiran... 
Primeri kratenja pravic v imenu boja proti homofobiji

V škotskem mestu Glasgow so pred nekaj dnevi aretirali ameriškega uličnega pridigarja, ki je v odgovoru na direktno vprašanje izrazil svoje prepričanje, da je homoseksualna spolna aktivnost greh. Po noči v priporu je bil obsojen "homofobnih opazk ... zaradi religioznih predsodkov" in je moral plačati 1000 funtov kazni.


47-letni Shawn Holes je na ulici govoril o krščanstvu in grehu na splošno, ko se mu je približala skupina homoseksualcev. Po njegovih besedah so se poljubljali in ga očitno provocirali. Naposled so mu zastavili vprašanje o grešnosti njihovega ravnanja. Ko jim je povedal svoje lastno prepričanje, so ga prijavili policiji, ki ga je aretirala.

Dejanje policije in škotskega sodišča je seveda izzvalo mnogo kritik, saj je bila pravica do svobode govora v tem primeru očitno poteptana. Iz Velike Britanije in Združenih držav Amerike pa prihaja še več poročil o dogodkih, kjer oblasti in ustanove v imenu boja proti homofobiji krepko kršijo pravico do svobode vesti in do svobode govora.

Aktualen je na primer britanske matičarke Lillian Ladele, ki zaradi svojega krščanskega prepričanja ni želala sodelovati pri civilni registraciji istospolnih parov. Poskušala si je svoj urnik dela prilagoditi tako, da so homoseksualni pari imeli na voljo druge matičarje. A obtožena je bila homofobije in kmalu so ji zagrozili z izgubo službe. Svojo pravico je šla iskat pred londonsko zaposlitveno sodišče, ki je razsodilo, da je delodajalec njene pravice ogrožal, toda prizivno sodišče je sodbo razveljavilo. Pritožila se je na vrhovno sodišče, vendar bila zavrnjena. Sedaj razmišlja o pritožbi na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Velike težave imajo tudi rejniške in posvojitvene agencije. V ameriški zvezni državi Washington so decembra sprejeli zakon, ki bo, ko bo prišel v veljavo, legaliziral istospolne poroke in posvojitev otrok s strani istospolnih skupnosti. Zaradi njega se je pred težko odločitvijo znašla katoliška nadškofija glavnega mesta ZDA, saj med drugim vodi rejniški center, ki ga finančno podpirajo mestne oblasti. Novi zakon od rejniškega centra zahteva, da mora med svoje rejniške starše vključiti tudi zainteresirane istospolne poročene pare. Tega pa v skladu s svojim prepričanjem nadškofija ne more sprejeti, zato bo morala center po vsej verjetnosti zapreti. Zaradi podobnega zakona so v Veliki Britaniji vse katoliške posvojitvene agancije že zaprle svoja vrata ali pa nadaljevale svojo pot izven Katoliške Cerkve.

Takšni in podobni primeri se po svetu kar množijo. Sploh Velika Britanija prednjači po zakonih, ki pri "politično korektnem" boju proti diskrimanciji istospolno usmerjenih kršijo pravice mnogih državljanov. Tako je v pripravi zakon, ki bi uvedel stalne šolske registre učencev (že od petega leta starosti dalje!), ki bi bili kakorkoli vpleteni v sovražni govor proti istospolno usmerjenim. Po drugi strani pa je britanski parlament zavrnil vse amandmaje k novemu zakonu o enakovrednosti državljanov ("Equalities Bill"), ki bi dopustili pravico do ugovora vesti za posvojitvene agencije, ki ne bi želele dati otrok v posvojitev istospolnim parom. Mnogi britanski dostojanstveniki pa že opozarjajo, da bodo verske skupnosti, če bo šlo tako naprej, z zakonom očitno kmalu prisiljene uvesti poroke istospolnih parov.

Pobude in zakoni, ki so sprejeti v drugih zahodnih državah, bodo po vsej verjetnosti kmalu potrkale tudi na naša vrata. Zato si moramo o njih ustvariti mnenje in biti nanje pripravljeni. Opozarjanje na te dogodke pa seveda ne pomeni, da nasprotujemo boju proti diskriminaciji istospolno usmerjenih. Vendar se je ob tem nujno zavedati, da je to le ena izmed mnogih skupin državljank in državljanov, od katerih imajo vsi enake pravice. Med njimi pa so ene najpomembnejših pravica do svobode govora, do lastnega prepričanja in do ravnanja po lastni vesti. Zato je sovražni govor proti istospolno usmerjenim enako nedopusten kot na primer sovražni govor proti kristjanom. Česar pa se v zahodnem svetu še vse premalo zavedamo.

Vir: 24kul.si


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Svašta

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Mister somebody je napisal/a:
Svašta

 Cool  Cool  Cool

Malo več strpnosti bi bilo potrebno na obeh straneh Surprised. Jaz sicer ne vem, in tudi ne razumem Wink, zakaj sploh so nekateri ljudje istospolno usmerjeni Wink, a tako pač je in tega se ne da spremeniti Wink. Recimo ... za primerjavo ... tudi temnopolti ljudje so se pač rodili temnopolti Neutral,  zato bi bilo kruto do njih, vzeti si pravico in jim prepovedovati nekaj ;TT, kar počnejo (ali imajo) belopolti, recimo sončiti se sunflower ... ali se kepati pozimi ... ali loviti zajce ... ali kaj podobnega Mad. Tudi istospolno usmerjeni čutijo ljubezen in jo izražajo po svoje Neutral, zakaj torej ne bi smeli skleniti zakonske zveze s svojo ljubeznijo ali posvojiti otroka Confused, saj tudi le-temu lahko veliko nudijo. Pa toliko sirot brez staršev blodi po svetu Crying or Very sad. Seveda pa obstaja tudi nevarnost, da bi otroke posvajali pedofili in si jih vzgajali oz. redili za svoje lastne užitke Sad, kar je tudi treba vzeti v upoštev Surprised. Sicer pa moramo priznati, da tovrstna nevarnost obstaja tudi pri raznospolnih posvojiteljih ;TT!

LP Ariel
Surprised  



Odgovori s citatom
Prispevek  
;TT Dons je že tolk tega de se ti že sfedla use skp Sad toplovodarji, lezbijke, pedofili, nekrofili, pa bohve kašni "fili" še, jebači žvali, pišuka u kašnmu svet žvemo ;TT
TULIPAN
Sad  Cool  Wink ;TT  Embarassed  Crying or Very sad  Wink  Mad



Odgovori s citatom
Prispevek  
Tile homoseksualci so polni nekih fobij. Zaradi tega se javno razkazujejo na raznih shodih n.pr. parada ponosa, ki je nič drugega kot ena velika traparija in povsod se čutijo ogrožene. Če bi lepo normalno po svoje živeli, bi jih vsakdo pustil lepo pri miru. Čemu je treba zganjat tak cirkus okoli tega. Pridigar pa je imel popolnoma prav, ker tako po krščanskem nauku tudi je. Po krščanskem nauku so tudi predzakonski spolni odnosi greh, kako potem homoseksualnost ne bi bila.
Za visoke kulture je značilna homoseksualnost. Tako je bilo v grški, kot rimski kulturi, pred propadom. V Bibliji beremo o Sodomi in Gomori, ki ju je Bog uničil prav zaradi podobnih zadev.
Nimam nič proti njim, ampak samo razmišljam, malo pogleda v daljno preteklost. Ali se zgodovina res ponavlja?


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
vitez podpis pod tole sporočilo

Naj bodo kar pač so, saj ljudje, ki imamo nagnjenje do nasprotnega spola tudi ne hodimo na ulice in ne obešamo tega na veliki zvon.
Živimo vsak svoje intimno življenje po svojih domovih in tako naj bo tudi pri istospolno usmerjenih.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
mati1 je napisal/a:
vitez podpis pod tole sporočilo

Naj bodo kar pač so, saj ljudje, ki imamo nagnjenje do nasprotnega spola tudi ne hodimo na ulice in ne obešamo tega na veliki zvon.
Živimo vsak svoje intimno življenje po svojih domovih in tako naj bo tudi pri istospolno usmerjenih.

Hja mamka, sej maš po svoje prov Surprised, sam pr marsker bajt se pa počnejo hude zadevšne Sad, zlorablen otroc, pregarbane žene, pjani pa pišmevuhovski dedoti, k vs gnar zaluftajo za pjačo al pa za frčafele Wink, familja ma pa potli sirove luknce pa cajtnge na žup za južno Crying or Very sad, ej kle pa ne morš kr zamižat Sad pa rečt de "živimo vsak  svoje intimno življenje po svojih domovih.....", ne mi ga lomt Wink, če je prsoten kriminal, je tut za domačmo zidovjem treba red nardit pa barabone u keho našibat Surprised!
TULIPAN
;TT  Sad  Wink ;OO  Cool  Wink  Crying or Very sad  Embarassed  Sad


Odgovori s citatom
Prispevek  
Tule še nekaj raziskav iz Amerike, od koder prihajajo vse te "dobrote"

4. Zasvojenost s toksičnimi snovmi

    * The Gay and lesbian Medical Association (GLMA) pravi, "Geji pogosteje uporabljajo toksične snovi kot pa je to v splošni populaciji." Dodajajo, da podatki kažejo, da "so homoseksualni moški pogosteje odvisni od alkohola kot heteroseksualni moški". Prav tako "homoseksualni moški pogosteje kadijo kot heteroseksualni moški." (Vincent M. B. Silenzio, MD, “Ten Things Gay Men Should Discuss with their Health Care Providers: Commentary,” dostopno na: http://www.glma.org/news/releases/n02071710gaythings.html.)
    * GLMA poroča tudi, da "lezbijke pogosteje uporabljajo prepovedane droge kot heteroseksualne ženske"; isto velja za kajenje in alkohol. (Katherine A. O’Hanlan, MD, “Ten Things Lesbians Should Discuss with their Health Care Providers: Commentary,” online at: http://www.glma.org/news/releases/n02071710lesbianthings.html.)

5. Družinsko nasilje

    * Leta 1994 so v reviji Journal of Interpersonal Violence objavili študijo, ki je preučevala konflikte in nasilje v lezbičnih zvezah. Raziskovalci so ugotovili, da je 90 odstotkov vprašanih lezbijk je v zadnjem letu doživelo eno ali več dejanj verbalnega nasilja s strani partnerice; 31 odstotkov pa je poročalo o enem ali več dogodkov telesnega nasilja s strani partnerice. (Lettie L. Lockhart, et al., “Letting out the Secret: Violence in Lesbian Relationships,” Journal of Interpersonal Violence 9 (1994): 469–492.)
    * V svoji knjigi Men Who Beat the Men Who Love Them, avtorja Island in Letellier ocenjujeta, da "je pojavnost nasilja v homoseksualnih moških zvezah skoraj dvakrat več kot je to heteroseksualni populaciji. (D. Island and P. Letellier, Men Who Beat the Men Who Love Them: Battered Gay Men and Domestic Violence (New York: Haworth Press, 1991): 14.)

Več o tem najdete na spletnem naslovu http://www.24kul.si


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Ariel je napisal/a:
Mister somebody je napisal/a:
Svašta

 Cool  Cool  Cool

Malo več strpnosti bi bilo potrebno na obeh straneh Surprised. Jaz sicer ne vem, in tudi ne razumem Wink, zakaj sploh so nekateri ljudje istospolno usmerjeni Wink, a tako pač je in tega se ne da spremeniti Wink. Recimo ... za primerjavo ... tudi temnopolti ljudje so se pač rodili temnopolti Neutral,  zato bi bilo kruto do njih, vzeti si pravico in jim prepovedovati nekaj ;TT, kar počnejo (ali imajo) belopolti, recimo sončiti se sunflower ... ali se kepati pozimi ... ali loviti zajce ... ali kaj podobnega Mad. Tudi istospolno usmerjeni čutijo ljubezen in jo izražajo po svoje Neutral, zakaj torej ne bi smeli skleniti zakonske zveze s svojo ljubeznijo ali posvojiti otroka Confused, saj tudi le-temu lahko veliko nudijo. Pa toliko sirot brez staršev blodi po svetu Crying or Very sad. Seveda pa obstaja tudi nevarnost, da bi otroke posvajali pedofili in si jih vzgajali oz. redili za svoje lastne užitke Sad, kar je tudi treba vzeti v upoštev Surprised. Sicer pa moramo priznati, da tovrstna nevarnost obstaja tudi pri raznospolnih posvojiteljih ;TT!

LP Ariel
Surprised  


Pred leti je družina posvojila deklico, jo maltretirala, zaničevala in nenazadnje je bila žrtev posiljevalca v družini za zidovi. Zato se ne strinjam, da ima vsak svoje življenje za zaprtimi vrati, kjer živi več ljudi v družini. Vsaka kršitev bi se morala kaznovati, tako pa je marsikaj zamolčano in prikrito. Sprašujem se, koliko takih deklic trpi to svinjarijo?Zakaj nihče nič ne ukrene? Seveda na to ne bom našla odgovora. Wink  Wink


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
TULIPAN verjetno se tole moje pisanje malo dvoumno bere.
Odgovor je bil namenjen delu, kjer omenja vitez

     

Tile homoseksualci so polni nekih fobij. Zaradi tega se javno razkazujejo na raznih shodih n.pr. parada ponosa, ki je nič drugega kot ena velika traparija in povsod se čutijo ogrožene. Če bi lepo normalno po svoje živeli, bi jih vsakdo pustil lepo pri miru. Čemu je treba zganjat tak cirkus okoli tega.
Doma naj počno kar jim paše, ne rabijo hodit naokoli in razglašat kaj so.
Saj tudi ti TULIPN ne greš na cesto razglašat kdaj si spal s svojo Zefo Sad

Proti spolni zlorabi otrok pa sem tudi jaz ostro naperjena, tako v gejevskih ali lezbičnih družinah  kot v družinah kjer sta starša različnih spolov. Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
klepet Sej jest tut nism mislu navadnga onegavlenja doma Wink, ampak tiste tahude zadevšne kokr je zloraba familje Crying or Very sad se prav  garbanje, posiljevanje, ponižvajne, maltretiranje frocov, žen ... to so unebovpijoče barabije k neb smele med štirim stenam ostat ;TT! Sam kva k se pa baraboni pol na sodišč prkazujejo  nedolžen kt ovčke Wink, pa lažejo kt cgani, pa use okol obrnejo, dostkat tut oko postave Crying or Very sad
TULIPAN
Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad Sad


Odgovori s citatom
Prispevek  
Ženske, ki so trpinčene s strani mož so navadno tako ustrahovane od njih, da si ne upajo nikomur povedati- verjemi imam za sabo 25 let zakona, vsa leta sem bila kot sužnja, bivši mož je celo policiji izjavil, če ga odpeljejo, ko me je pretepal, da bo nesel mojo glavo na policijo, ko pride iz zapora.
K sreči sem se ga znebila s pomočjo fantov starješih dveh hčera, ki sta živela pri nas. Onadva sta me obvarovala pred njegovim nasiljem in takrat sem izkoristila zadnjo možno priliko in se ločila.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu