POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Borba proti kroničnim boleznim tudi s spolnimi odnosi
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Borba proti kroničnim boleznim tudi s spolnimi odnosi 
Brazilski minister za zdravje je prepričan, da se lahko prebivalci s fizično dejavnostjo, zlasti s spolnimi odnosi, uspešno izognejo kroničnim obolenjem. „Ljudje morajo biti dejavni. Nogometna tekma ob koncu tedna ne sme biti edina fizična aktivnost za Brazilce. Odrasli potrebujejo več vadbe: morajo hoditi, plesati in imeti varne spolne odnose,“ je javno oznanil Jose Gomes Temporao.
Brazilski minister za zdravje Jose Gomes Temporao je nasvete delil ob začetku kampanje, s katero se trudi boriti proti visokemu krvnemu pritisku, ki prizadene kar četrtino 190-milijonskega prebivalstva.

Po tem ko je javno delil (nenavadne) nasvete, je svojo promocijo spolnih odnosov razložil tudi novinarjem: „To ni šala. To je izjemno resna zadeva. Pod redno fizično vadbo spadajo tudi spolni odnosi, a seveda vedno s primerno zaščito. Ples, spolni odnosi, nadzor primerne telesne teže, spremembe prehranjevalnih navad in gibanje na splošno vplivajo na zniževanje krvnega pritiska.“

Dodal je še, da verjame, da je v Braziliji le vprašanje časa, kdaj bo eksplodirala „tikajoča bomba (ne)zdravja“, saj predvideva, da bo v roku 20 let velik odstotek prebivalstva bolehal za kroničnimi boleznimi, visokim krvnim pritiskom, diabetesom in povišano stopnjo holesterola.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu