POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
RAK NA DOJKI: ROZA PENTLJA ZA DAN ŽENA
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek RAK NA DOJKI: ROZA PENTLJA ZA DAN ŽENA 
Rak na dojki: roza pentlja za dan žena

V Sloveniji je podobno kot v večini razvitih držav rak na dojki najpogostejši rak pri ženskah. Po podatkih Registra raka za Slovenijo pri nas za rakom na dojki vsako leto zboli že več kot tisoč žensk, kar 400 jih umre. Žal pa so ženske še vse premalo ozaveščene o tem, da je rak na dojki bolezen, ki sicer narašča, a je vedno bolj ozdravljiva, če je odkrita dovolj zgodaj.

 Žal pri nas še vedno skoraj polovica žensk pride prvič k zdravniku z lokalno napredovano ali metastatsko boleznijo, četudi je danes že dokazano, da je 90 odstotkov raka na dojki, ki so odkriti v zgodnji fazi, ob pravilnem in takojšnjem zdravljenju ozdravljivih. Številke so seveda skrb zbujajoče: v Evropi je v povprečju vsaka deseta, pri nas pa vsaka osemnajsta ženska ogrožena, da bo zbolela za rakom na dojki, boleznijo, ki ravno tako zahteva vse prevelik davek, nemalokrat tudi zato, ker jo ravno tako kot raka na debelem črevesu in danki odkrijejo prepozno. Ob tem, ko še vedno ostaja najpomembnejše samopregledovanje dojk, saj ženske kar v 80 odstotkih bolezen odkrijejo same, pa je pri zgodnji diagnostiki nadvse pomembna medicinska oprema, za katero žal že pregovorno zmanjkuje denarja.

Med številnimi, ki si prizadevajo, da bi zbrali čim več denarja za nakup prepotrebne medicinske opreme, je tudi podjetje Avon, podjetje za ženske, ki skrbi za lepoto in zdravje žensk in ki neprekinjeno že vse od leta 1992 izvaja človekoljubni program zbiranja denarja za boj proti raku na dojki.

Roza pentlja je simbol tega boja in z njo so označeni tudi Avonovi humanitarni izdelki, katerih celotni izkupiček namenjajo slovenskim bolnišnicam za nakup opreme za zgodnje odkrivanje in zdravljenje raka na dojki. Tudi tokrat zato pozivajo podjetja, da z nakupom humanitarnih proizvodov dokažejo, da se skrb za zaposlene ne konča niti takrat, ko se ti borijo z boleznijo. Denar, ki ga bodo zbrali s prodajo humanitarnih izdelkov, bodo pri Avonu namenili za nakup dodatnih monitorjev, oksimetra in merilnika tlaka za Kliniko za plastično kirurgijo UKC v Ljubljani, ki jih potrebuje pri operaciji rekonstrukcije dojke. Sicer pa so pri Avonu v zadnjih štirih letih zbrani denar prispevali v sklad Slovenskega združenja za boj proti raku na dojki Europa Donna, z njim pa so bili kupljeni številni medicinski aparati, kot so mamotom, roloskop, štirinajst negatoskopov, računalniška tomografija in ultrazvok za potrebe ljubljanskega Onkološkega inštituta, za ljubljanski in mariborski UKC ter novomeško bolnišnico.

Upajmo, da se bo Avonovemu pozivu za nakup humanitarnih izdelkov, ki jih lahko naročite po telefonu (01) 530 9400, faksu (01) 530 9430 ali kar po elektronski pošti dara.jovanovic(afna)avon.com odzvalo čim več podjetij in tako prispevalo k nakupu prepotrebnih aparatov v boju proti raku na dojki.


 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


JOHN HOPKINS o nastanku in zdravljenju raka



Že leta govorijo strokovnjaki, da je kemoterapija edini način pri poizkusu zdravljenja raka. John Hopkins pa pravi, da obstaja tudi kak drug način. V svojem delu “Kako živeti z rakom in ga odpraviti” pravi Jon Hopkins:

1. Vsak človek ima v svojem organizmu tudi celice raka. Le te pa se ne morejo prepoznati z običajnimi testi, dokler ne nastane kaka miljarda celic. Kadar zdravniki rečejo pacientu, da ni več malignih celic po terapiji, to samo pomeni, da jih pač ne najdejo z običajnimi testi.

2. Celice raka se pri človeku pojavijo 6 do 10 krat v življenju.

3. Ko je imunski sistem človeka dovolj močan, se celice raka same uničujejo in njihovo razmnoževanje je preprečeno.

4. Ko ima človek raka, to pomeni, da je v resnici prišlo do pomanjkanja hranljivih snovi v celicah. Razloge lahko iščemo v genetiki, v življenjski sredini, v hrani ali v načinu življenja.

5. Če hočemo to nadoknaditi, je nujno treba spremeniti način prehranjevanja, da se ojača imunski sistem.

6. Kemoterapija sicer uničuje raka, a prav tako uničuje tudi zdrave celice v vseh notranjih organih.

7. Tudi z obsevanjem se poleg rakastih celic okvarijo tudi zdrave celice in organi.

8. V začetku se s kemoterapijo ali z obsevanjem zmanjšuje velikost tumorja. Z daljšim uporabljanjem tega načina zdravljenja pa ni več kakih posebnih rezultatov pri odpravljanju tumorjev.

9.Ko nastane preveč toksinov zaradi kemotrapije in/ali obsevanja, postane tudi imunski sistem slaboten in uničen. Tako človek postane žrtev raznih vrst okužb in drugih težav.

10. S kemoterapijo in z obsevanjem lahko pride do mutacije celic, ki postanejo odporne in jih je zato še težje uničiti. Operacija je prav tako lahko vzrok širjenja rakastih celic.

11. Rakastih celic ni treba hraniti in tako spodbujati njihovega razmnoževanja.

- Sladkor hrani rakaste celice. Izločite sladkor, in s tem boste odvzeli pomembno hranilo rakastim celicam. Prav tako so škodljivi sladkorni nadomestki. Bolj koristni so naravni sladkorni nadomestki, kot sta med ali melasa. Kuhinjska sol vsebuje škodljive dodatke, ki obelijo sol. Namesto nje priporočam Bragove aminokisline ali pa morsko sol.

- Mleko spodbuja organizem za proizvajanje sluzi, predvsem v prebavnem traktu. Sluz je hrana za celice raka. Z izločitvijo mleka, ki ga zamenjamo s sojinim, bodo celice raka stradale.

- Rakove celice uspevajo v kislem okolju. Mesna dijeta je kisla, zato raje jejte ribe in malo belega mesa.  Svinjina in govedina nista priporočljivi, saj meso vsebuje živalske antibiotike, hormone za rast in parazite, ki so vsi škodljivi, predvsem pri rakastem obolenju.

- Dijeta, ki je sestavljena iz 80% sveže zelenjave, sadja, sokov, nepredelanih žitaic, jedrc, semen ..., bo ustvarila alkalno osnovo organizmu. 20% hrane je lahko kuhane, le-ta vključuje tudi fižol. Sokovi sveže zelenjave vsebujejo žive encime, ki se absorbirajo in pridejo na celični nivo v 15 minutah. S to hrano se ustvarjajo zdrave celice. Poskušajte piti sokove raznih vrst zelenjave, ki naj bodo čimbolj sveži. Jejte surovo zelenjavo 2 do 3x na dan. Encimi se uničujejo pri 40 stopinjah.

- Izogibajte se kavi, čaju, čokoladi, ker imajo visoko vsebnost kofeina. Zeleni čaj je bolj priporočljiv, ker ima v v sebi alkaloide, ki pomagajo telesu v boju proti raku. Piti je treba dobro vodo, ki nima vsebnosti težkih kovin in toksinov, ki jih vsebuje vodovodna voda. Torej pijte filtrirano vodo ali pa zdravo studenčnico.(Jaz imam v vrču kristale ki ji dajejo energijo in življenje. ob enem pa jo hodim iskat v Podljubelj na studenec.)
Destilirani vodi se tudi izogibajte, ker je kisla.

12. Mesni proteini so težko prebavljivi in telo uporabi mnogo encimov za njegovo prebavo. Neprebavljena hrana ostane v črevesju in je vzrok ustvarjanju novih toksinov.

13. Stene rakastih celic so prekrite z odpornim proteinom. Z zmanšanjem mesne prehrane se encimi lažje spopadajo s temi proteinskimi stenami in omogočajo prodor obrambnim celicam ter tako uničevanje rakastih celic.

14. Nekatere snovi jačajo imunski sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA in druge) obrambnim celicam, ki v organizmu omogočajo uničevanje raka. Vitamin E omogoča uničevanje raka kar predstavlja normalno reakcijo organizma pri odstranjevanju okvarjenih in nepotrebnih ter  nezaželenih celic.

15. Rak je bolezen uma, telesa in duše. Aktiven in pozitiven um pomaga pri ozdravljenju te bolezni , oziroma jo preprečuje. Jeza, nesprejemanje in zagrenjenost ustvarjajo kislost. Negujte duh ljubezni in odpuščanja. Naučite se sproščanja in uživanja v življenju!

16. Rakaste celice nimajo možnosti napredovanja v okolju, kjer je dovolj kisika. Telesne vaje in globoko dihanje dovajajo več kisika celicam. Zdravljenje s kisikom omogoča uničevanje rakastih celic.



  

PREBERITE ŠE TOLE:

DIOXIN JE POVZROČITELJ  RAKA, POSEBEJ RAKA DOJK - zatorej:

1. Ne uporabljajte plastične embalaže!

2.Ne zmrzujte vode v plastičnih steklenicah!

3. Ne uporabljajte plastične posode v mikrovalovki!
John Hopkins je vse to napisal v vseh svojih člankih. Dostavljeno je bilo tudi medicinskem centru Valter Reed. Kemična spojina dioxin  povzroča raka, največkrat na dojki. Dioxin je visoko toksičen za celice našega organizma, zato ne zamrzujte vode v plastičnih steklenicah, ker se na ta način osvobaja dioxin iz plastike. Pred kratkim je dr. Edvard Fudjimoto (welness maneger v bolnišnici Castle), govoril na TV o zdravstvenih rizikih. Ob tej priložnosti je govoril o dioxinu in o njegovem škodljivem delovanju na ljudi. Rekel je, da je škodljivo pogrevati hrano v mikrovalovki v plastični embalaži  ali posodi, sploh pa ne hrane, ki vsebuje maščobe. Visoke temperature in plastika sproščajo dioxin, ki prodira v hrano, in končno v celice organizma. Namesto plastike raje uporabljajte steklo ali keramiko- porcelan. Torej hrano, ki je v plastični embalaži, je potrebno razpakirati in pogreti v čem drugem.

Papir lahko uporabite, če veste, iz česa je narejen. Še najbolj varno je ognjavarno steklo . Opomnil je tudi, da so nekatere restavracije s hitro prehrano zamenjale plastično embalažo s papirno, in dioxin je eden od razlogov.

Enako je opomnil, da so prav tako nevarni  plastični pokrovi za pokrivanje prehrane v mikrovalovki. Raje pokrivajte posodo z v ta namen izdelanim  papirjem.

NA TA ČLANEK OPOZORITE VSAKOGAR, KI  VAM JE POMEMBEN...

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  


Vegetarijanci manjkrat zbolijo za rakom  
      

Jedci rib in vegetarijanci manjkrat zbolijo za rakom kot jedci mesa, je pokazala zadnja raziskava. Vegetarijanska prehrana vam lahko pomaga pri preprečevanju raka, je pokazala britanska raziskava, piše BBC. Analiza podatkov 52.700 moških in žensk je pokazala, da so tisti, ki niso jedli mesa, obolevali bistveno manj za rakom kot tisti, ki so meso jedli.

Presenetljivo pa so raziskovalci med vegetarijanci ugotovili višjo stopnjo raka debelega črevesa, ki ga navadno povezujejo s prehrano z rdečim mesom.

Približno tretjina odraslih je bilo vegetarijancev
Kljub temu, da je zelo priporočljivo, da ljudje na dan pojejo vsaj pet obrokov sadja in zelenjave, da bi zmanjšali tveganje za rakom in drugimi boleznimi, je zelo malo dokazov usmerjenih posebej v vegetarijansko prehrano.

V zadnji raziskavi so opazovali moške in ženske med 20 in 89 let iz Velike Britanije. Udeležence so razdelili v štiri skupine: jedce mesa, jedce rib, vegetarijance in vegane.

Med opazovanjem so sicer ugotovili manjše število rakov, kot je pri splošni populaciji, kar je lahko posledica bolj zdravih skupin ljudi kot običajno. Vendar pa so opazili bistveno manjše število rakov med jedci rib in vegetarijanci, v primerjavi z jedci mesa.

Vegetarijanci bolj obolevajo za rakom debelega črevesa.
Za rak debelega črevesa pa je bila situacija prav nasprotna, saj so imeli prostovoljci v skupini vegetarijancev bistveno višje število raka na debelem črevesu, kot udeleženci ostalih skupin. Ta ugotovitev je presenetila raziskovalce, saj so prejšnje raziskave nakazovale močno povezanost raka s tistimi, ki jedo rdeče meso.

Najmanj obolenj za rakom med vegetarijanci in jedci rib
"Nobena raziskava do zdaj ni raziskala prehrane na tak način, zato je bila velika zmeda," je pojasnil vodja raziskave z britanskega raziskovalnega centra Tim Key.

Zanimiva je ugotovitev, da obstaja manjša verjetnost obolenja za rakom v skupinah vegetarijancev in jedcev rib, zato je to področje treba bolj podrobno raziskati, je povedal in dodal, da je potrebno preučiti tudi višjo stopnjo obolevnosti za rakom na debelem črevesu pri vegetarijancih.

"Ugotovitve so poudarile dejstvo, da je rak kompleksna bolezen, in pri tveganju za obolevnostjo igra vlogo več različnih dejavnikov posameznika," je pojasnila nutricionistka Joanne Lunn. Namreč, tako vegetarijanci kot jedci mesa so na dan pojedli priporočeno količino sadja in zelenjave, jedci mesa pa so pojedli priporočeno količino mesa.

Lana Dakić

Vir: www.mojevro.si

Sončeve pozitivke 23. 03. 2009

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  


Sporočilo Mance Košir, ki te dni kroži po elektronski pošti:

Drage krasne ženske!
  


Danes popoldne sem bila z Ladejo na pregledu dojk z metodo BreastScan, ki zaznava s pomočjo temperaturne razlike v zdravem in v ogroženem tkivu že majhne spremembe, za razliko od mamografije, ki vidi kaj šele, ko se tumor že zgodi in je že trd. Ladeji so namreč po mamografiji pisali, naj pride na ultrazvok, ker je niso mogli z mamografijo ustrezno pregledati.
Pa sva šli raje sem. Sem najprej mati pomolila svoje dojke v obravnavo. In zato vam pišem. Pregled je neboleč, radiologinja Andreja prijazna in strokovno vrhunsko podkovana (sama je imela  bolezen dojke) ...
  
Naj sklenem. Menim, da bi se morala preventiva začeti s tovrstno metodo, ki zazna že najzgodnješe procese v tkivu dojk, če je kaj zaznano, iti na mamografijo in potem po res nujni potrebi na ultrazvok.
Preglede opravljajo na SLOVENSKEM IZUMU, ki je na mednarodnem sejmu v Ženevi leta 2005 dobil posebno priznanje za najbolj obetajočo novost s področja medicine.
Delajo na Dunajski 433, pregled stane 60 Eur, naročite se lahko na 01/ 561 25 21. Parking zagotovljen pred ordinacijo!
  
Ej, zdaj pa le še lep sestrski pozdrav od Mance, ki čutim za dolžnost, da veselo vest o prijazni metodi zgodnjega odkrivanja spremembe v dojkah širim po naši deželici lepi.
  
Pošljite še ve po svoji mreži naprej, kajti vredno je!
  
Manca Košir

http://www.mo-gy.si/brest-scan/2009/01/07/novice/

http://med.over.net/index.php?full=1&d=1&id=16325




Radiologinja Andreja Rajh

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
  

ANTIOKSIDANTI        



Lovilci mladosti

Hranilne snovi v organizmu izgorevajo ob pomoči vdihanega kisika, in tako telo dobi energijo za svoje delovanje. Podobno kot je delovanje strojev povezano z odpadnimi snovmi tudi pri celičnih energijskih procesih nastajajo nepotrebne, in tudi škodljive, spojine.

To so radikali, nestabilne molekule, ki zaradi svoje nepopolne kemijske zgradbe agresivno napadajo druge molekule. Takšne oksidativne reakcije so vzrok za poškodbe beljakovin, DNK in membranskih maščob, ki lahko sčasoma povzročijo nastanek številnih bolezni.

Stanje, ko v organizmu pride do presežka oksidativnih procesov nad antioksidativnimi, imenujemo oksidativni stres, zanj pa je značilno, da igra pomembno vlogo pri staranju in obolevnosti. Oksidativni stres vodi k staranju, in pri osebah z dednimi nagnjenji ustvarja razmere za nastanek različnih kroničnih bolezni.

Lovilci prostih radikalov

Organizem se brani prostih radikalov z lastnimi varovalnimi sistemi, ker pa se s staranjem večina telesnih funkcij slabša, se zmanjšuje tudi nastajanje antioksidativnih snovi. Tako je organizem vse bolj podvržen delovanju prostih radikalov. Antioksidanti so hranila, ki preprečujejo in upočasnjujejo nastajanje oksidativne škode, zaužijemo pa jih z zelenjavo in s sadjem.

Delujejo tako, da prestrežejo proste radikale in ustavijo oksidacijo maščob, s čimer preprečijo kvarjenje proteinov ali genetskega materiala v celici. Zato jih imenujemo antioksidanti ali lovilci prostih radikalov. V telo jih vnašamo bodisi s hrano bodisi z izdelki za nego kože.

Najpomembnejši antioksidanti so vitamini A, C in E, karotenoidi, bioflavonoidi in lipoična kislina. Med minerali so ključni antioksidanti selen, mangan, cink, baker, železo in krom, ki pa ne delujejo neposredno. Kombinacije antioksidantov morajo delovati uglašeno, zato je bolj kot količina pomembnejša njihova raznovrstnost.

Skupaj so močnejši

Za antioksidante je značilno sinergično delovanje, kar pomeni, da kombinacije antioksidantov delujejo učinkoviteje, kot bi delovala enaka količina posameznih antioksidantov. Tako vitamin C že uporabljeni vitamin E pretvarja nazaj v aktivno obliko, piknogenol pa obnavlja vitamin C. Podobno delujeta lipoična kislina in glutation.

    * Vitamin E je najbolj znan topilec maščobe in blag antikoagulant (razredčevalec krvi). Poleg tega zmanjšuje tveganje za nastanek srčnih bolezni, raka in alzheimerjeve bolezni
    * Vitamin C krepi imunost, saj odstranjuje presežne proste radikale, ki jih proizvajajo bele krvničke. Poleg tega blaži simptome prehlada in gripe.
    * Karotenoidi imajo številne funkcije. Od približno dvanajstih, kolikor jih dobimo iz hrane, znanstveniki poudarjajo pomen treh: beta karotena, ki spodbuja imunsko funkcijo, luteina, ki pomaga ohranjati vid, in likopena, ki zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih vrst raka.
    * Flavonoidi delujejo protivnetno. Prehrana, ki vsebuje veliko raznovrstne sveže zelenjave in sadja, vas bo oskrbela s tisoči flavonoidov. Nadomestki, ki vsebujejo flavonoide, najpogosteje izdelujejo iz ekstrakta olja grozdnega semena, flavonoidov iz citrusov, kvercetina, rutina in sojinih izoflavonov.
    * Selen spodbuja nastajanje glutationske peroksidaze, ki je močan antioksidativni encim. Selen v obliki dodatka zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih vrst raka.
    * a-lipoična kislina pomaga pri obnovi drugih antioksidantov potem ko so se porabili v boju s prostimi radikali. Organizem nekaj alfa-lipoične kisline spremeni v dihidrolipoidno kislino, ki je še močnejši antioksidant.
    * Koencim Q10 igra pomembno vlogo pri proizvajanju energije, poleg tega deluje kot antioksidant v celičnih membranah. Te membrane delujejo kot vrata in stene celice: v celico spuščajo hranila, iz nje pa odpadne snovi.

Antioksidanti iz hrane

    * vitamin E: oreški, avokado, rastlinska olja, kaleča semena, polnovredna živila, zelenolistna zelenjava,
    * vitamin C: citrusi, paprika, brokoli, črni ribez, kivi, zeleni poper, mango, jagode,
    * resveratrol: lupine borovnic in črnega ribeza, rdeče vino, rdeče grozdje,
    * likopen: paradižnik, melona, grenivka, lubenica,
    * flavonoidi: citrusi, čajni lističi, čebula, jabolka, rdeče vino, čokolada, granatno jabolko, čaj,
    * antocianin: jajčevci, grozdje in jagodičje,
    * beta karoten: zeleno, rumeno in oranžno sadje ter zelenjava (korenje, peteršilj, bučke, mango, špinača),
    * katehini: čajni lističi, rdeče vino, čokolada,
    * indoli: brokoli, cvetača, zelje,
    * žveplove spojine: česen, čebula, čemaž,
    * lutein in zeaksantin: koruza, zelena solata, špinača, brokoli, kivi, brstični ohrovt,
    * izoflavonoidi: soja, fižol, grah, čičerka,
    * polifenoli: timijan in origano,
    * koencim Q10: temnolistnata zelenjava, kot sta brokoli in špinača, pa tudi oreški, morska hrana in meso.

Antioksidanti v kozmetiki

Koža vsebuje bogate rezerve antioksidantov. Kako jih tudi ne bi, saj je glavna pregrada med telesom ter onesnaženim zrakom, cigaretnim dimom, ultravijoličnimi žarki, agresivnimi kemičnimi sredstvi in drugimi vplivi, ki povzročajo nastajanje prostih radikalov. Ker prosti radikali uničujejo kolagen in druge sestavne dele kože, je treba antioksidante nanašati tudi topično z negovalnimi izdelki za kožo.

Ti imajo več funkcij obrambe pred prostimi radikali. Z nanašanjem vitamina E lahko pomembno povečamo njegovo raven tega vitamina v koži; to velja tudi za vitamina C in glutation. Če se želite zaščititi, uporabljajte visokokakovostne kreme in losjone, pri katerih je vitamin C ali E na vrhu seznama sestavin. Pomemben je tudi koencim Q10 in njegov vpliv na obnavljanje kože.

Nekaj najbolj znanih antioksidantov, ki jih naj bi vsebovali izdelki za nego kože: vitamin A (retinol, retinil palmitat), vitamin E (tokoferol, tokoferol sorbat, tokoferil acetat), vitamin C (askorbinska kislina, askorbil palmitat), aminokisline (arginin, L-karnitin), encimi, koencimi (a-lipoična kislina, Q10), beta karoten, selen, cink, ekstrakt/olje grozdnih pečk (lat. vitis vinifera), zeleni in beli čaj, ginko biloba, olivno olje, orehov ekstrakt, hamamelis, maline, črni ribez, ekstrakt iz korenja, kamilica, kakavov ekstrakt, grenivkino olje, palmovo olje, ekstrakt iz slivovih pečk, sojin ekstrakt, skvalen in številni drugi.

Avtorica članka: Snežana Zabukovec v novi Vivi www.viva.si

Sončeve pozitivke 12.04.2009

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  


Soja zmanjšuje nevarnost za raka na dojki        


Na spletni strani MMC RTV Slovenija pišejo, da so Japonski znanstveniki ugotovili, da redno uživanje soje zmanjšuje nevarnosti za oboljenjem raka na dojki. Ženske, ki imajo več genisteina, spojine, ki jo vsebuje soja, so imele precej manjšo možnost za obolenje za rakom na dojki, poroča Journal of Clinical Oncology.

Pri teh ženskah je nevarnost za oboljenje za rakom na dojki kar tretjino nižja kot pri drugih. V raziskavah, ki so trajale deset let, je sodelovalo okrog 25.000 žensk, starih od 40 do 69 let. Znanstveniki pa so ugotovili še, da je prevelika količina genisteina prav tako nevarna in povečuje možnosti za raka na dojki, še pišejo na MMC RTV Slovenija.

Vir: rtvslo.si

Sončeve pozitivke 28.04.2009

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
  Uživanje vročega čaja je nevarno        


Pitje prevročega čaja povečuje nevarnost obolenja za rakom na grlu. Raziskovalci so študijo izvedli na prostovoljcih iz iranske province Golestan, kjer ljudje radi pijejo izjemno vroč čaj in vodo, v tej družbi pa ljudje pogosto obolevajo za rakom v ustni votlini in žrelu.

Izmed 871 ljudi, ki jih je zajela študija, jih je 300 zbolelo za rakom na grlu. Izkazalo se je, da oboleli redno uživajo zelo vroč čaj in imajo tako kar osemkrat več možnosti, da zbolijo za rakom na grlu kot tisti, ki uživajo zmerno topel čaj.

Vir: svarog.org

Sončeve pozitivke 29.04.2009

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Sad Dobr nam tole serviraš Ariel, sam tist keri je najbl bukov, kej tacga nau šu čitat, kr b mu lohk živlene spasl. Jest use prečitam od A do Ž, hvala k se matraš za ns!
Evo ti par mojh bratcov, si jh zaslužš  

TULIPAN
Very Happy  Twisted Evil  Razz



Odgovori s citatom
Prispevek  
NEKAJ KRATKIH NOVIC S PODROČJA MEDICINE:



Z orehi nad raka na dojkah

Raziskave so pokazale, da lahko uživanje orehov pomaga zmanjšati nevarnost obolenja za rakom na dojkah.

Raziskovalka dr. Elaine Hardman z oddelka za medicino na Univerzi Marshall je pojasnila, da je koristne vplive orehov, ne glede na to, da je bila študija izvedena na miših, mogoče implicirati na ljudi.

Orehi vsebujejo sestavine, kot so omega-3 maščobne kisline, antioksidante in fitosterole, za katere je znano, da zmanjšujejo možnost razvoja bolezni.




Z ingverjem proti slabosti po kemoterapiji

Študija je pokazala, da ingver lajša stranske učinke kemoterapije.

Ingver, ki ga ljudje že stoletja uporabljajo za lajšanje bolečin v trebuhu in želodcu, naj bi blažil tudi slabost po prestani kemoterapiji.

Raziskovalci, ki so sami precej presenečeni nad rezultati študije, so povedali, da so prostovoljci, ki so nekaj dni pred kemoterapijo jemali ingverjeve kapsule, po prestanem zdravljenju občutili krajšo in milejšo obliko slabosti kot pacienti, ki tablet niso uživali.

Poleg tega ingverjeve kapsule nimajo nikakršnih stranskih učinkov in raziskovalci so prepričani, da bi lahko v prihodnosti predstavljale poceni in enostaven način v boju s slabostjo. Pri tem pa ljudi opozarjajo, naj se pred uživanjem ingverja posvetujejo s svojim zdravnikom.




Kajenje danes bolj nevarno kot nekoč

Ameriški raziskovalci trdijo, da je zaradi sprememb v izdelavi cigaret danes kajenje bolj nevarno kot pred nekaj desetletji.

Poudarili so, da spremembe v izdelavi cigaret sprožajo različne tipe raka na pljučih, ki so krivi za kar polovico vseh primerov pljučnega raka v državi.

Vodja študije dr. David Burns s kalifornijske univerze v San Diegu je povedal, da sicer ne gre za prvo študijo, ki je pokazala, da so zahteve po nižji vsebnosti katrana v cigaretah v šestdesetih letih prejšnjega stoletja prinesle nekatere nepričakovane posledice, in pri tem poudaril, da gre za najobsežnejšo raziskavo o negativnem vplivu cigaret na zdravje kadilcev.


Vir:  http://www.svarog.org/

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Si videl TULIPAN? Boš moral nehat kadit. Edino kaj malega lahko še popiješ. Tudi jest ne smeš več vsega, ker je zastrupljena tudi hrana. Wink  Wink  Wink


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Mevki je napisal/a:
Si videl TULIPAN? Boš moral nehat kadit. Edino kaj malega lahko še popiješ. Tudi jest ne smeš več vsega, ker je zastrupljena tudi hrana. Wink  Wink  Wink

 Sad Hehehe Mevki, men nau treba nehat rauhat zato kt še nkol rauhu nism hehehe Wink. To je ena ful nagraužna zadevšna, mi tko naprej pride, kukr deb se z ašenpeharjem kušvou Very Happy. Pa smrajdaš tut glih en tko kt deb se glajh iz bordela vn prplazu, kdr te kšn idiot total zakadi s čiki ujej, niht apetitlih ;TT, filen herclihen dank za tiste nikotinaste smrajdule Sad.
TULIPAN
  Sad ;TT Wink



Odgovori s citatom
Prispevek  
Kaj naj rečem? Grozen si tulipanček.  Pol pa ziher tvoja Zefa več zapravi, ker ne kadiš, pa ti zato ona pobere denarčke hehe. Razz  Razz  Razz  Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Ej tulipan. Dobro si tole napisal. Prav spesnil si. Jaz sem spreobrnjen kadilec. To veš je tak: to kar sem nekoč imel rad, sedaj ne maram in sem včasih jezen ko mi kdo puha dim okol mojga nosa.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Danes je prišlo po mailu spodnje sporočilo, ki ga posredujem tudi vam.
Nekaj podobnega sem (ne vem kje) brala že pred leti, zdaj pa tole očitno spet kroži po internetu, No, previdnost nikoli ni odveč, in morda bo spodnji prispevek komu celo koristil in ga obvaroval vsega hudega!
 Upam pa, da ni le reklama za SEBAMED!





Tole sporočilo je napisala specialistka celične biologije GABRIELA LAROSSA z univerze v Urugvaju:

"Udeležila sem se  nekega seminarja o raku dojke in predavatelju postavila vprašanje, zakaj je ravno podpazduha najpogostejše mesto za razvoj raka dojke. Takrat nisem dobila odgovora, vendar pa sem pozneje prejela njegovo pismo, v katerem mi je bilo razloženo, kar me je zanimalo, in ta odgovor zdaj pošiljam tudi vam!"


Glavni vzrok raka dojke je
ANTIPERSPIRANT ! Največje število proizvodov na trgu je kombinacija antiperspiranta in dezodoranta. Sami dezodoranti sicer niso škodljivi, a doma vseeno poglejte, če slučajno ne vsebujejo ALUMINIUM CHLORHYDRAT-a!  V tem primeru ga pri priči zavrzite, četudi je le-ta sestavina sicer  neškodljivega dezodoranta.

Samo neki deli našega telesa so sposobni izločati strupene substance ... to so spodnji del kolena (pregib), del za ušesi, območje med nogama in podpazduha. Strupene substance se izločajo preko znoja, antiperspiranti pa preprečujejo znojenje. Strupi se zato ne izločajo, ampak se zbirajo v limfnih žlezah pod pazduhami. Najpogostejši rak dojke pa se nahaja ravno v tem zgornjem območju.
Moški na teh mestih manj zbolevajo, tudi če uporabljajo antiperspirante, ker le-ti ostajajo na dlakah in ne prodrejo takoj v kožo. Ženske pa, ki uporabijo antiperspirant neposredno po depiliranju podpazduh, so izpostavljene mnogo večjemu tveganju, ker kemikalije preko majhnih ranic še hitreje prodrejo v organizem.

In kakšen dezodorant naj potemtakem ženske uporabljajo? V lekarnah se da kupiti dezodorant SEBAMED, ki je popolnoma brez aluminija, in sicer v obliki rollon-a, spray-a in stick-a. Še najbolje pa bi bilo, če ne bi uporabljali nobenih dezodorantov, pač pa se raje pogosteje umivali in/ali morda uporabljali neškodljiv otroški puder.


---------------------------
LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu