POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Malega medvedka je na plan privabilo sonce
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Malega medvedka je na plan privabilo sonce 
V Ljubljanskem živalskem vrtu je pestro - medvedka Meta je iz brloga pripeljala mladiča, črne štorklje spet gnezdijo, leopardja mladiča pa postajata prava razgrajača.

Medvedka Meta je oskrbnike Ljubljanskega živalskega vrta po petih letih znova razveselila z naraščajem. Mladič se je skotil januarja, a je bil zelo šibek, tako da je rastel in se debelil v varnem zavetju brloga. Sončno svetlobo je prvič ugledal šele pred nekaj dnevi, zdaj pa, še pravijo v živalskem vrtu, že navdušeno hlača naokoli.

Sicer pa so pomladno razigrani tudi drugi prebivalci ZOO-ja - leopardja mladiča, ki sta na svet prišla jeseni, hitro raseta in izvajata prave vragolije.

In kaj novega še ponuja živalski vrt? Dobili so mlad par rakunov, ki si ju bodo obiskovalci lahko ogledali od 30. aprila naprej, v ograde so naselili tudi nov mlad par risov in dva samca kapibare, največjih glodavcev na svetu. Maja se jima bodo pridružile še tri samice.

"Malo sta še plašna, saj se navajata na novo okolje, zato sta pogosto v vodi pod koreninami. Kapibaram je voda pribežališče tudi v naravi, saj v Južni Ameriki, od koder izvirajo, domujejo v vodnatih predelih," o teh živalih pravijo v ZOO-ju.



_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu