POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 4 od 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
moje pecivo
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool
Ja srečko, kje je pa recept Arrow

LP Ariel
Surprised




Nazadnje urejal/a Ariel 29 Avg 2009 16:37; skupaj popravljeno 1 krat

Odgovori s citatom
Prispevek  
Piškotki s čokolado in kokosom,te sem nabrizgal z brizgalko

Sestavine
500g moke
250g masla
200g sladkorja
1 veliko jajce[/img]
1/2 pecilnega praška
1 vanili sladkor
1 žlico ruma
Izdelava
Naredi čvrsto maso,obljkuj poljubne piškotke z brizgalko(
na peki papir in jih pečeš okoli 15 minut,pri 180 C
 lahko jih malo lepše oblikuješ kot sem jih jaz)



_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek (Štrudelj lene gospodinje) 
Pecivo iz naribanih jabolk,dobro in brez testa
 testa Razz

Suho testo;
1 jogurtov lonček ostre moke
1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba
1 jogurtov lonček slatkorja
1 pecilni prašek
Za nadev:
800 dag kislih naribanih jabolk
slatkor in cimet po ukusu
Za preliv:
1 kislo smetano
1 jogurt
2 kokošji jajci
Izdelava:
Vse sestavine za testo zmešaj,pol mase enakomerno posipaj po naoljenemu pekaču.
Nato na maso dodaj enakomerno naribane jabolka.
Čes zmes jabolk  potresi preostalo polovico testa.
Na koncu enakomerno prelij zmes kisle smetane,jogurta in 2 jajc.
Peči približno 1 uro pri 180 stopinj C
 Crying or Very sad [/b]


_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
Moj sadni kolač
[/color]
1 zvrhan globok krožnik zrezanega suhega sadja
12 dkg sladkorja
2 jajci
skupaj zmiksaj.
14 dkg ostre moke
1/2 pecilnega praška.
Sadje zvečer  namoči z 2 žlicama ruma in pusti skozi noč da se navlaži
Peči na mali vročini v podolgovatem pekaču


_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
Srečko, ni kaj, ti si pravi specialist za peko peciva. Mislim, da bomo kar pri tebi eno srečanje naredili in jedli pecivo, ki nam ga boš ti spekel. Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Prestice iz kvašenega testa 
500 g moke                
                                          
mala žlička soli
30 g margarine
pol kvasa
1dl in pol vode
1dl in pol mleka
mala žlička slatkorja

5dl vode  
mala žlička soli
50 g sodebikarbone

beljak
groba sol
Najprej pripraviš kvasec,iz mleka ,
vode,kvsa in žličke sladkorja.
V večji posodi vsuješ polovico količine moke,
narasel kvas,margarino,na rob posode žličko soli
in premešaj.
Postopoma dodaj ostanek moke in mešaj tako dolgo
da se začne testo ločevati od prstov.

Iz testa naredi prestice in jih pusti vshajati
približno 1 ueo.
50ml vode naj prevre v katero si predhodno dodal
žličko vode in sodo bikarbono.
V vrelo vodo potapljaš prestice in ji polagaš v pekač oblože
z pekipapirjem.
Pečejo se pri srednjevroči vročini od 15 do 20 minut

Pečene premažeš z beljakom po želji jih posipaš,
z grobo morsko soljo






_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
Srečko ta tvoja mojstrovina pa zelo lepo izgleda. Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Joj, kako me je zamikalo, da bi šla tudi sama spečt kaj takega njama njama njama!

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Pred kratkim smo praznovali rojstni dan.Bilo nas je kar nekaj.
Kot predjed nam je teknila sirova pogača.Zraven še posebno tekne kiblflaš in dobro vino ali pivo.
Mogoče bo to za koga dobra ideja.
1 kg mehke moke
1 svež kvas
3 dl mleka
300 g sira
4 jajca
žlička sladkorja
2 žlički soli
semena za posip
2,5 dl olja
V posodici pomešajte mleko,svež kvas,sladkor žličko moke in pusti da vzide.
V večjo skledo sipaj 1/2 kg presejane moke,dodaj vshajen kvas,3 jajca,sol,sir in 2 dl olja.Pripravljene snovi pomešaj,postopoma dodajaj moko,da dobiš pravilno zgneteno testo.
Testo naj vshaja vsaj 40 minut,potem ga razvaljaj na debelino 1 cm.Z okroglim modelom izrezuj testo,ga namaži z razžvrkljanim jajcem in posuj z sezamom.
Okrogli pekač vstavi pekapapir ,nanj polagajte iz testa narezane modelčke,tako da se prekrivajo,pusti jih še nekaj minut da vsahajajo.
Peci v pečici ogreti na 200 stopinj,da se pogača lepo zapeče.




_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
Razz Pišuka srečko, ti b' pa lohk kr svoj bekeraj odp'ru njama,

kva teb use dobr laufa Surprised Razz bom Zefo mau h teb na seminar poslov Surprised Wink :zz
TULIPAN
Sad  ;DD  klepet  Wink  :LL  banana  Exclamation



Odgovori s citatom
Prispevek Ameriške kocke 
Ameriške kocke so zelo okusne,za mene malo preveč sladke
Prvi biskvit
6 jajc
7 žlic sladkorja
10 žlic mletih orehov
30 g kokosove moke,40 g moke,1/2 pecilnega praška

Drugi biskvit,6 jajc
4 žlice sladkorja
2 vrečki pudinga okus jagode
1/2pecilnega praška
Za kremo
1/2[l] mleka,200 g sladkorja
5 žlic moke,250 g margarine
150 g čokolade za preliv


Priprava prvega biskvita.
Ubijemo jajca,ločimo beljake od rumenjakov.Beljake stepemo v trd sneg.Dodamo rumenjakom sladkor med mešanjem dodamo šemlete orehe,moko,kokosovo moko,pecilni prašek,zmesi dodamostepen sneg iz beljakov.Na rahlo zmešamo z leseno kuhalnico.Pripravimo pekač obložen z peki papirjem,vanj vlijemo testo,ga poravnamo in položimo v pečico,pečemo 15 minut pri 180  stoinjC.
Priprava drugega biskvita.
Enako postopamo kot pri prvem biskvitu,samo da tu dodamo druge sestavine:Prašek pudinga in pecilni prašek..
Medtem pripravimo kremo.V kozico nalijemo3 dl mleka dodamo sladkor in premešamo ter pristavimo na štedilnik.V preostanek mleka dodamo moko,prmešamo in vlijemo v vroče mleko.Med dolivanjem neprekinjeno mešamo,dokler se vsebina ne zgosti.Nato kozico odstavimo in pustimo,da se krema ohladi.Ohlajeno kremo damo v posodo za stepanje,dodamo margarino in stepemo v gladko kremo.
Prvi biskvit namažemo kremo,nanj položimo drugi biskvit in ga premažemo z kremo.
Pripravimo čokoladni preliv,ohlajenega prelijemo kremo na kolaču.
Ohlajen kolač razrežemo na kocke.
[


_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek Višnjev praznični zavitek 
Višnje je res izredno sadje.Posebno za razna peciva.
Testo
8  plasti listnega testa,lahko je kupljen,veliko bolj je cenjeno in okusno,če ga sam narediš.
Nadev
2 jajci 2 navadna jogurta
2 jogurova lončka sladkorja
1 jogurtov lonček olja
1 zavitek vanilin sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
1,5 jogurtovega lončka pšeničnega zdroba
30 dkg svežih ali zmrženih višen
Sestavine za nadev dobro premešamo in pustimo stati najmanj 2 ure

Zavitek pravimo tako,da plast vlečenega testa razprostmo na kuhimjski serveti in nanj enakomerno namažemo štiri do pet žlic nadeva.
Nato na vrh položimo naslednjo plast vlečenega testa,ga namažemo z nadevom in tako nadaljujemo do četrte plasti,ki jo nadevamo z izkoščičenimi višnjami in sesekljano čokolado.
Nadevano testo zvijemo in ga denemo v pomaščen pekač.Zavitek premažemo z oljem in vodo.
Na enak način pripravimo še drugi zavitek in damo oba peči v pečico,na180 stopinjC  približno 30 minut
Tako je nastal,višnjev praznični zavitek,
čarobnega okusa,



_________________
Brez prepira,
ljubezen splesni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
Srečko, ob tvojih dobrotah pa je precej težko obdržat linijo Wink


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Za začetek sezone: Adventni tiramisu!



Začetek decembra je nekako pač treba proslaviti
Začetek decembrskega predprazničnega odštevanja je potrebno nekako obeležiti. Za prvi adventni teden predlagam ta čudoviti adventni tiramisu, ki ga lahko uživajo tudi najmlajši. Ho ho ho...

Potrebujemo:

200g smetane

250 mascarponeja

250g puste skute

100 sladkorja

1 vrečico vanilijevega sladkorja

200 g keksov vrste Spekulatius

400 g različnega jagodičevja

Smetano čvrsto stepemo, v drugi posodi pa med seboj temeljito zmešamo mascarpone, skuto, sladkor, vanili sladkor, ter postopoma, po žlicah vmešamo še stepeno smetano. V oglati pekač damo tri zvrhane jedilne žlice te kreme, ter jo lepo porazdelimo. Čez položimo plast piškotov. Jagodičevje (lahko tudi tisto zamrznjeno) nato razporedimo čez kekse. Če je jagodičevje zamrznjeno, storite to na predvečer dneva serviranja, da se vse skupaj lepo prepoji. Čez jagodičevje nato nanesemo še preostanek kreme. Lepo pogladimo z lopatko, ter še enkrat prekrijemo s keksi. Pustimo v hladilniku počivati 4 do 5 ur. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu, še posebej lepo pa sladico izgleda, če nanjo s pomočjo šablon natresemo še zvezdice iz kakava.
Denis Živčec
NEDELJA, 1. DECEMBER 2013 - 12:23

pokusite, morda vam uspe  
Surprised  Surprised



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Recept: Bananino pecivo za otroke



Odlično bananino pecivo, ki ga lahko naredite z otroci. Preizkusite recept in se zabavajte.


Sestavine:

150 g olupljenih zrelih banan

2 žlici limoninega soka

160 g masla
80 g moke
70 g sladkorja v prahu
50 g mletih mandljev
50 g mlečne čokolade
50 g temne čokolade
4 jajca
1 vanilij sladkor
ščepec soli

Težavnost: nizka. Čas priprave: 60 minut.

Model za srnin hrbet ali daljši, ozek pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. V skledi zmešamo presejano moko in mlete mandlje. V kotličku penasto umešamo zmehčano maslo, tretjino sladkorja, vanilijev sladkor in ščepec soli. Pečico segrejemo na 170 °C. V kotliček dodamo še rumenjake in mešamo, da dobimo kremasto zmes. Olupljene banane podolžno razpolovimo, polovice pa še enkrat razpolovimo. Banane narežemo na majhne koščke. Sproti jih pokapljamo z limoninim sokom, nazadnje pa jih gladko razmešamo s paličnim mešalnikom. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v čvrst beljakov sneg. V masleno kremo najprej zamešamo bananin pire. Na vse skupaj presejemo moko z mletimi mandlji. Premešamo. Testu nazadnje nežno primešamo beljakov sneg. Testo nadenemo v pripravljen model / pekač, ki ga za približno 45 minut postavimo v segreto pečico. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Obe čokoladi nalomimo in v kotličku nad vodno kopeljo stopimo. Pecivo stresemo iz pekača in ohladimo. Prelijemo ga s čokolado in narežemo na kocke. Postrežemo ohlajenega.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 4 od 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu