POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Čaj na drevesu?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Čaj na drevesu? 
Japonski arhitekt Terunobu Fujimori si je na vrhu kostanjevih dreves, ki si ju je dal pripeljati posebej za svojo malo gradnjo, zgradil čajnico, v kateri poleg čaja najde mir pred zunanjim svetom.
V čajno hišo, ki jo je Fujimori poimenoval Takasugi-an, kar bi v prevodu pomenilo previsoko zgrajena čajnica, se Japonec vsak dan povzpne s pomočjo dveh lestev. Njegova nenavadna, previsoko postavljena hiška se nahaja na posestvu, ki jo je arhitekt podedoval od svoje družine, v naganski regiji Japonske.

Kostanjevi drevesi, na kateri je postavil čajnico, sta bili posekani na bližnji gori ter pripeljani v dolino s pomočjo lokalnih prebivalcev. Nenavadno čajno hiško, ki se elegantno pozibava v vetru, je arhitekt postavil za lastno rabo. Notranjost je pokrita z bambusovimi preprogami, skozi veliko okno pa lahko Fujimori med pitjem čaja opazuje okolico „zviška“ in meditira ob petju ptic. Včasih tudi sprejme obiskovalce, vendar pa vsekakor veljajo njegova pravila – spoštovati je treba tišino in mir, ki ju je ustvaril.

Ta nenavadni način bivanja – gospod Fujimori v svoji čajni hišici tudi spi, pa daleč ni edini vreden pozornosti. (vir 24ur)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu