POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Težave z aknami
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Težave z aknami 
Spoštovani!
 
Sem 23-letno dekle in vam pišem zaradi težav z aknami. Začele so se pri 15. letih. Mozolji so veliki kot fižolčki, vneti, trdi in boleči na otip. Pogosto se pojavijo na predelu lic, brade in roba spodnje čeljusti. Na nosu in okoli njega so prisotni komedoni.
Lojnice so zelo globoke in kozmetičarkam nedosegljive. Pri tretmanu uporabljajo iglice za čiščenje por, kar pa še bolj poslabša stanje kože. Akne se po tem hudo vnamejo ali pa postanejo brazgotinaste. Pogosto jih blažim z maskami, obkladki, čaji in infrardečo lučko. Učinek je le začasen, naslednji dan pa je koža enaka. Brazgotinasti fleki so vidni, tudi pod ličili, in zelo moteči, ne izginejo in jih imam že vrsto let. Ličit se pogosto ne smem, saj to kožo izčrpa in pore so še bolj zaprte.
 
Stanje hormonov je normalno, kar je potrdil endokrinolog. Kljub temu sem jemala Diane35, v po nasvetu ginekologije in v upanju na izboljšanje, saj so drugim vrstnicam pomagale. Žal se mi je zvišal holesterol, predvsem trigliceridi, stanje kože pa ni bilo nič boljše. Po treh letih sem jih prenehala jemati.
Uporabljala sem tudi antibiotike (Dalacin, Klimicin, Clinofug, Sumamed). Koža je bila izredno srbeča in razdražena. Poleg tega so bile prisotne težave s prebavo, spahovanje, nespečnost in tresavica, neješčnost in občutljivost na svetlobo.
Prav tako sem uporabljala Skinoren in Differin. Slednji je pomagal, vendar ni več na razpolagi.
 
Po ugotovitvi alergologa nimam celiakije, kljub slabemu prenašanju glutenske hrane. Poleg tega še mastne in začinjene hrane, sladkarij in podobno. Slabi vplivi so: zaprtje, trdo blato in s tem zbadajoč občutek v črevesju, dehidracija, spahovanje, nespečnost, migrene, piskanje v ušesih in nestabilno razpoloženje. Alergolog mi svetuje, da se izogibam mleka in mlečnih izdelkov. Domnevno zaradi neprestanega doječega stanja krave. V tem primeru je mleko lahko polno hormonov, kar lahko vpliva na stanje aken. Izogibati se moram tudi soje, saj je to hrana za ženske v menopavzi. Ker spodbuja nastajanje estrogena, je to pri mladih dekletih škodljivo.
Zdaj sem na brezglutenski in ločevalni dieti po krvni skupini. Učinek je prvi mesec bil dober, vendar se je stanje vrnilo na staro. Pogosto sem brez energije, zjutraj težko ustanem in sem nejevoljna.
Alergologinja mi je svetovala, da si priskrbim antidepresive, saj meni, da so akne večinoma vzrok stresa. Ta zdravila sem že jemala, vendar so bili vplivi na počutje in kožo izredno težavni. Koža je bila izredno srbeča in izsušena, akne so bile bolj vnete, poslabšal se mi je tudi vid. Vse to je spremljala še neješčnost, pridobitev dodatnih kilogramov, zastajanje vode v žilah, otekanje vratnih bezgavk in predvsem nespečnost in utrujenost.
 
Pri osebnem zdravniku sem si dala preiskati ščitnico. Rezultati so normalni. Prav tako ni bakterijskih okužb (pregled blata). Občasno imam nizko železo.
Bila sem tudi pri homeopatu, ki pa mi je dal zdravila za imunost. Ni bilo učinka.
 
Od 17. leta imam probleme tudi z modrostnimi zobmi. Spodnja dva sta že na površju, zgornja dva pa ob njiju rasteta. Zaradi tega pritiskajo na ostalo zobovje, kar je boleče, predvsem ponoči in med jedjo. Sprednji zobje so precej ukrivljeni, kar je zelo moteče. Zaradi neprestanega drgnjenja ob ustno sluznico, so se pojavile ranice. Ugotavljam, da se poklapajo z lego aken. Mislim, da so akne nekako povezane s tem. To spremlja tudi pogosto vnetje dlesni, kar povzroči bolečine v notranjih ušesih, migrene, zatekanje vratnih bezgavk in težave s požiranjem hrane. Pomagam si z Lekadolom, blažim s toplimi in hladnimi obkladki, vendar je to le začasna pomoč. Zobozdravnik pravi, da mi ne more pomagati. Dobim le razkužilni trak, ki pa hitro izpade. Napotena sem na odstranitev modrostnih zob, vendar je to šele naslednje leto. Privatnega kirurga si ne morem privoščiti, saj sem nezaposlena.
 
Prosim vas za nasvet. S čim si lahko še pomagam? Zdravniki nikakor ne morejo ugotoviti diagnoze. Preprosto trdijo, da naj se sprijaznim s takim videzom. Zavedam se, da je izgled del prvega vtisa, celo pri razgovorih za službo. Najbolj pa mi pomeni, da sem zdrava znotraj, saj me slabo počutje ovira pri vsakdanjih opravilih. Veliko tekočine spijem, prebiram literaturo o zdravem življenju, zdravo živim, učinka pa ni.
 
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
 
Lep pozdrav,
 
mimika23

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Draga mimika, najprej en lep pozdravček. Kar se pa mozoljavosti tiče, pa ti svetujem takole. Čimmanj boš praskala po obrazu, tem bolje bo. Jaz imam doma dva najstnika in tudi mozoljasta, vendar se jima kože zelo lepo čisti. Obraz si umivata s safequard milom, ki ga dobiš v dm in pa pokusi tvojemu os. zdravniku, da ti napiše recept za tekočino, ki se imenuje KLINDAMICIN vsebuje 70% Etanola, 85% Glicerol in pa prečiščeno vodo. V lekarni kupi kamilice - ne v filter vrečkah, ampak prave cvetove, to si skuhaj v naprej za 3-4 dni in si z vato, ki jo namočiš v kamilice, nežno otri po obrazu. Povem ti, da sem parkrat najmlajšega sina peljala h kozmetičarki, a zaman. Bila sva pri dermatologu - zaman. Na koncu sem njegovi zdravnici rekla, da ni res, da se ne da tole rešit, naj za božjo voljo nekaj ukrene, ker je bil sin že obupan in povem ti - krasen učinek. Ni opazno takoj ampak šele po tednu dni boš videla, kako se bodo začeli mozoljčki sušit, le praskat jih ne smeš. Če se ličiš, pa seveda pazi s čim se mažeš, ker lahko več škode narediš kot koristi. Moj sin se ne maže z ničemer, čeprav bi se rad. Ampak je zadovoljen, da je tako kot je. Pokusi in mi čez nekaj časa povej kakšen bo učinek. Lp Mevki Confused  Confused  Confused


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Mimika, malo si tudi preberi temo Akne, ki že obstaja v tej rubriki, morda ti bo kaj pomagalo. Lp Mevki


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Joj, zdaj bom spet mimo vsekal. A mi lahko kdo povrne tiste mlade pubertetniške. Takrat so me morili, zdaj pa ..... . Ne norčujem se, le nostalgija za mladostjo.


_________________
pozdrav izza pohorja
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Nič se ne sprijazni s tem stanjem, mimika Wink Wink Wink. V tvojih letih sem tudi jaz imela akne na bradi, ki so se mi pojavljale ves čas. Če sem jih spraskala (kar pa sem redno počela, ker sem zasvojena praskalka ujej - da samo vidiš moje podlahti, kako so razpraskane, groza), je bilo še veliko huje. Potem pa sem spremenila prehrano - uživati sem pričela veliko solate, surove zelenjave, sadja, od mesa pa le pustega piščanca, purana in ribe. Kruha sem se izogibala, ravno tako testenin, polente itd. Koža se je pričela čistiti, kajti akne so le znak, da je organizem z nečim zastrupljen (nezdrava hrana, alkohol, kajenje, kava, čokolada, zdravila...)
Poskusi narediti kako čistilno kuro: teden, dva, tri ne uživaj drugega kot sveže iztisnjene sokove (sadne, zelenjavne), različne sveže solate z bučnim ali z olivnim oljem in seveda z limonovim sokom namesto kisa, pa zelo malo ali nič soli, pij samo čisto vodo in nesladkane zeliščne čaje, izogibaj se stresom, veliko se gibaj na svežem zraku, dobro se naspi vsako noč - in ni vrag, da se tvoj organizem ne bi očistil strupov. S strupi bodo pa izginili tudi mozolji.

LP Ariel,
Surprised

Aja - da ne pozabim na dobrodošlico: Iskreno dobrodošla med nami! ;R ;R ;R
Upam, da smo ti z nasveti vsaj malo pomagali Surprised Surprised Surprised




Odgovori s citatom
Prispevek  
Tako bom rekel... nekje sem zasledil da je mozolje dobro stiskat vendar se morajo stiskat pravilno. Tole gre nekako takole:
-minuto ali 2 mej topel obkladek na prizadetem mestu.. čimbolj topel je tem bolje je :) po dveh minutah prićni iz kotov nežno stiskati (seveda z toplo vato) proti sredini (da ga stisneš) nato le še malo potepraj. postopek izvajaj samo na "zrelih" aknah. (opravi se le po potrebi in istega mesta ne stiskamo več krat zaporedoma saj tvegamo na kasnejše brazgotine). Nato ti svetujem da se umiješ z trdim milom (za mastno kožo) ali kakim baby milom (za navadno kožo). Kožo posuši in nanesi klimicin (ali kakšno drugo antibakterijsko sredstvo).
Naslednje jutro si skuhaj SVEŽE kamilice in vsak dan naj bodo SVEŽE in to vsako jutro namažeš na umit obraz (ki ga umiješ z baby milom). Vsak večer pa antibakterijsko sredstvo. Seveda je pa načinov ogromno.. vendar je dobro da delaš le enega (AKTIVNO) in če se ta po kakih treh tednih ne obnese ga menjaj..
Morem pa ti povedati kot vedno pravijo ... zdrava hrana.. s tem ne boš očistila samo kože ampak tudi boljše se boš počutla :) Pol priporočam še kakšen tek. OMEJITI STRES! Pij OGROMNO vode :):):) zelo preprost in dober način za "pranje" oziroma očiščevanje želodca. Omejiti alkohol .. prenehat kadit itd.
Če imaš le rdeče pikice pa ti priporočam da jih namažeš z glino in pustiš. .to narediš vsak teden.. (sicer sam tega nisem testiral ampak pravijo da je postopek učinkovit. Okrepi imunski sistem... limona v vodi.. odlična pijača za očiščevanje+krepitev imunskega sistema + razstruplanje (kisli sadeži imajo učinek razstrupljanja)
Upam da ti je odgovor pomagal.. za kakšno vprašanje pa še kar vprašaj na forumu.

Lep Pozdrav!



_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jao keri odgovori. Valda, krema in iz DM-a in pravilno stiskanje mozoljev bojo pomagal pr vsesplošnem slabem počutju!

Mimika, tvoje akne niso glavni zdravstveni problem, ampak so le simptom bolj resnega zdravstvenega stanja. Simptomi, ki si jih naštela kažejo na le 1 stvar:
konkretna zastrupljenost telesa in razrast kandide.

Priporočam ti branje www.curezone.com, kjer boš našla mnogo in še več konkretnih primerov vsakdanjih ljudi s podobnimi težavami, kot jih imaš ti.

Edina rešitev k jo jst vidlm, je konkretno prepucanje svojega telesa:
- črevesje
- jetra
- ledvice
- PARAZITI
- odstranjevanje težkih kovin iz telesa. Maš mogoče polna usta amalgama ?
- odstranjevanje halogenidov (fluor, brom, klor) z izjemo joda. Glej jodno suplementacijo
- itd.

Potrebna je torej korenita sprememba vsakodnevnega lajfstajla. Z odpravo ostalih simptomov, ki si jih naštela (prebava, utrujenost itd.), se ti bodo tud akne popravile. Kle ni dileme.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool
Lepo pozdravljen Tiesto med nami Exclamation, prav veseli smo tvojega prihoda med nas Surprised Surprised Surprised, in seveda nasveta, ki si ga dal Mimiki. No nekaj podobnega sem pisala tudi jaz writing (dva posta od tvojega gor), res je, da so mozolji, akne, nečista koža, madeži na koži ... in podobno le znak, da s celotnim organizmom nekaj ni v redu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad, bodisi da je poln nečistoč, ali pa so na delu hormoni, največkrat pa kar oboje in še kaj tretjega zraven Sad. Pridi se nam predstavit še v rubriko SPOZNAJMO IN PREDSTAVIMO SE, da te še uradno, kot se spodobi, sprejmemo medse in te pozdravimo banana ;R

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
ampak defenitivno pa ne nasedajte vsem tem reklamam o sušenju ogrcev, mozoljev itd.

sama sem probala že marsikaj pa ne pomaga...

meni pomaga samo to da sem čimveč časa uzunaj da se koža fino nadiha...takoj se mi pozna če sem recimo 3 dni večidel dneva v hiši sem takoj naslednji dam mozoljasta...ampak bo že....se tolažim s tem da ko se mi bo koža sčistila bom imela lepo kožo....ampak ne vem kda se bo to zgodilo...


_________________
:D:D:D:DSarek :D:D:D:D
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek rešitev za mozolje 
Jaz sem tudi imela težave z mozolji, nato mi dermatolog priporočil proizvod cerin. 2 meseca po uporabi se mi je koža močno izboljšala.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu