Sladka vinska kremica z jagodičevjem vam bo polepšala poletni večer. Lahko pa jo načnete že kar popoldan.
Potrebujete:
5 dag sladkorja
nastrgana lupinica polovice neškropljene limone
3 žlice limoninega soka
1,5 dl sladkega belega vina
3 dl smetane za stepanje
40 dag mešanega jagodičevja
Priprava:
Jagodičevje očistite, oplaknite in osušite.
V kozici na nizkem ognju segrevajte limonin sok, limonino lupinico, sladkor in nekaj žlic vina.
Ko se sladkor raztopi, ostavite in nekoliko ohladite.
V sladkorno mešanico prilijte preostalo vino in zmešajte.
Stepite smetano.
Z metlico nežno vmešajte sladkorno-vinsko mešanico.
V kozarce dajte malo jagodičevja, nanj nadevajte vinsko kremico in zaključite z jagodičevjem.
Za nekaj časa postavite v hladilnik.
Postrezite s keksi oziroma piškoti.
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.