POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Znebite se nožničnih vnetij
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Znebite se nožničnih vnetij 
Ste tudi vi ena izmed številnih žensk, ki se neprestano borijo z nožničnimi vnetji, srbečico in neprijetnim vonjem? Dobra novica je, da se je nožničnih vnetij resnično mogoče rešiti.
Mnoge ženske imajo težave z nožničnimi vnetji, srbečico, neprijetnim vonjem ... Ker pa so to težave, ki se jih je mogoče uspešno znebiti, preverite, kako!

Kakšna je dejansko pravilna higiena?
Neprimerna mila, to so vsa odišavljena, parfumirana mila ter tista, katerih ph vrednost je previsoka, lahko povzročijo vaginalna vnetja. Idealni ph nožnice naj bi bil med 3,8 ter 5 ph, zato tudi ph intimnih mil ne sme biti višji. Vseeno pa mora biti previdna in varčna tudi njihova uporaba. Z intimnimi geli si ne spiramo nožnice, temveč jih uporabimo zgolj za zunanjo uporabo. Raba tovrstnega mila ne sme biti prepogosta, saj se nožnica čisti sama. Enkrat na dan, ali občasno poseganje po takšnem gelu povsem zadostuje, sicer pa si nožnico nežno umivajte z vodo. Ginekologi celo priporočajo, da za umivanje uporabljate zgolj vodo, saj se nožnica čisti sama.

K pravilni intimni higieni spada tudi previdno britje intimnih delov ter pozornost ob morebitnem draženju brivskih pen, ki zaidejo v notranjost nožnice. Občutljiva sluznica vagine se lahko hitro vname, zato ob morebitni srbečici zamenjajte vaš pribor za depilacijo. Po umivanju oblecite primerno spodnje perilo, vendar ne nasedajte staremu prepričanju, da je za kožo najprimernejši bombaž, saj je ravno ta material največkrat beljen, kloriran ter zato potencialno dražeč.

Proč z vsem perilom, ki ni bombažno!
Najbolj zdrav naj bi bil t.i. ekološko pridelan bombaž, ki je sicer nekoliko dražje. Povsem neprimerno pa naj bi bilo sintetično perilo, tudi oprijete hlače ki onemogočajo normalen pretok krvi ter tangice, saj povečajo možnost prenosa bakterij iz anusa v vagino. Vseeno pa niso vse posameznice enako občutljive na omenjene materiale, saj številne, tudi ob dolgoletnem nošenju tangic, ne bodo imele nobenih problemov. Tovrstni nasveti sicer lahko pripomorejo k izboljšanju preventive ali kurative vaginalnih vnetij, temeljni vzrok pa se najpogosteje skriva drugje (npr. vnetje po jemanju antibiotikov, padec imunske odpornosti, hrana s preveč sladkorja, prenašanje s spolnimi odnosi, savne in bazeni itd).

Ginekološko zdravljenje vaginalnih vnetij
Sprva lahko greste v lekarno kar sami, saj tudi brez recepta dobite plačljive svečke ter kreme za vaginalna vnetja. Takšna zdravila pa načeloma pomagajo predvsem pri blažjih problemih in načeloma predstavljajo zgolj prvo pomoč, olajšanje pred nujnim obiskom ginekologa. Po pregledu vam bo zdravnik namreč razložil, za kakšno vrsto ali kombinacijo vnetja gre, ter vam predpisal močnejše svečke, lahko tudi zdravljenje z antibiotiki.

V določenih primerih (npr. mešano, bakterijsko-glivično vaginalno vnetje), bo moral kapsulo antibiotika vzeti tudi vaš partner. Čeprav so moški navadno zgolj prenašalci in vnetja ne boste prenesli nanje, pa boste s tem preprečili nadaljnje širjenje okužbe prek spolnih odnosov.

Kako vam lahko pomaga narava?
Zagovorniki naravnih zdravil zatrjujejo, da za vsako bolezen obstaja rožica, ki jo tudi zdravi. Pri vaginalnih vnetjih naj bi pomagali kar domači mlečni pripravki, denimo kefir ali navadni mlečni jogurt, v katerega namočimo tampon in ga vstavimo za nekaj ur. Takšen tampon redno menjavamo. Takšna pomoč načeloma prav tako pomaga pri manjših vnetjih, uspešna pa je zato, ker jogurt vsebuje veliko mlečnih bakterij, ki ugodno vplivajo na vaginalno floro.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Sad Cool Boge bejbike, kva use morjo skoz dajat Neutral Ajd pocajtejte se punce ;R
TULIPAN
   Neutral  sunflower  Arrow  ;TT  ;DD  Neutral  :LL


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu