Avtor |
Sporočilo |
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Omaka iz pečenih paradižnikov
Sestavine: 1 kg zrelih paradižnikov, po nekaj vejic timijana, rožmarina in origana, 3 stroki česna, olivno olje, sol, poper, 2 žlički sladkorja v prahu.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Paradižnike prerežemo in jih s prerezano stranjo navzgor zložimo na pekač. Dišavnice oplaknemo, osušimo in nasekljamo. Zmešamo jih z petimi žlicami olivnega olja in stisnjenim česnom ter mešanico začinimo s soljo in poprom. Pomažemo prerezane ploskve paradižnikov in postavimo v pečico.
Pečemo 20 minut, nato pa paradižnike potresemo s sladkorjem v prahu. Damo nazaj v pečico in pečemo še 10-15 minut. Pečene paradižnike nato pretlačimo in omako postrežemo s testeninami, njoki, polento ...
|
25 Jul 2006 19:14 |
|
|
Koala
Pridružen/-a: 28.07. 2006, 16:36
Prispevkov: 223
Kraj: LJUBLJANA
|
Omaka
:lol: Ja vitez, lepo si napisal recept. Ko boš tole skuhal, mi povej, da pridem na kosilo.
_________________ Ljubo doma, kdor ga ima!
|
29 Jul 2006 17:51 |
|
|
Bernarda
Pridružen/-a: 26.07. 2006, 11:52
Prispevkov: 50
Kraj: Pragersko
|
Pa še jaz se pridružim! :lol: :lol: :lol:
_________________ Bernarda
|
30 Jul 2006 13:20 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Ne vem kako bi se kaj držale ko bi jedle to kar sem jaz skuhal. Bi morali probat.
|
30 Jul 2006 16:54 |
|
|
skladatelj89
Moderator
Pridružen/-a: 04.08. 2006, 23:37
Prispevkov: 228
Kraj: Maribor
|
Vseeno mam raje pico kot pečene paradižnike
|
05 Avg 2006 23:11 |
|
|
Koala
Pridružen/-a: 28.07. 2006, 16:36
Prispevkov: 223
Kraj: LJUBLJANA
|
Jaz tudi ne bi pečenih paradižnikov jedla. Sva že dva, ki bi raje pico.
_________________ Ljubo doma, kdor ga ima!
|
06 Avg 2006 19:20 |
|
|
skladatelj89
Moderator
Pridružen/-a: 04.08. 2006, 23:37
Prispevkov: 228
Kraj: Maribor
|
JAAAAA:D A greva na eno pico? 8)
|
06 Avg 2006 20:00 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Skladatelj in Koalica, vidva sta se pa kar razpisala o prehrani in čokoladi. Kaj menita pa za pijačo? Cocacola npr. kaj menita o njej? Kolikor vem sploh ni zdarava. Pa še druge gazirane pijače.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
07 Avg 2006 14:05 |
|
|
skladatelj89
Moderator
Pridružen/-a: 04.08. 2006, 23:37
Prispevkov: 228
Kraj: Maribor
|
ja za to pa moremo naredit novo temo. Sem pa pri biologijskem laboratorijskem poskusu vido kak grejo jetra pri kokakoli :( Na bruhanje ti lahko gre
|
07 Avg 2006 17:34 |
|
|
Koala
Pridružen/-a: 28.07. 2006, 16:36
Prispevkov: 223
Kraj: LJUBLJANA
|
Jaaaaaaaa tudi jaz sem za biologijo, zgodovino...
Mevki, daj nam tole nardi da bomo imeli teme za take pogovore. :roll:
_________________ Ljubo doma, kdor ga ima!
|
09 Avg 2006 20:51 |
|
|
brigitica
Pridružen/-a: 10.08. 2006, 14:07
Prispevkov: 30
|
ops
Bljak,zelenjava! Hehe,brez zamere.Nam gre bolj kaj drugega v.......
_________________ BRIGITKA
|
10 Avg 2006 19:00 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Saj so same vredu sestavine. Mislim da jed ni ravno slaba. Jo bo treba pripravit dokler je še sezona paradižnika.
|
11 Avg 2006 18:31 |
|
|
Koala
Pridružen/-a: 28.07. 2006, 16:36
Prispevkov: 223
Kraj: LJUBLJANA
|
Paradižnik raje kar takole jem.
_________________ Ljubo doma, kdor ga ima!
|
14 Avg 2006 12:11 |
|
|
Damjan
Pridružen/-a: 21.10. 2006, 21:12
Prispevkov: 80
Kraj: Ljubljana
|
Koala je napisal/a:Jaz tudi ne bi pečenih paradižnikov jedla. Sva že dva, ki bi raje pico.
V bistvu trije ...
Paradižnik gre pri meni v solato (pa še tam imam najraje pelate), pa v kako omako ali v obliki ketchupa na pizzo ali krompirček. Ostale variante - no way!
_________________ Motiti se je človeško.
|
01 Nov 2006 11:39 |
|
|
|