POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Vse več starejših zboleva za spolno prenosljivimi boleznimi!
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Vse več starejših zboleva za spolno prenosljivimi boleznimi! 
Raziskave so pokazale, da se porast stopnje ogroženosti za spolno prenosljive bolezni izrazito veča pri populaciji, starejši od 60 let. Presenečeni? Preberite si razloge.
Če je včasih prevladoval stereotip, da za spolno prenosljivimi boleznimi zbolevajo oziroma se z njimi okužijo mlajši ljudje, ki imajo veliko spolnih partnerjev, so istospolno usmerjeni in živijo potencialno nevarno življenje z veliko razvrata, pa je danes slika precej drugačna.

Starejši ljudje se le redko testirajo
Starejši ljudje se le redko testirajo za spolno prenosljivimi boleznimi, še posebej, če so prenehali biti spolno aktivni. Vendar pa kar 60 % šestdesetletnikov v posteljo skoči vsaj enkrat na mesec, zato je seveda testiranje za spolno prenosljivimi boleznimi povsem na mestu in celo nujno. Testiranje pa je priporočljivo tudi po prenehanju aktivnega spolnega življenja, saj spolno prenosljive bolezni v telesu ostanejo, če jih ustrezno ne zdravite.

Menopavza prinaša svoje težave
Po menopavzi se pri mnogih ženskah pojavijo težave s pomanjkanjem vlaženja nožnice med penetracijo. To vodi do tega, da se med penetracijo poveča trenje, zaradi česar hitreje pride do raztrganin sluznice v nožnici. Vsakršen stik sluznice s krvjo oziroma telesnih izločkov z odprto ranico pa je izjemno veliko tveganje za prenos spolno prenosljivih bolezni. Z leti pa nekoliko oslabi tudi imunski sistem in telo se lahko manj učinkovito bori proti okužbam.

Modra tabletka lahko moške hitro zanese
Če so v preteklosti moški s svojimi spolnimi aktivnostmi zaključili, ko so prišli do nepremostljivih težav z erekcijo, pa se danes aktivno spolno življenje s pomočjo modre tabletke lahko podaljša v neskončnost. In z visoko stopnjo ločitev v sodobnem svetu zato ni presenetljivo, da veliko moških na stara leta konča v objemu mladenke, pri tem pa običajno pozabijo na zaščito.

Starejši pozabljajo na kondome
Starejši ljudje pri svojih spolnih aktivnostih namreč precej pogosto popolnoma pozabijo na kondom. Eden od razlogov se skriva v tem, da niso odraščali v času, ko bi jim na vsakem koraku trobili, kako pomembna je uporaba kondomov. Drugi razlog pa je, da ni več bojazni, da bi se zgodila kakšna nezaželena nosečnost, saj zanositev po menopavzi seveda ni mogoča.

Ženske pozabljajo na ginekologa
Po končanem obdobju rodnosti, ko pridejo v menopavzo, veliko žensk enostavno ne vidi več potrebe po obiskovanju preventivnih pregledov pri ginekologu. Sploh, če njihovo spolno življenje postane popolnoma dolgočasno ali celo ne obstaja več. Raziskave pa kažejo, da je ravno to eden od razlogov, zakaj vedno več starejših žensk zboleva in umira za rakom materničnega vratu. Tega namreč povzroča spolno prenosljiva okužba z visokorizičnimi genotipi virusa HPV, vendar pa očitnih znakov ni, zato so ključni presejalni testi, ki vam jih opravi ginekolog. Zato tudi v zrelejših letih nikakor ni priporočljivo, da ženske prenehajo obiskovati ginekologa.

Spolnost in spolno prenosljive bolezni v nasprotju s stereotipnimi predstavami niso le stvar mladosti, temveč praktično celega življenja. Zato je nujno zavedanje, da so okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi možne tudi v zrelih letih, zato ne pozabite na kondome in redno testiranje!


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
stara šola nov bedak pravjo

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Sad Hehe, tastari več ne nucajo montlčkov Wink zato kr so jm prevelik ratal :zz, jm kuj dol zdrknejo :zz, pa Zef tut ni nč več strah deb kej fasale, pol pa ni frke :zz
TULIPAN
Very Happy  Smile  Sad  Razz  Wink  ;DD  Mad


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu