POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Avstralija vabi: od pokuševalca piva do pobiralca iztrebkov
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Avstralija vabi: od pokuševalca piva do pobiralca iztrebkov 
Južna Avstralija v teh dneh vabi Britance z mamljivim oglasom. "Ste naveličani iskanja službe v Britaniji v krizi? Siti oblačnega neba? Bi radi delali na barvi, kar med delom?"
Z gospodarstvom v porastu naj bi južna avstralska zvezna država do leta 2015 potrebovala 187.000 novih delavcev, zato zvezna vlada zdaj ponuja Britancem, ki so stari od 18 do 30 let, priložnost, da se za leto dni preselijo v deželo "tam spodaj". Kaj jih tam čaka? "Nenavadne, razburljive in potencialno življenjsko spreminjajoče službe," poroča Guardian.

Nekatere službe so manj atraktivne kot druge - kot, denimo, pobiranje roo pooja (kengurujskega gnojila) v avstralski divjini. Vožnja prvih avtobusov na sončno energijo v obalnem mestu Adelajda zveni že bolj mikavno.

Ljubitelji narave lahko pomagajo loviti koale na Kangaroo Islandu, kjer število teh prikupnih živalic, simbola Avstralije, precej presega 2.500 glav človeške populacije. Priljubljene bi lahko bile tudi službe, kot sta "sodnik na tekmovanju obalnih lepotičk" ali pokuševalec piva.

Matt Johnson, zastopnik Južne Avstralije, razlaga, da rudno bogastvo regije pomeni, da je območje - v nasprotju s preostalim zahodnim svetom - naravnost v razcvetu. "Pri rudarstvu je tako, da je neločljivo povezano z gradbeništvom, kar pomeni delovna mesta. Dve plati tega sta - imamo službe na tehničnem področju, pa tudi bolj sproščujoč tip služb za tiste, ki si želijo boljšega življenjskega sloga v dinamičnem delu sveta."

Dvoličnost?
Avstralska zvezna država namerava za ciljno publiko svojih oglasov najprej vzeti jugovzhod Anglije, saj je, sodeč po raziskavah, tam najvišji odstotek mladih ljudi, ki pravijo, da je "dolgčas stvar, ki jo najbolj ne marajo pri svoji zaposlitvi".

Rdeča preproga dobrodošlice, ki jo Avstralija razgrinja pred mlade Britance, je v ostrem nasprotju z avstralsko kontroverzno obravnavo iskalcev azila, ki so, če pridejo po morju, pospremljeni z oboroženimi čolni mornarice v države, kot sta Timor-Leste in Nauru, kjer jih nato "procesirajo" v begunskih taboriščih. "O tem pa boste morali govoriti z zvezno vlado," se je novinarskim pomislekom ognil Johnson.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu