POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Spoznajte tigra Panja, ki spi na zofi
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Spoznajte tigra Panja, ki spi na zofi 
Veliko časa preživi na zofi, kjer se igra z lastnikovo roko, včasih tudi preganja sosedove pse. Panjo se obnaša kot katerakoli druga mačka, v resnici pa je ogromen bengalski tiger. Hranijo ga s stekleničko napolnjeno z mlekom.
Tovrstni tigri so v naravnem okolju neustrašljivi plenilci, Panjo pa se doma v južnoafriški Pretorii raje na primer igra. Posvojili so ga v starosti treh tednov, saj ga je mati zapustila in je njegove življenje viselo na nitki.

Lastnik Fernandes ga je nemudoma vzel k sebi domov in zanj skrbel. Sedaj je tiger star devetnajst mesecev in najpomembneje – zdrav. Panjo se pogosto sprehaja okoli hiše, se zvija k lastnikom, pogosto skoči na kuhinjski pult ali igra s svojima sostanovalcema – psoma Milom in Skyjem.

"Z njima se igra, kradeta njegove kosti in se lovijo. Nikoli ni poškodoval nikogar, cel čas se igrajo, pravzaprav so dobri prijatelji,“ je pojasnil Fernandes in dodal, da je Panjo v resnici otrok po srcu, saj ga še vedno hrani z mlekom v steklenički. Če na primer mleka ponoči ne dobi, joče.

Če je Panjo zares lačen, si včasih postreže z vsebino hladilnika. "Vez, ki jo imam s tigrom, je nekaj posebnega,“ je povedal Fernandes. "Ponoči joče, saj želi stekleničko z mlekom.“ Sicer so dnevi s tigrom v hiši šteti, saj se takšne živali ne da udomačiti, kdaj kasneje pa bi lahko tiger postal nevaren.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu