POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Koliko stane ljubljenček?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Koliko stane ljubljenček? 
Pred nakupom hišnega ljubljenčka razmislite o stroških in času, ki ga boste morali nameniti novemu družinskemu članu.
Manj zahtevne so kratkodlake mačke. Mačka potrebuje prostor za mačje stranišče, ki ga čistimo najmanj enkrat na dan, in prostor za praskalnik. Za hrano in pesek boste porabili od 20 do 50 evrov na mesec. Za nego so najmanj zahtevne kratkodlake mačke, ki jih češemo enkrat na teden. Dolgodlake potrebujejo dnevno nego. Za igro in česanje boste porabili najmanj uro na dan, prištejte pa še čas za crkljanje. Življenjska doba mačke je do okoli 15 let.

Kratka življenjska doba. Za hrano hrčka boste porabili okoli 15 evrov na mesec. Kletko mu čistite dvakrat na teden, to vam bo vzelo deset minut. Za crkljanje in igro si rezervirajte okoli pol ure na dan; zaradi kolesa v kletki dodatnega gibanja ne potrebuje veliko. Pričakovana življenjska doba te živalice sta žal le dve leti.

Pri rejcu kupite mlado ptico. Za hrano manjše papige ali druge ptice boste odšteli od pet do 20 evrov na mesec. Kletko ji čistite vsak drugi ali tretji dan, čiščenje vam bo vzelo le 10 minut. Ptico vsak dan najmanj za pol ure izpustite iz kletke in se z njo pogovarjajte. Priporočamo, da pri rejcu kupite mlado ptico, ki se bo še lahko navezala na otroke. Življenjska doba je okoli osem let.

Kletka ni dovolj, potrebujeta tudi svobodo. Za hrano pritlikavega kunca ali morskega prašička boste porabili od 15 do 20 evrov na mesec. Oba ljubljenčka potrebujeta večjo kletko, ki jo zaradi veliko iztrebkov čistimo vsak dan. Predvsem pritlikavega kunca iz nje čimvečkrat izpustite, najbolje vsak dan za najmanj pol ure. Prav tako pol ure na dan se z njim crkljajte in igrajte. Pričakovana življenjska doba je okoli osem let.

Prepričanje, da pes ni za v stanovanje, ne drži. Samo za pasjo hrano boste vsak mesec porabili od 20 do sto evrov, odvisno od kakovosti hrane in velikosti psa. Čas za nego psa je odvisen od kosmatinčeve velikosti, dlake in starosti. Za sprehode, česanje, kopanje, igranje in učenje manj zahtevnega psa boste porabili povprečno dve uri na dan. Sprehode potrebuje najmanj trikrat na dan. Prepričanje, da pes ni za v stanovanje, ne drži; najraje je s svojo družino. Njegova življenjska doba je do približno 14 let.
(Žurnal24)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu