POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Eko kondomi
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Eko kondomi 
Danes ljudje vedno bolj težimo k temu, da bi bilo vse kar primemo v roke čim bolj eko, torej čim bolj okolju prijazno. Zakaj ne bi torej posegli še po eko kondomih?

Prednosti eko kondomov
RFSU eko kondomi so narejeni iz naravnega kavčuk lateksa, torej iz obnovljivega, surovega, naravnega materiala. Ti eko kondomi tako ne povzročajo skoraj nikakršnih alergij in so reciklažni oziroma jih lahko odvržemo celo na kompost. Naravne metode načrtovanja družine in vzdržnost so vsekakor najbolj ekološke oblike zaščite pred nosečnostjo, vendar pa so eko kondomi ne samo človeku bolj prijazna in bolj zanesljiva zaščita pred nosečnostjo, ampak tudi zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi, poleg tega pa so še prijazni do okolja.

Kako nastanejo eko kondomi?
Obnovljivi, surovi, naravni material kavčukov lateks, iz katerega so izdelani eko kondomi, prihaja iz plantaž v Indoneziji, Maleziji in Singapurju in ne samo iz dreves kavčuka, ki rastejo v naravi. Iz najmanj 5 let starega gumijevca na dan pridobijo približno 100 gramov lateksovega mleka, pri predelavi in obdelavi tega lateksovega mleka pa so še vedno potrebne nekatere umetne snovi, ki nimajo svojega nadomestila v naravi in ki bi zagotovil enako kvaliteto končnega izdelka. Vsak posamezni eko kondom je na koncu procesa nastajanja elektronsko pregledan in testiran, na žalost pa tisti z napakami ne morejo biti več predelani nazaj v surovi material iz katerega bi lahko naredili nove kondome, ampak jih je potrebno zavreči.

Tudi embalaža eko kondomov je okolju prijazna
Vsak RFSU eko kondom pri pakiranju dobi serijsko številko, preko katere lahko zasledujemo njegovo pot nazaj vse do tam, kjer je nastal. Tukaj je tudi vsak kondom zapakiran v PP-folijo, kjer je obdan s silikonskim oljem, medtem ko drugi proizvajalci še vedno uporabljajo okolju neprijazne, z aluminijem obdane umetne folije. Silikonsko olje pa na žalost še ni nadomeščeno s kakšno podobno naravno snovjo, saj bi ta verjetno s časom oksidirala in tako uničila lateks in posledično tudi kondom. Celotni nadzor kvalitete je izveden brez živalskih poskusov, papirnata oziroma kartonska embalaža, v kateri so zapakirani ti eko kondomi, pa je potiskana z nestrupenimi in okolju prijaznimi barvami.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jah, teli eko kondomi, sicer zgledajo čist ok. Vprašanje pa je, kje jih lahko kupimo. Ni namreč smisel kondomov, da iščemo mesta, kjer jih lahko kupimo, ampak nam morajo biti prosto dostopni in enostavni za nakup. Teli kondomi - http://www.poredni-zajcek.si/kondomi (klasični, torej ne ravno eko) so nam dostopni in tudi vemo, kje jih lahko kupimo.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu