POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Letalski praznik v Mariboru
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Letalski praznik v Mariboru 
Avio Fun Klub Koroška, organizator letošnje osrednje letalske prireditve v Sloveniji je v Maribor privabil veliko število atraktivnih letal in helikopterjev. Osrednja atrakcija bo nastop skupine Red Arrows (Rdeče puščice) Kraljevih zračnih sil (RAF). Letalci želijo na ta način obeležiti dvajseto obletnico samostojnosti Slovenije in tudi svoj praznik - dan letalcev.
Po dolgotrajnih pripravah je vse nared za AvioFun 2011. Peščica organizatorjev je pripravila izjemno atraktiven letalski program, z več kot 40 nastopajočimi letali in helikopterji. Poleg letalske "klasike" iz bogate slovenske zgodovine letalstva se bodo na mariborskem nebu predstavili tudi najmoderjneši zrakoplovi - Eurofighter, Grippen, AlphaJet in celo prototipni Aerimachhi M 346. Med helikopterji velja izpostaviti nastope Slovenske Vojske in Policije, nastop atraktivnega Black Hawk (AAF) ter akrobatskega Bolkow BO-105 (Flying Bulls).

Damijan Cehner, ki vodi organizacijski odbor je izredno ponosen na opravljeno delo: "Ideja za organizacijo se nam je porodila že leta 2004, ko smo uspešno izpeljali prireditev na domačem nebu v Slovenj Gradcu. Organizacije smo se lotili zares temeljito in prireditev načrtvali do vseh podrobnosti. Verjetno smo tudi zato naleteli na pozitiven odziv v javnosti. Prireditev smo približali predvsem mladim, srednješolci in otroci imajo v petek prost vstop, poleg tega pa si jih bo veliko število lahko letala ogledalo povsem od blizu. Dogodek bo pravo darilo slovenskih pilotov Sloveniji in vsem letalcem. Še posebej smo veseli, da smo po večletnih prizadevanjih uspeli pridobiti tudi nastop letalske elite, skupine Red Arrows".

Prireditev, ki poteka na "civilni" strani letališča naj bi po predvidevanjih organizatrojev obiskalo preko 15.000 obiskovalcev, ki bodo na prizorišče najlažje prišli preko avtocestne povezave Maribor-Ptuj. Zagotovljeno je tudi zadostno število parkirišč, tudi za precej večje število obiskovalcev od pričakovanega. Zaradi varnostnih zahtev skupine Red Arrows bo dostop do športnega delaletališča (LCM) s strani Skok zaprt, prav tako pa bo zaprt dostop v neposredni bližini letališče s te strani.

Posebej velja izpostaviti tudi Ministrstvo za obrambo in Ministrstvo za notranje zadeve, saj sta se obe dejavno vključili v organizacijo prireditve. Poleg tega pa so na pomoč priskočili tudi številni predstvaniki aeroklubov iz Slovenije, študentje obramboslovja, različne veteranske organizacije. Slovenci smo tokrat znali stopiti skupaj, kot smo to storili pred dvajsetimi leti.
(adrenalin.si)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu