POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Mami, potrebujem telefon!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Mami, potrebujem telefon! 
Preden šolarja obdarite z mobilnikom, se pogovorite tudi o stroških, ki jih lahko prinese.


»Pred dvanajstim letom vsekakor ne,« opozarjajo strokovnjaki. Foto: shutterstock.com
Res je, le redki so otroci, ki se še ne ponašajo s čisto svojim mobilnikom. In ob tem se mnogi starši sprašujejo, kdaj naj z njim razveselijo svojega malčka. »Pred dvanajstim letom vsekakor ne,« opozarjajo strokovnjaki. Tudi takrat pa naj starši pred nakupom dobro pretehtajo tako pozitivne kot negativne plati dejstva, da bo njihov otrok prvič postal lastnik čisto svojega telefona!

Učenje odgovornosti

Če boste svojega otroka razveselili z mobilnikom ob primerni starosti, bo ta že razumel, da telefon ni igrača in je naj treba paziti! Če otrok dobiva žepnino, naj poskuša vsaj del stroškov za pogovore kriti sam, sicer pa vam lahko v zameno za plačevanje računov pomaga postoriti kakšno delo!

Druženje

Osamljeni popoldnevi bodo preteklost, saj bo dovolj le klic ali kratko sporočilo za povabilo prijateljev. Predvsem za bolj zadržane šolarje bo telefon koristen pripomoček za navezovanje ali vzdrževanje stikov!

Varnost

Za vsakega starša je varnost otroka na prvem mestu. Namesto da bi torej zaskrbljeni pričakovali, kdaj se bo vaš potepuh vrnil domov in ali se mu morda ni pripetilo kaj neprijetnega, ga boste lahko preprosto poklicali in preverili, ali je z njim vse v najlepšem redu.

Nadzor

Res boste morda imeli občutek, da kršite otrokovo pravico do zasebnosti, a vsake toliko kljub temu preverite klice in sporočila na njegovem telefonu! Predvsem zaradi njegove varnosti, saj v veliki vnemi kaj zlahka pozabi, da svoje številke ali celo fotografij ne sme pošiljati komurkoli!

Med temnejše plati vsekakor spadajo visoki računi

Morda otrok še nima občutka, da telefonski pogovori niso brezplačni! Preden ga torej obdarite z mobilno napravico, se pogovorita o stroških, ki jih lahko ta prinese. Spočetka bodo morda najbolj primerni predplačniški paketi, kjer otrok določenega zneska ne more prekoračiti.

Predvsem pa velja, da otroku ne podarjajte visoko zmogljivih naprav! Vsaj spočetka mu priskrbite takšnega, ki ga bo zlahka uporabljal. Osnovna namena telefona sta namreč olajšana komunikacija in večja dosegljivost, nikakor pa naj ne služi tekmovanju s prijatelji, čigava napravica zmore več.

 
Wink  Razz  Surprised



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu