POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Naravno proti komarjem
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Naravno proti komarjem 
Komarjev se letos ubranite na naraven način. Dom odišavite z eteričnimi olji, romantično vzdušje pričarajte z vrtnim ognjem ali pa jih odženite s solarnim odganjalnikom.

Eterična olja za dom
Dom pred komarji zavarujte z eteričnimi olji, ki jih lahko kapnete v izparilnik, ali takšnimi, ki jih kupite v kompletu in jih namestite v električno vtičnico. Najučinkovitejša so olja sivke, limone, evkaliptusa, rožmarina, bazilike, pelargonije, klinčkov in mačje mete.

 Solarni odganjalniki
Majhni solarni odganjalniki so praktična zaščita na kampiranju in na prostem. Čez dan se polnijo s pomočjo sončne svetlobe, zvečer pa odganjajo komarje in druge insekte z oddajanjem visoke frekvence, ki je ljudem skoraj neslišna. Pred komarji varujejo območje petih kvadratnih metrov in so dobra zaščita tudi med gibanjem, saj jih enostavno pospravite v žep.

Dišeča zapestnica
Če bi se radi izognili nanosu repelenta na telo, je morda dišeča zapestnica prava zaščita za vas. Zapestnica je prepojena z eteričnimi olji sivke, citronele ali garaniola. Izbirate lahko med več barvami, zapestnice so vodoodporne, prilagodljive velikosti, pred piki pa ščitijo okoli pet dni.

Električni lopar
Rešitev za vse, ki ste do zdaj komarje preganjali s copatom ali plastično lopatico je električni lopar, ki deluje s pritiskom na gumb – ta po mrežici aktivira električni tok, ki komarja ubije v trenutku, tudi med letenjem.

Vrtni ogenj
Na vrtu, v bližini morja, reke in jezera se lahko zaščitite s pomočjo vrtnega ognja z vonjem citronele. Vam bo dišal prijetno, komarjem pa malo manj.

Komarniki
Z njimi boste uspešno preprečili, da bi komarji in drug mrčes prišli v vaš dom, počitniško hišico ali prikolico. So zelo enostavni za nameščanje, ne omejujejo pogleda skozi okno, namestite pa jih lahko tudi na vrata. Izbirate lahko med fiksnimi ali premičnimi komarniki, takšnimi v obliki roloja ...
(Žurnal24)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Men se zdi najbol mreža na oknu :D No sej, ravno zato, ker je sama nimam Razz Razz

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Mreža predstavlja določene omejitve. Sicer pa obstajajo tudi okna, ki imajo to mrežo vgrajeno tako da jo lahko dvigneš ali pa spustiš,kar pomeni več svobode pri oknu. Te naravne zadeve pa bi bilo tudi dobro poiskusit, čeprav meni nimajo komarji preveč radi :)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu