POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Dolžniki pazite. Banke vas dajo tudi ubiti!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Dolžniki pazite. Banke vas dajo tudi ubiti! 
V podružnici ameriške banke Citibank v Indoneziji naj bi njihovi izterjevalci dolgov ubili klienta banke, ker ni vrnil dolga.
V Sloveniji se vam tega ni treba bati. Pri nas boste zaradi neporavnanih obveznosti banke v najhujšem primeru morali razglasiti osebni bankrot oziroma vam bodo zasegli predmet posojila, če niste poskrbeli tudi za zavarovanje posojila. V Indoneziji pa naj bi klienta Citibanke Irzena Octo, zaradi 12.000 dolarjev dolga, ob obisku ene izmed poslovalnic banke izterjevalci pretepli do smrti, ker ni vrnil dolga.

Odvetnik izterjevalcev dolgov, ki jih je najela Citibank, je zanikal obtožbe, da bi ubili Octo. Priznal pa je, da so ga rahlo ustrahovali, vendar ni prišlo do fizičnega obračuna. Octa naj bi po odvetnikovih besedah umrl zaradi kapi in ne telesnih poškodb, izterjevalce dolgov pa je policija vseeno aretirala. Citibank Indonesio sedaj toži žena pokojnega Octe za 348 milijonov dolarjev. Banka pa naj bi že izbrisala vse dolgove, ki jim jih pokojni Octa še ni vrnil.

'V Indoneziji je ustaljena praksa, da banke najemajo izterjevalce dolgov, ki nato ustrahujejo njihove neplačnike,' je pojasnil Jim Castle iz ameriške gospodarske zbornice v Indoneziji. Castle je še dodal, da ni le Citibank, ki najema izterjevalce.' Fizična izterjava dolgov ni neobičajna praksa v državah kjer veljajo sodišča med podjetji za nezanesljiva oziroma koruptirana.'
(Cekin)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu