POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Beli morski pes skočil na barko
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Beli morski pes skočil na barko 
Šest južnoafriških raziskovalcev je bilo priča nenavadnemu in predvsem zastrašujočem dogodku, ko so se iz oči v oči srečali z belim morskim psom.
Raziskovalna ekipa Oceans Research je več kot eno uro nadzorovala dogajanje in aktivnosti morskih psov v morju v okolici zaliva Mossel Bay, ko se je iznenada vse umirilo in morsko življenje potihnilo. "Slišala sem pljuske in zagledala belega morskega psa kako se je vrgel iz vode in dobesedno lebdel nad člani posadke preden je padel na palubo," je povedala vodja raziskave Dorien Schroder.

Morski pes je s polovico telesa pristal na barki in v se paniki povzpel na plovilo, pri tem pa je prerezal cevi za gorivo in poškodoval opremo. Posadka se je umaknila na varen konec barke, morski pes pa se je zataknil in ni mogel naprej. 3-metre veliko zverino so poskušali spraviti nazaj v morje, vendar pa so jim vsi poskusi na kraju dogodka spodleteli, zato so ga ohranjali pri življenju, dokler niso pripluli do obale. V žrelo so mu škropili morsko vodo, da je lahko med poskusi reševanja prezračeval svoje škrge.

Na obali so zverino dvignili iz palube z žerjavom in jo vrnili v njegovo naravno okolje. Zaradi motenj orientacije morski pes ni mogel normalno pobegniti iz pristanišča in je nasedel na obali. Reševalna ekipa je ponovno stopila v akcijo in revežu pomagala najti pravo pot na prostost.
(Večer)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu