POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Odkrili skrivnost žitnih krogov?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Odkrili skrivnost žitnih krogov? 
Dr. Richard Taylor, direktor inštituta materijske znanosti v Oregonu, je v priznani strokovni reviji Physic's World objavil članek, v katerem poskuša razložiti nastanek skrivnostnih žitnih krogov. In zanje naj ne bi bili krivi 'majhni zeleni možici'.
Žitni krogi se na naslovnicah časopisov in tudi drugih medijev pojavljajo že vse od leta 1970. Sprva so bili precej preprosti in vsaj za nekatere so 'šaljivci' priznali, da jih je ustvarila človeška roka ali noga. Sčasoma pa so žitni krogi postajali vse bolj kompleksni. Čeprav je še zmeraj uganka, kako ti krogi nastajajo, pa je dr. Taylor prepričan, da so jih ustvarili ljudje in da pri tem uporabljajo najnovejšo tehnologijo. Kompleksnost krogov se namreč nenehno povečuje in dr. Taylor verjame, da se to dogaja zaradi napredka tehnologije.

Ena glavnih skrivnosti pri žitnih krogih so stebla, ki so bila podrta. Saj v mnogih primerih niso prelomljena, ampak so, kot bi sama padla v horizontalno pozicijo zaradi neznane sile. Poleg tega si je za vsaj nekatere kroge nemogoče predstavljati, da bi jih naredil človek v eni noči, saj so preveč kompleksni in veliki.

Vendar obstaja način, ki lahko razloži 'padec' stebel – mikrovalovi. Ena od ekip, ki je preučevala možnost nastanka žitnih krogov, je ugotovila, da lahko s 120-voltno baterijo in 'mikrovalovko' zelo hitro 'režejo' vzorce v žitno polje, rezultat pa je praktično identičen z ostalimi kompleksnejšimi primerki.

„Ljudje, ki ustvarjajo žitne kroge, svojih skrivnosti ne bodo izdali kar tako,“ je dejal dr. Taylor. „Že danes ali jutri se bo oseba ali skupina odpravila na polje ubogega kmeta in nadaljevala z delom najbolj znanstveno orientiranega umetniškega gibanja na svetu.“

Dr. Taylor je prepričan, da je moderna tehnologija (GPS, mikrovalovi in laserji) zamenjala starejše metode ustvarjanja žitnih krogov (vrvi, deske in celo barski stoli). V šali je še dodal, da imajo Nezemljani verjetno pametnejša opravila, kot je uničevanje žitnih polj. A kakor koli že, vesolje je ogromno in verjetno še bolj skrivnostno kot si lahko predstavljamo. V galeriji si še oglejte nekaj najbolj nenavadnih in izjemnih žitnih krogov.
(Moški svet)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu