POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Znanstveniki odkrili zdravilo za vse bolezni?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Znanstveniki odkrili zdravilo za vse bolezni? 
Mešanica informacijske tehnologije z medicino, biologijo in farmacijo je pripomogla k temu, da danes imamo zdravila za številne bolezni, ki so še pred nekaj desetletji letno terjale na sto tisoče življenj. Kot vse kaže so znanstveniki pred kratkim na področju medicine naredili gromozanski korak naprej. Ti naj bi namreč s pomočjo informacijske tehnologije odkrili Panacejo oziroma mitično čudežno zdravilo za vse znane bolezni.
Raziskovalci na univerzi MIT (Massachusetts Institute of Technology) so namreč razvili posebno zdravilo (antiviral), ki naj bi ozdravilo vse virusne bolezni. To naj bi delovalo na enak način kot antibiotiki za bakterijske okužbe. Z zdravilom, ki nastaja pod razvojnim imenom DRACO (Double-stranded RNA (dsRNA) Activated Caspase Oligomerizer), naj bi bilo mogoče ozdraviti bolezni, kot so prehlad, gripa, AIDS, herpes in mnogo več.
 
Zdravilo DRACO deluje na način, da izkorišča človeški obrambni mehanizem imenovan apoptoza, ki okužene celice prisili v samouničenje. Pri tem na zdrave celice ne vpliva. Zdravilo DRACO se je v praksi že izkazalo za zelo učinkovito, saj pri življenju ohranil miši s smrtonosnim odmerkom virusa gripe. Ker zdravilo DRACO čakajo še številna laboratorijska testiranja z namenom preučevanja vpliva na človeško telo, bi v najboljšem primeru lahko prispel v lekarne čez dobro desetletje.
(Računalniške novice)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu