POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ženi mora plačati 1000 evrov za vsako leto, ko nista seksala
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ženi mora plačati 1000 evrov za vsako leto, ko nista seksala 
Odločanje v primerih bolj ali manj absurdnih tožb, je sestavni del sodniške službe. Včasih pa primeri kar presežejo meje verjetnega.
den zadnjih primerov prihaja iz Francije, kjer je Jean Louis G, 51-letni moški, očitno slabo premislil, ko se je pritožil na sodbo ob razvezi zakona iz leta 2009.

Na koncu ga je sodišče razglasilo za edinega krivca razpada 20 let trajajočega zakona in mu naložilo plačilo 10 tisoč evrov odškodnine, ker v zadnjem desetletju z ženo ni imel spolnih odnosov.

Sodnik je v sodbi po poročanju francoskih medijev zapisal, da biti poročen ne pomeni le, da par živi pod isto streho, ampak da si deli tudi posteljo.

Jean Louis in Monique sta se sicer ločila že leta 2009, moževa pritožba na razsodbo pa je vodila do ponovnega sojenja, kjer je sodnik svojo odločitev med drugim utemeljil tudi s tem, da spolni odnosi v zakonu služijo tudi za izkazovanje nežnosti in ljubezni, kar je sestavni del zakona, v tem primeru pa je mož ženi onemogočil, da bi se počutila ljubljeno.

Moškega pred sodbo niso rešili niti argumenti, da je bil zaradi dolgega in napornega dela v službi, vedno utrujen in da ga žena, ki je menda pridobila tudi nekaj kilogramov, pač ni več spolno privlačila. Njegov odvetnik pa se pritožuje, da sodišče ni ocenilo ženinega spolnega nagona, ki naj bi bil nenasiten.

Sodnik je svojo odločitev sicer sprejel tudi na temelju prvega takšnega primera, ko je v Argentini žena tožila moža zaradi neizpolnjevanja zakonskih obveznosti.
(Cekin)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu