POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Zlodej ne počiva
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Zlodej ne počiva 
Norveški filmar je posnel dokumentarec o španskem duhovniku, ki uspešno izganja hudiča.
Če mislite, da je izganjanje hudiča stvar daljne preteklosti, ko je bil svet ujet v kremplje temačnega srednjega veka, se pošteno motite. Odkar se mu je začel posvečati Hollywood, je postal eksorcizem ponovno priljubljen. Opazen porast zanimanja je bil leta 1973, ko se je na velikih platnih pojavil film Eksorcist.


Izšolan za preganjanje zlodejev
Tudi ko izganjanje hudiča ni bilo v modi, so se dostojanstveniki Katoliške cerkve posvečali tej veščini. Zle duhove, ki se naselijo v človeka, lahko izganja vsak duhovnik ali celo laik, določeni cerkveni možje pa so deležni posebnega treninga in izobrazbe. Med njimi je tudi španski duhovnik José Antonio Fortea, ki je v času svojega službovanja uspešno pregnal številne zlodeje, saj je za to posebej izšolan. Prav tako je strokovnjak za demonologijo in avtor številnih študij na to temo.

»Poberi se, prekleti duhovnik!«
Za njegov sloves je pred časom slišal norveški filmar Fredrik Horn Akselsen. Uglednega eksorcista je celo prepričal, da mu je o njegovi umetnosti dovolil posneti dokumentarec z nič kaj inovativnim naslovom Izganjalec hudiča. Čeprav film še ni dočakal premiere, so se na spletu že pojavili kratki odlomki. Najbolj intrigantski je posnetek obsedene deklice Constanze iz Kolumbije. Nesrečnico so že od leta 1997 preganjali demoni in ji onemogočali normalno življenje. »Vem, da je oče Fortea zelo moder človek, ki se spozna na demone in izganjanje zlih duhov. Prepričana sem, da me bo v celoti osvobodil,« je pred izganjanjem povedala deklica.

Kmalu po začetku obreda ji obraz potemni. »Poberi se, prekleti duhovnik!« kriči, medtem ko oče Fortea momlja molitev. Po uspešnem izgonu je neustrašni Španec pojasnil: »Eksorcizem je spopad med silami svetlobe in silami demonov. Demoni v ljudeh lahko pokličejo na pomoč še več demonov. Istočasno pa lahko izganjalec računa na pomoč svetnikov in angelov. To je spopad z močjo molitve. Eksorcisti smo maloštevilni, čudeži pa tudi. Oboji pa smo dokaz, da je kraljestvo neba med nami.«
(Slovenske novice)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu