POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Mamo našel s pomočjo Google Eartha
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Mamo našel s pomočjo Google Eartha 
Indijski fant se je izgubil ko je imel le pet let. Po petnajstih letih pa je s pomočjo aplikacije Google Earth ponovno našel pot domov.
Saroo je imel komaj pet let, ko se je izgubil. Delal je na vlaku skupaj s svojim starejšim bratom. "Bilo pozno ponoči. Ko sva stopila z vlaka, sem bil tako utrujen, da sem se usedel na stol na železniški postaji in zaspal," pojasnjuje.

Spanec pa je zaznamoval njegovo nadaljnjo usodo. "Mislil sem, da se bo brat vrnil in me zbudil. A ko sem se predramil, njega ni bilo nikjer več. Pred seboj sem videl vlak in pomislil, da je verjetno na njem. Odločil sem se, da grem na vlak in upal, da tam najdem brata,“ nadaljuje.

A ga ni. Spet je zaspal in se zbudil 14 ur kasneje. Prispel je v Kalkuto. Tam se je po začetni zmedi znašel tako, da je prosjačil. A iz ulic so ga vzeli v sirotišnico, od tam pa ga je posvojil avstralski par. "Priznal sem si, da sem zgubljen in da ne bom našel poti nazaj domov. Tako sem se sprijaznil in odšel v Avstralijo," razlaga Saroo.

Vizualni spomini in Google Earth
Čeprav se je privadil na nov dom, mu nekaj ni dalo miru, želel se je ponovno srečati z biološkimi starši. A ni se spominjal imena rojstnega mesta, vse kar mu je ostalo, so bili vizualni spomini, še poroča BBC.

Tako je pričel uporabljati Google Earth in pričel iskati kraje, kjer bi lahko bil rojen. Kmalu je našel svoje rojstno mesto: Khandwa. "Ko sem jo našel, sem sliko povečal in našel celo slap pri katerem sem se igral," dodaja.

Saroo se je nato napotil v rojstni kraj in se zopet združil s svojo mamo.
(Žurnal24)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu