POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Odprli prvo robotsko restavracijo na svetu
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Odprli prvo robotsko restavracijo na svetu 
V restavraciji prihodnosti kuha in streže 18 robotov.
Pravijo, da bodo nekega dne roboti stregli človeštvu. Če se želite prepričati o tem, potem vas čaka dolga pot do kitajskega mesta Harbin, kjer so nedavno odprli prvo povsem robotsko restavracijo. Ekipa 18 robotov opravi vse ključne naloge, od odpiranja vrat do strežbe. V kuhinji najdemo robota, ki je mojster priprave rezancev, in robota, ki kuha cmoke.


Prava pustolovščina
Obisk restavracije je prava pustolovščina, začne se že pri vhodnih vratih, kjer vas pričaka robot vratar. Pozdravi s premikom roke in slavnostnim nagovorom: »Prebivalec zemlje, lep pozdrav in dobrodošel v robotski restavraciji.« Nato pa vam odpre vrata. Po oddaji naročila vam izvrstno pripravljene specialitete vse do mize pripelje strežnik, ki sledi črtam na tleh. To pa ni vse, med jedjo vas obišče pojoča naprava, ki vas med srkanjem in žvečenjem zabava z uspešnicami.

Vse robote v restavraciji je oblikovalo in izdelalo lokalno podjetje za robotiko
Glavni inženir Liu Hasheng je pojasnil, da so v restavracijo investirali približno 620.000 evrov, vsak robot je stal od 25.000 do 35.000 evrov. »Osebje v nadzorni računalniški sobi lahko obvlada celotno ekipo. Kadar je velika gneča, morajo tudi roboti na obrok, priklopijo jih na elektriko.« Po dvournem polnjenju lahko stroj nemoteno in brez premora obratuje pet ur. V restavraciji imajo jedilni list z več kot 30 jedmi, ki v povprečju stanejo okoli 5,5 evra. Treba je priznati, da to res ni veliko za kulinarični pogled v prihodnost.
(Slovenske novice)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu