POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Triki za ohlajevanje stanovanja
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Triki za ohlajevanje stanovanja 
Pomagajte si do hladnega in prijetnega doma čez vse poletje.
Ker v poletnih mesecih iščemo tisoč in en način hlajenja stanovanja, vam ponujamo nekaj rešitev. To poletje pustite klimatsko napravo in se odločite okoljsko ustreznejše in varčnejše alternative.


Ventilator in stenski ventilator
Stenski ventilator bo vaše stanovanje ohladil za 6 do 7 stopinj. Ker ne porabi veliko energije, ga lahko imate prižganega tudi do 10 ur na dan. Stenski so najboljši, zelo učinkoviti pa so lahko tudi dobri prenosni ventilatorji, ki jih lahko premikate po želji.

    Rolete, zavese ali žaluzije
Poskrbite za rolete, zavese ali žaluzije v beli barvi, da bodo odbijale toploto od hiše. Zaprte rolete ali žaluzije naj bodo obrnjene proti soncu, saj bodo preprečile vstop soncu in pomagale ventilatorju pri učinkovitejšem hlajenju. Najboljši način ohranjevanja hladnega prostora je vedno, da v svoj dom ne spustite vročega zraka in sonca.

Notranja vročina
Najpogostejši viri notranje vročine so gospodinjski aparati (na primer pečica in mikrovalovna pečica), računalnik, televizor in luči. Bodite pozorni, od kod prihaja največja vročina, naprave pa izklapljajte in jih v poletnih mesecih uporabljajte manj. Izogibajte se kuhanju in pečenju, razen na pikniku na prostem. Če imate stenski ali prenosni ventilator, ga ne namestite zraven vira toplote, saj bo v tem primeru treba več časa, da se prostor ohladi. V poletnih mesecih se odločite tudi za zamenjavo žarnic in izberite neonske luči, ki so enako svetle, vendar porabijo manj energije in oddajo manj toplote.

    Rastline
Rastline, posajene na vzhodni in zahodni strani, bodo vašo hišo ohranjevale v poletnih dneh hladno in je preskrbovale s kisikom.

    Strop in stene
Če imate raven strop, si ga pobarvajte v belo. Tudi tako bo vaše stanovanje hladnejše kot sicer.
(Slovenske novice)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu