POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Previdno na spomladanskem soncu
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Previdno na spomladanskem soncu 
Spomladansko sonce se je prebudilo! Kaj je lepšega kot popoldneve v družbi malčka preživeti zunaj, v parku, na igralih? Vozičkanje, nogomet, nabiranje prvih marjetic ..., a naj vas prvi topli sončni žarki ne zavedejo. Nežno otroško kožo je treba zaščiti tudi v tem času.

Zakaj je spomladansko sonce nevarno?
Mnogim se še vedno zdi, da prvi sončni dnevi ne morejo škodovati koži. A treba se je zavedati, da je bila naša koža vso zimo zaščitena in skrita pred soncem, zato je še občutljivejša. Še večja pazljivost velja pri naših najmlajših, katerih koža je že v osnovi nežnejša, prosojnejša in občutljivejša.

Malčki ne vedo, da jih peče!
''Ne'' ali ''ne vem'' bo najbrž malčkov odgovor na vaše vprašanje, ali mu je vroče. Mlajši otroci namreč ne znajo izraziti občutja, ali jim je prevroče ali jih peče (to bodo povedali, ko bo prepozno). To pomeni tudi, da se ne bodo umaknili s sonca, ampak moramo mi poskrbeti za njihovo varnost, zaščito.

Oblačila so najboljša zaščita!
Pomladne temperature so včasih tako visoke, da se zdijo kratki rokavi najboljša izbira. A vendarle dojenčke in malčke raje oblecite v lahka oblačila z dolgimi rokavi – tanjšo majico ali bodi z dolgimi rokavi, čez katerega mu v primeru vetra lahko oblečete vetrovko ali jopico. Ne pozabite tudi na glavo – tanjše kapice s ščitniki so najboljša izbira za malčke, ki tekajo po zelenicah, medtem ko pri dojenčku poleg ustreznih oblačil poskrbite še za to, da mu sonce ne bo sijalo neposredno v voziček.

Nikamor brez stekleničke!
Steklenička z vodo ali nesladkanim čajem naj bo vaša vestna spremljevalka na sprehodih in pri igri na zunanjih površinah. Sladkim, gostim sokovom se raje izogibajte – ne da so nasitni in škodujejo zobem, ampak se na toplem tudi hitro skisajo. Posledica tega sta huda slabost in driska.
(Bibaleze.si)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu