POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Požar v podjetju Surovina v Mariboru je pod nadzorom
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Požar v podjetju Surovina v Mariboru je pod nadzorom 
V podjetju Surovina v Mariboru je danes okoli 13. ure zagorelo v obratih za predelavo plastike in papirja. Bližnjim stanovalcem so policisti priporočili, da zaprejo okna, radovednežem pa, da se umaknejo. Gasilcem je požar že uspelo spraviti pod nadzor, ocenjujejo, da jim ga bo uspelo pogasiti v nekaj urah.
 Na prizorišču je po oceni vodje intervencije Božidarja Vivoda iz mariborske poklicne gasilske enote med 180 in 200 gasilcev ter med 40 in 50 gasilnih vozil. »Sama škoda in posledice se bodo ugotovile, ko bomo popolnoma pogasili, požar je delno že lokaliziran in ne predstavlja več nevarnosti za okolico in sosednje objekte,« je še dodal.

»Sami odpadki v normalnem stanju ne predstavljajo nobene nevarnosti, gre pa seveda za nevarnost, ko pride do izpostavitvi temperaturam ob požaru, zato smo ljudem svetovali, naj ostanejo v stanovanjih in zaprejo okna,« je pojasnil.

»V tem trenutku je reševalna služba nudila medicinsko pomoč gasilcem, ki so prišli v določeni meri do stika s preveliko koncentracijo produktov gorenja in pa zaradi vročinskega šoka. Gašenje v težkih zaščitnih oblekah in v prostoru, kjer je v bližini 700-800 stopinj, pa tudi dejansko vreme, ki je danes, otežuje stanje,« je še dodal Vivod. Razložil je, da so v tem trenutku na kraju dogajanja oskrbeli tri gasilce, ni pa mu znano, ali so koga morali tudi odpeljati v bolnišnico.

Oblak dima visoko nad Mariborom

Kot je v izjavi novinarjem dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, je prišlo tudi do eksplozije plinskega ventila, ki sedaj gori, dva plinska ventila pa so gasilci uspeli pravočasno zapreti. Na kraju požara, s katerega se nad Maribor vije daleč naokoli viden visok oblak črnega dima, je bilo tako slišati tudi detonacije.

Po podatkih policije naj ne bi bilo poškodovanih, policija pa vseskozi poziva ljudi, naj se umaknejo s poti, ki vodijo do kraja požara in s tem omogočijo intervencijskim službam prosto pot.

Šadl je povedal še, da domnevno zaradi visokih temperatur prihaja do škode na avtomobilih, parkiranih v bližini objekta, in ponjavah, zaradi česar so se na policijo številni obrnili s klici na interventno številko 113. Vendar pa policija ta trenutek ne more do vseh oškodovancev, saj so vse sile usmerjene v zaščito in reševanje.
Počakati je treba, da bo požar pogašen

Vsem, ki so utrpeli kakršnokoli škodo, policija svetuje, naj se umirijo in počakajo, da gasilci požar pogasijo in naj šele nato pokličejo na številko 113. Trenutno so namreč policisti na interventni številki 113 zaradi koordinacije reševanja zelo obremenjeni in ne uspejo sprejeti vseh klicev. Kot zagotavljajo, pa bo policija zagotovo prišla do vseh, ki so oškodovani, in bo opravila ogled.

Še posebej policija poziva ljudi, ki so se zbrali na Špelini ulici, da sprostijo interventno pot, saj množica ovira prihod interventnim službam.

Podjetje Gorenje Surovina se ukvarja s pridobivanjem sekundarnih surovin iz ostankov odpadkov. po podatkih Radia Slovenija požar gasi več sto gasilcev iz celotne podravske regije.
(Dnevnik)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu