POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Papež prekršil protokol, da je blagoslovil psa vodnika
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Papež prekršil protokol, da je blagoslovil psa vodnika 
Novi papež Frančišek je na prvi novinarski konferenci prejšnji vikend prekršil ceremonialni protokol, da je blagoslovil psa vodnika. Vse uradne prireditve v Vatikanu sledijo strogim protokolom, kar pa ni oviralo novega papeža, da ne bi blagoslovil prijazne labradorke.
Radijski novinar Alessandro Forlani ni bil prepričan, da mu bodo sploh dovolili se udeležiti novinarske konference. Zaradi slepote ga povsod spremlja njegova labradorka Asia. Že ko je stal v vrsti so ga stražarji opozorili, da vstop s psom najbrž ne bo mogoč. A že čez nekaj minut so mu oblasti v Vatikanu dovolile vstop – varnostnik ga je preko vrste pospremil do njegovega sedeža v prvih vrstah dvorane, skupaj z Asio seveda.

Po papeževem govoru so sledili zasebni pogovori z vnaprej izbranimi novinarji. G. Forlani ni bil na tej listi, a so ga še preden je odšel obvestili, da je papež prosil, da bi ga osebno spoznal skupaj z njegovim psom. Papež je prekršil ceremonialna pravila, saj prisotnost g. Forlanija in njegove psiške na odru ni bila vnaprej najavljena.

Forlani je ob srečanju s papežem ostal brez besed. Nato ga je poprosil za blagoslov za njegovo ženo in hčerko Ugodil mu je in po tem dodal še: »In poseben blagoslov tudi za vašega psa.« ter Asio pobožal po glavi. Njegovo dejanje so ljudje po svetu povezali z izbiro njegovega imena, saj je Sveti Frančišek zavetnik živali.
 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu