POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Živali z »nadnaravnimi« sposobnostmi
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Živali z »nadnaravnimi« sposobnostmi 
Preteklo leto 2012 je bilo leto mnogih znanstvenih odkritij. Med drugim so znanstveniki prišli do novih ugotovitev glede super-sposobnosti nekaterih vsem nam poznanih živali, za katere si ne bi nikoli mislili.

Raziskovalci z univerze Rostock iz Nemčije so ugotovili, da ima pogosta vrsta delfina, Amazonski delfin poseben šesti čut – zazna lahko električna polja s posebnim organom na svojem gobcu. Ta sposobnost je pogosta pri ribah, a sedaj so jo prvič identificirali pri sesalcu. Predvidevajo, da delfini to sposobnost uporabljajo da najdejo ribe v plitkih, kalnih vodah kjer so doma.

Še ena od živalskih vrst z zanimivimi sposobnostmi prav tako prihaja iz Južne Amerike. Vampirski netopir je vrsta netopirjev, ki se v večini prehranjuje z mrčesom in rastlinskimi plodovi, občasno pa pijejo živalsko kri. Leta 2010 pa so začeli mediji poročati tudi o prvih napadih te vrste na ljudi – zgodilo se je več napadov v katerih so vampirski netopirji pili kri ljudi. Ampak, nazaj k njihovi »nadnaravni sposobnosti«. Vidijo lahko toploto, še posebno tisto, ki se širi od žil drugih živali. Za to uporabljajo poseben organ na njihovem nosu, ki je izredno občutljiv na toploto. Netopirji to sposobnost uporabljajo, da lažje najdejo svoj plen in da znajo ugrizniti v pravi del kože.

Lani so se začele raziskave v še eno izredno zanimivo smer – možnosti človeških nadnaravnih sposobnosti. Človeška beljakovina, ki jo najdemo tudi pri sadnih mušicah, tem omogoča sposobnosti zaznavanja magnetnega polja. Vseeno pa se raziskovalci bojijo, da je najbolj verjetno da ta ista beljakovina pri ljudeh nima enakega potenciala. Slaba novica za vse, ki ste si vedno želeli postati superjunaki.
Vir: mnn.com
Foto: Barry Mansell/naturepl.com




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu