POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Najmanjši konj na svetu
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Najmanjši konj na svetu 
V Guinessovi knjigi rekordov je kot najmanjši konj na svetu zabeležena Thumbelina, pritlikavi miniaturni poni. Visoka je 44,5 cm in tehta 26 kg. Rojena je bila v zvezni državi Missouri, ZDA 1. maja 2001 in je takrat tehtala 3,8 kg. Thumbelina je majhna celo za svojo pasmo, saj je prišlo do mutacije gena in je zato pritlikavka, zaradi česar so tudi njeni udi izrazito kratki.



Aprila leta 2010 pa je Thumbelina dobila novo konkurenco, v obliki 2,7 kg težkega in le 35,5 cm visokega miniaturnega ponija Einsteina. Mere bolj ustrezajo človeškemu dojenčku ali mački, a ne, Einstein je pravi mali žrebček. Že sedaj ima naziv za najmanjšega konja ob rojstvu. Zaradi tega pričakujejo, da bo, ko doseže 4 leta in svojo končno višino (uradna meja za vpis v Guinessovo knjigo rekordov), Einstein uradno najmanjši konj na svetu. Zanimivo je še, da pri njemu ne gre za mutacijo genov ali pritlikavost, je samo majhen poni. Njegova starša sta standardnih velikosti za to vrsto ponijev, mama meri 81 cm, oče pa 76 cm. Einstein pa se je rodil kot precej manjši, a popolnoma zdrav konjič.




Einstein je že sedaj znan povsod po Ameriki. Charlie Contrell je njegova zgodba ganila in izdala je knjigo Prijatelj za Einsteina, najmanjšega žrebčka. Einstein je namreč premajhen in prepočasen, da bi se lahko igral s konjskimi sovrstniki, zato mu poskušajo poiskati prijatelje med drugimi živalskimi vrstami. Upamo, da jim uspe!


Einstein



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu